Del 30 - Uppe med tuppen och leker i solen

image134
Igår gick jag hör och häpna upp redan klockan åtta. Anledningen var att jag skulle vara barnvakt. Björna är i Arboga, så eftersom Björnas ex skulle jobba behövde hon någon som såg till Jibrail ett par timmar innan hennes morsa kunde ta över. Det kändes lite konstigt att gå upp så tidigt, och jag hade inte sovit speciellt mycket. Men jag såg det som en chans att vrida tillbaks dygnsrytmen. Dessutom hade jag inte sett min yngste kompis på flera veckor, så det skulle faktiskt bli kul.

På vägen till Björnas ex fick jag ett sms från Ulven. Han hade varit på Way out west i Göteborg, och jag var väldigt avundsjuk på honom eftersom jag också hade velat se The Pouges med originalsångaren Shane McGowan. DN:s recension var inte så översvallande (http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1323&a=679738) men Ulven verkade nöjd. Hans komprimerade omdöme löd: Shane hade svårt att hänga med i början men när han väl kom ikapp var det MAGISKT. Dirty old town, Pair of brown eyes?Oj, oj, oj?allsång.

Själv har jag bara sett Shane McGowan ihop med the Popes, som gjorde en kanonspelning i Roskilde i mitten på nittiotalet. Det var ett fint minne. Ulven var där den gången också, och Stonevalley blev så tagen då en mycket berusad Shane inledde med Streams of whisky, att han började gråta.


Jibrail blev mycket glad då han fick se mig, och ville omedelbart visa några nya leksaker. Vi lekte hemma hos Björnas ex en stund och bestämde oss sen enhälligt för att gå ner till lekparken i Trädgårdsföreningen. På vägen dit plockade vi lite äpplen och smultron.

När vi kom ner slängde sig Jibrail i det nyklippa gräset och rullade runt.

Sen blev det den vanliga svängen. Vi klättrade i klätterställningen, gungade, letade pinnar att peta i bäcken med (jag blev lite rörd när Jibbe lät mig få den längsta pinnen vi hittade) och åkte rutschbana. Då jag hade gått upp hade det varit ganska mulet, men under dagen blev vädret finare och finare. När Jibbes mormor ringde och sa att hon snart var framme var det riktigt hett ute.

Vi gick tillbaks till Björnas ex och plockade lite smultron igen på vägen. Jibrails mormor bjöd på lunch, och innan jag gick hem lovade jag Jibbe att vi snart skulle göra något kul tillsammans.


Väl hemma kollade jag om jag fått några kommentarer på min senaste blogg om det arbetsvägrande Kindaparet. Jag trodde att det inlägget skulle reta gallfeber på folk, men de enda kommentarer jag fått var en mycket positiv från en kvinna som dessutom önskade mig trevlig helg, samt en som måste beskrivas som milt kritisk.

Eftersom jag var totalt luspank var det dags att tömma sparbössan igen. Jag plockade ner burkar och petflaskor i fyra påsar och gick till affären i Tannefors. För pengarna köpte jag cigaretter. Nu hade det blivit otroligt varmt, så när jag kom hem tog jag en kalldusch, och satte mig sen och spelade poker iförd enbart kalsonger.


I den första enbordsturrren åkte jag ut tidigt, då jag gjorde en syn som var så fiskig att jag inte ens vill berätta om den. I den andra åkte jag ut, då jag fick mycket konstig syn på en semibluff som jag själv tyckte var kanon. Jag hade limpat på 98s tillsammans med fem andra, då stora mörken höjde till fem gånger big blind. Alla la sig och jag synade, eftersom det var mycket döda pengar i potten, och jag hade position. Floppen blev A78 med ett hjärter som var min färg. Stora mörken minimibetade, vilket gjorde mig säker på att han hade ett pocket och var rädd för esset. Så jag bestämde mig för att representera esset, och höjde till 2/3 av potten. Lång fundering och syn. Turn var hjärter tio. Min motståndare checkade. Nu var jag säker på att han hade JJ eller QQ. Jag hade med Ken Leenards ord "en miljon outs". Alla hjärter, sexor, åttar, nior, och knektar skulle göra att jag slog hans hand. Jag trodde att han skulle lägga sig om jag gick all in (strax under potten), och om jag fick syn hade jag god chans att vinna ändå. Idioten hittade syn med QQ, och rivern hjälpte mig inte.

Frustrerad spelade jag en till, som blev en långdragen historia då shortstackarna hela lyckades dubbla varje gång de försökte. Mörkarna var skyhöga, och alla var tekniskt sett short stack då jag fick en tredjeplats.

Den här dagen hade jag förlorat ett inköp och raken, men i övrigt har veckan gått mycket bra. Av sjutton spelade har jag kommit i prispengarna tio gånger, och tagit tre förstaplatser. Jag gjorde ett uttag på åttio dollar, och efter mitt uttag var min rulle på exakt 40 inköp på den nivån jag spelar nu.


image137På kvällen gick jag upp till Den Hemlige Brodern som bjöd på middag. Vi tillbringade kvällen med att se på TV. Det var inte mycket att se så vi bläddrade ibland på text-tv för att se om något intressant hänt. Då upptäckte jag att Hibernians FC vunnit både sina första matcher i skotska ligan, bland annat derbyt mot Hearts. Det gjorde att de delade förstaplatsen i tabellen med Rangers (Glasgowlaget hade bättre målskillnad, men det ignorerar jag just nu). Jag hoppas på en fin säsong för Hibs, Edinburgs stolthet.

Ikväll tycker jag ni ska lyssna på min kusin Anton Berg i P3 Dokumentär klockan 18.00. Programmet heter Den stora flyktingströmmen.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag läste DN:s recension och som jag trodde verkar bönan som skrivit vara alldeles för ung och helt oinsatt i ämnet. Att skriva en sån sak som det bara blev bra när de spelade hatlåten "Tuesday Morning" är att kasta rejäla klippblock i glashus mot alla som genuint älskar Pogues. Klockrent stolpskott...... Carran hälsar oxå.

2007-08-12 @ 18:58:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback