Del 33 - De har förstört Nykvarnsfestivalen

Igår vaknade jag ganska tidigt, och redan på förmiddagen hade jag sms- kontakt med flera polare angående kvällens Nykvarnsfestival. Jag såg fram emot kvällen, och var rastlös och sugen på att gå ner till festivalen hela dagen.

För att slå ihjäl tiden så spelade jag poker. Det blev två enbordsturneringar där jag tog en tredjeplats, samt två heads up där jag vann den ena. Så dagens resultat blev ett mycket litet minus. Som helhet har veckan gått bra, så den förlusten kan jag ta.

Klockan fem gick jag till Braskens bro för att möta Liffy, Fala och Birne, och sen gå vidare mot Nykvarn. Då jag kom dit var Leffan redan där, men Fala och Birne dök inte upp. Då jag ringde till Birne visade det sig att de inte gett sig av från Ekholmen än, så vi bestämde att ses i parken istället.

Liffy och jag gick ner till Nykvarn, och på vägen köpte jag två klasar folköl.

Då vi kom fram upptäckte vi omedelbart att arrangörerna gjort sitt bästa för att förstöra denna fina gratisfestival. När jag var ung fanns det ingen inhägnad, och man fick dricka sina öl en meter från scenen om man ville det. För några år sen slog de upp staket kring festivalområdet, och man fick inte dricka alkohol där inne. Men det inhägnade området var väldigt litet, och man kunde slå sig ner precis utanför och höra banden mycket bra. Om det var något band man gärna ville se var det inte många meter att gå till scenen.

I år hade de utökat det inhägnade området något brutalt. Från den nya entrén var det säkert fyrahundra meter till den närmaste scenen. Dessa 400 meter var helt tomma, och anledningen att festivalområdet var så stort var endast att sabotera för oss som gillar att ta en bira när vi går på festival.

Det fanns en gräsmatta precis utanför entrén, och Liffy och jag slog oss ner där. Fala och Birne dök upp ganska snart, och lite senare fick vi även sällskap av Pata, Anna, Togga och Den Hemlige brodern. Även Punk-Jögga gled förbi och slog sig ner.

Under kvällen fylldes gräsmattan av olika öldrickande sällskap, och vårt gäng blev större och större. Rille Röj kom förbi med Månne och Erik Skin i följe. Punkarn, Teddy och Stefan dök upp. När vi var som flest måste vi ha varit ett gäng på tjugo personer, och det kändes nästan som gamla tider då vi kunde vara 30-40 personer som åkte tillsammans till Hultsfredsfestivalen.

image145Vi var alla överens om att arrangörerna totalt förstört Nykvarnsfestivalen, och vi pratade nostalgiskt om gamla tider. Bland annat snackade vi om när Stockholms neger spelade, och Kask hade deklarerat från scenen att  vi hade skulle hålla en tyst minut för Hälla som dött några månader tidigare. Detta inträffade 1989 och vi kände oss alla väldigt gamla där vi satt på gräsmattan. Det blev inte bättre av att vi då och då såg kompisars tonårsbarn glida förbi.

Det var inget speciellt dragplåster igår, och nästan ingen av oss gick in på själva festivalområdet. Framåt tiotiden började folk droppa av. Några gick hem och andra gick på krogen. Vid elva hade nästan alla mina kompisar gått, så jag och Den Hemlige Brodern gjorde sällskap hem.

Surfade lite och gick sen och lade mig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback