Del 32 - Söker jobb, spelar poker och vill lära mig spela munspel

image143
Inledde dagen med en enbordsturre där jag kom tvåa. Efter det surfade jag lite, och på ams.se såg jag att de sökte elevassistenter på ett Walldorfgymnasium. De ville ha någon som hade erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar, och gärna också av Waldorfpedagogik. Det passade mig perfekt, eftersom jag för fem år sen var assistent åt en elvaåring med Thourettes syndrom på en Walldorfskola. Jag skickade in en ansökan via mail, och kände mig nöjd med mig själv.

Den senaste veckan har jag varit flitig på jobbsökarfronten. Jag har sökt jobb som verkstadsmedarbetare, försäljare av byggmaterial och som musikskribent. De jobb som jag har kvalifikationer för är också de jobb jag helst skulle vilja ha, nämligen elevassistent och musikskribent. Assistentjobbet var bara på 75%, och som musikskribent skulle jag i så fall få betalt per recension. Så det bästa scenario jag kan tänka mig är att jag får båda de jobben.

Håll tummarna för mig, kära läsare.

Gick ner till biblioteket där jag kollade i Journalisten efter jobbannonser, och hittade ett som redigerare på Ny teknik. Dessutom lånade jag en instruktionsbok i att spela munspel. Om jag inte får något jobb i höst, så ska ett av mina projekt vara att lära mig spela munspel. Jag har tänkt att jag kan sitta och öva mellan givarna då jag spelar poker.

På väg från biblioteket gick jag förbi en minutenautomat, och kollade om jag fått in pengar från pokerkontot. Till min stora glädje hade det dykt upp en femhundring, så jag gick direkt till en nyöppnad kebabbar som kör en drive med kebab med bröd för 19 spänn.

Efter att jag ätit tog jag en sväng till lågprisaffären, där jag köpte bröd, ost, diskmedel, två diskborstar, fyra askar cigg och en dosa snus.

När jag kom hem bläddrade jag i munspelsboken. Tyvärr så visade sig det att det munspel som jag fått låna av Björna tydligen inte är ett bra munspel att lära sig spela på. Boken (och flera sidor på nätet) rekommenderar ett diatoniskt munspel med tio blåshål, och det munspel jag har är ett tremolomunspel med 14 hål.

Jag bestämde mig för att jag ska kolla vad ett diatoniskt munspel kostar, då jag får pengar den 27e. Om jag kan hitta ett för under tvåhundra, så tror jag att jag slår till.

Skickade ett mail till Ny Teknik, och sökte tjänsten som redigerare.

Jag spelade en enbordsturnering där jag tyvärr åkte ut som fyra, och inte fick några prispengar. Efter det gick jag ner i tvättstugan, slängde i en maskin med strumpor och kalsonger, och sen käkade jag.

Slog mig sen ner med en kopp kaffe framför ännu en enbordsturre, och lyckades äntligen ta en förstaplats. Den här veckan har inte gått riktigt lika bra som den förra, men jag har ändå plussat ganska mycket. Min målsättning är att kunna ta ut 80 dollar i veckan. Jag har redan gjort ett uttag som jag får nästa vecka, och rullen är med god marginal över de 40 inköp jag bestämt mig för att alltid ha i reserv.
Det är helt värdelöst på TV idag, så jag skriver det här för att fördriva tiden innan Uppdrag mord börjar klockan halv tolv. I helgen är det festival i Nykvarnsparken och på söndag spelar Ivar Jonssons på Åbacka café, så det blir nog inte så mycket mer poker den här veckan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback