Del 28 - Nya pokeräventyr efter partyuppehåll

Jag ber om ursäkt, kära läsare, att jag inte skrivit något på en vecka. Större delen av min helg upptogs av krogbesök, och det gjorde att jag inte hade tid att skriva. Söndagen blev en seg dag som ägnades åt mycket tv-tittande. I måndags piggnade jag till lite. Var fortfarande inte sugen på att skriva något, men eftersom helgen blivit dyr var det dags att ta upp pokern igen. Jag spelade tre enbordsturneringar, och lyckades ta en andraplats och en tredjeplats.


image126
Igår spelade jag en turnering direkt efter att jag ätit frukost och duschat. Det blev en seg historia med totalt iskall kortlek. De få gånger ansåg att det var lönt att se en flopp träffade jag absolut ingenting. Strax innan första pausen var mitt stack kraftigt reducerad då jag fick raketerna på näven. Floppen var TJK med ett färgdrag, så jag kände mig tvingad att raisa all in då lilla mörken betade. Han synade med KQ och fick in en stege på rivern.

Efter den meningslösa turneringen gick jag till Johannelund och handlade. Det blev en brödlimpa, en jättepåse pommes frittes och en bunt hamburgare. Efter den utgiften hade jag bara två hundra kvar, så jag hoppas att Den Hemlige Brodern får pengar snart. Han är nämligen skyldig mig ett par hundra.

Då jag kom hem spelade jag en enbordsturnering. Lyckades komma till heads up, men det blev bara en andraplats. Jag ringde till Den Hemlige och diskuterade mitt pokerspel sen jag började lira tiodollars. Beklagade mig lite för honom över att jag kom i prispengarna mer än varannan gång, men att jag fick stryk på målsnöret och ofta missade de åtråvärda förstaplatserna. Vi diskuterade lite om det överhuvudtaget var någon skillnad i spelet på fem- och tiodollars, och bestämde oss sen för att höras framåt kvällen.

Middagen blev pommes frittes och hamburgare, men då jag skulle äta upptäckte jag att saltet var slut. Pommes frittes utan salt är otroligt tråkigt att äta, så jag letade desperat i alla skåp. Jag hittade till slut en burk havsalt med väldigt stora korn. Men man tager van man haver, så jag krossade kornen med en matsked.

Efter maten blev det en kaffe och en cigarett framför en sit n go. Skärpte mig till det yttersta för att spela mitt bästa spel och lyckades äntligen ta en förstaplats. Det var min andra förstaplats sen jag började lira tiodollars och den första den här veckan.

Mina försök på den nya nivån hade gått lite trögt i början. Tack vare den låga andelen förstaplatser låg jag bara marginellt plus den första veckan. Den andra veckan hade emellertid börjat bra. Fyra av fem gånger hade jag hamnat i prispengarna, och den senaste förstaplatsen gjorde att jag såg ett rejält plus i kassan. Jag hoppades att det skulle fortsätta att gå bra, för snart kommer jag att behöva göra ett uttag från pokerkontot.

Jag gick upp till Den Hemlige Brodern för att slå ihjäl kvällen. Tyvärr hade hans farsa tagit med sig en av datorerna, så vi kunde inte parallellspela poker. På tv:n var det värdelösa program hela kvällen, så vi slötittade och snackade skit.

Jag gick hem strax innan elva. Åt två mackor med kebabkött och zappade lite, innan Uppdrag Mord började. Det var första delen av en ny säsong, och jag mindes att det var här serien började bli lite sämre. Pembleton hade sagt upp sig från mordroteln, och istället hade seriemakarna tagit in en kvinnlig snut som verkar vara med i serien enbart för att hon är snygg.

Strax efter att Uppdrag mord var slut började The Shield på sexan. Såg det och gick sen och la mig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback