Del 27 - Äntligen är det över

image123

Precis när jag börjar skriva det här så börjar Pokerkväll i Vårby Gård, på radion. Det känns mycket passande, och jag tycker det är en kanonlåt.

Eftersom jag satt hemma hela dagen i måndags, kände jag att jag var tvungen att komma ut igår. Jag bestämde mig för att gå ner till biblioteket, och på vägen ta ens sväng på stan i det fina vädret.

På ett café på trädgårdstorget så jag att Erik Boll satt och åt glass. Så jag beställde en kaffe och slog mig ner. Efter en stund dök Rille Röj upp och slog sig ner han också. Erik är arbetslös precis som jag, och Rille hade semester. Röjarn hade varit på biljardhallen för att köpa dartpilar, men upptäckt att de inte öppnar förrän klockan fyra på sommaren.

Vi snackade lite skit, och efter en stund skulle Erik åka hem. Röjarn skulle upp till abisko för att fräscha upp färgerna i sin GAIS-tatuering, så han gjorde mig sällskap på vägen till biblioteket. Jag lämnade tillbaka en bok och några dvd-filmer, men hittade inget jag ville låna. På väg ner till lågprisaffären såg jag att Punkarn och Indianen satt på Hamlets uteservering. Snackade lite med dem, men gick inte in och satte mig.

Väl hemma käkade jag, och spelade sen poker. Det hade börjat bra på tiodollars- nivån, men nu gick det trögare. Av fem stycken enbordsturneringar igår lyckades jag bara ta två tredjeplatser. I minst en spelade jag faktiskt dåligt, men två gånger åkte jag ut på bubblan som fyra. Båda gångerna jag kom trea åkte jag ut på bad beats. En gång checkraisade jag all in med topparet och fick syn av ett färgdrag som gick in. Andra gången floppade jag själv näst bästa färgen med öppet straightflushdrag. Check från min sida, potbet från motståndaren, jag raisar, han går all in, synar och får se ett tvåpar som blir kåk på rivern.

Jag har spelat två enbordsturrar idag, och tagit en tredjeplats. Mitt försök att gå upp i nivå började bra för att sen gå trögare. Men i sin helhet så ser det helt okej ut hittills. Av tio spelade har jag kommit i pengarna varannan gång. Det tråkiga är att tre av de gångerna är tredjeplatser, men ändå ligger jag plus tre inköp. Om inte något katastrofalt inträffar tänker jag fortsätta med tiodollars sit n go resten av veckan, för att på söndag göra en utvärdering. Ligger jag det minsta lilla plus på söndag, så fortsätter jag på den här nivån en vecka till.

image124 image125
Igår blev jag frustrerad av mina bad beats och beslöt att se en film istället. Min gamle polare Böse hade skickat Factotum, som han spelat in från canal plus. Factotum är den andra filmen som gjorts som bygger på verk av den amerikanske författaren Charles Bukowski. Den första filmen som heter Barfly gjordes 1987 och hade Mickey Rourke i huvudrollen. Factotum gjordes för något år sen, och den här gången är det Matt Dillon som spelar Bukowskis alterego Henry Chinaski.

Jag tycker att Factotum var mycket poetiskt gjord, och att Matt Dillon gjorde en mycket bra roll. Men ibland kändes filmen lite väl stillastående, och vissa sidohandlingar förde inte historien framåt alls. Jag tror att filmmakarna hade vunnit på att inte försöka ta med så mycket av romanen Factotum, utan istället fokuserat på de mest intressanta och dramatiska delarna.

Filmen var klart sevärd, och ett måste för alla som gillar Charles Bukowski (eller Matt Dillon). Men jag tycker nog att Barfly var bättre, eftersom den var mer dramatisk. Mickey Rourke visade de mer burdusa och yviga sidorna av Charles Bukowski, medan Chinaski i Matt Dillons tolkning mer verkade ta allt med ett stoiskt lugn så länge han hade en flaska whisky i handen.

Viken tolkning som ligger närmast sanningen vet jag inte, men sanningen är inte viktig. Det enda som är viktigt i litteratur och film är att berätta en jävligt bra historia.

Efter filmen surfade jag lite och lyssnade på radio. Jag blev mycket lycklig då jag hörde på nyheterna att operation Banér var över efter 38 år. Vid midnatt hade den sista brittiska soldaten lämnat norra Irland. Jag vill framföra mina hjärtliga gratulationer till den irländska befolkningen i både nord och syd. I en förhoppning om framtida fred på den gröna ön vill jag att ni alla begrundar några ord av poeten Bobby Sands, som dog av hungerstrejk i ett brittiskt fängelse.

"Our revenge will be the laughter of our children"


Kommentarer
Postat av: Anonym

Att du inte grindar låglimit no limit istället fattar jag inte. Du kan lätt göra 5000-10 000 kronor på sajter som Bodog och Svenska Spel per månad. Kolla in signaturen Aspelins inlägg på pokerforum för bra strategitips.

2007-08-05 @ 03:35:00
Postat av: calle

Tjena! Tack för tipset har nu skummat bloggen lite... läser lite slarvigare i pokerpartierna ska erkännas... men rolig läsning. Gillade inlägget om steve earle. Kan rekomenderna novellsamlingen doghouse roses av honom. Inte en tråkig sekund, har dock bara sett den i engelsk print. Ska kolla up lite irländska författare oxå :) Och vad gäller svensk reggae kan jag nog bistå med en del. Får ses på puben nån kväll!/C

2007-08-05 @ 12:21:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback