Del 35 - South park tar upp rasismen mot rödhåriga

image151
Igår gick jag hem till Björna vid ett tiden. Hans son Jibbe var där, och efter en stund dög även Björnas ex upp. Då Björna gick till jobbet, hängde jag med exet och Jibbe till lekparken i trädgårdsföreningen. Det var soligt och varmt, och exet hade med sig vattenmelon som hon bjöd på. Frasse ringde på mobilen och föreslog en fika. Jag umgicks väldigt mycket med Frasse för några år sen. Men eftersom han skaffat barn och flyttat till Malmslätt, så ser vi inte varandra så ofta längre.

Jag mötte Frasse utanför Filbyter. Tack vare det fina vädret var vi båda sugna på bärs. Men Frasse hade kört bil till stan och jag ville snåla lite på de tvåhundra spännen jag hade som skulle räcka till på måndag, så det blev en kaffe på Santinis.

Det blev det vanliga snacket om konserter, skivor, filmer och tv-serier, men Frasse snackade även mycket om livet som tvåbarnsfarsa i radhus.

Vi skildes åt efter kaffe och påtår, och jag gick hem.


Väl hemma ringde jag till ComHem för att se om de gjort något åt min struliga bredbandsuppkoppling ännu. Personen som svarade meddelade att teknikerna nu kommit på att de måste komma hem till mig för att se vad felet är, och att de tidigast kunde komma nästa fredag. Det här tycker jag är extremt dålig service av ComHem. Första gången jag ringde och klagade var den 16e, och de kommer alltså att försöka åtgärda felet först den 31e. Det är alldeles för lång tid, och betyder att jag kommer att få ännu en vecka då jag måste gå upp till Den Hemlige brodern för att spela poker.


Efter att jag käkat ringde jag till Den Hemlige. Vi bestämde oss för att ägna fredagskvällen åt att spela parallellpoker. Då jag lagt på gick jag in på min internetbank för att kolla om jag möjligtvis fått in mina pengar från försäkringskassan för tidigt. Till min stora förvåning visade det sig att jag fått pengarna redan dagen innan.

Försäkringskassan verkar vara totalt förvirrade. Senast jag lämnade in min blankett sa de att jag skulle få pengarna fjorton dagar senare, inte en sekund tidigare. Försäkringskassan hade nämligen bestämt att, för att få lite rättvisa i systemet, alla skulle få vänta exakt 14 dagar ? istället för att, som tidigare, jag skulle få pengarna nån gång mellan sju och 14 dagar efter att jag lämnat in blanketten. Det tyckte jag verkade vara ett mycket bra system, för då skulle jag veta vilken dag jag fick pengar, och ha lättare att planera ekonomin.

Men tydligen fortsätter försäkringskassan att betala ut pengarna lite när de har lust, allt för att förvirra sina klienter.


Då jag skulle gå upp till Den Hemlige brodern såg jag att Farfar satt på Italiano (pizzerian som ligger 50 meter från min dörr) tillsammans med Krister. Krister är en äldre herre som är mycket lik Christer Pettersson, har ett genuint intresse för starköl, och utövar detta intresse genom att sitta på Italiano 90 procent av sin vakna tid.

Eftersom jag hade fått pengar slog jag mig ner med Farfar och Krister och tog en bira. Stämningen var god, Farfar vitsade på som vanligt och Krister hånade mig lite skämtsamt för att jag inte var född då han började jobba 1965.

Det blev två bärs, innan Farfar och Krister gick hem. Jag köpte några folköl till mig och min bror, och gick sen upp till Den Hemlige.


Vi spelade varsin enbordsturre. Jag lyckades ta en förstaplats, och har därmed uppnått målet att kunna ta ut fem hundra spänn även denna vecka. Den Hemlige Brodern tog en tredjeplats och ökade på sin rulle lite.

Efter pokern bestämde vi oss för att se några South park avsnitt. När vi började titta upptäckte jag till min stora glädje att det var avsnittet "Ginger kids" vi såg på. Avsnittet börjar med att Cartman håller ett hat-tal mot rödhåriga i skolan. Han lyckas egga upp sina klasskamrater, och detta resulterar bland annat i att rödhåriga blir portade från skolans cafeteria och tvingas äta i korridoren. Jag vill inte avslöja mer vad som händer, men det är ett kanonbra avsnitt som ni kan se här: http://www.allsp.com/l.php?id=e136

Det kändes som ett mycket roligt sammanträffande att jag fick se det här avsnittet den här veckan, eftersom jag skrev en blogg om rasism mot rödhåriga häromdagen.

Gick hem vid midnatt, surfade lite och gick sen och la mig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback