Bob Dylan kan spela skjortan av vem som helst

image46

Jag tror att Bob Dylan är en utmärkt pokerspelare. En viktig talang vid pokerbordet är att variera sin spelstil, och byta vid oväntade tillfällen. Bob är en mästare på att byta stil. Han började som folksångare med samvete och flanellskjorta, ömsade plötsligt skinn till ascool rocker på speed iförd kavaj, blev senare fanatiskt religiös och predikade oavbrutet.
Man måste anpassa sin stil till det övriga bordet, och en bra taktik brukar vara att spela tvärtom mot hur resten av bordet spelar.
När världen befolkades av hippies på LSD med blommor i håret på väg till Woodstock, tog Bob på sig kostymen, skrev texter baserade på bibeln och lirade country. Dylan kan lira tight vid ett löst bord, och bete sig som en galning vid ett tight.
Bob kan ha ett stenansikte när det behövs, och det är så gott som omöjligt att försöka läsa vad han tänker. Men han är också en mästare på trash talk. Om ni någon gång sett en intervju med Dylan, så vet ni vad jag menar. Han förvirrar journalister så till den milda grad att de stammande försöker svara på sina egna frågor istället för att få svar av Bob. Han ljuger oavbrutet utan att blinka, och bekymrar sig inte det minsta om det han säger motsäger det han hävdade en halvtimme tidigare.

image47image48

Jag tror att Dylan utan problem skulle kunna snacka bort Phil Ivey och Gus Hansen, och få dem att lägga varsin kåk, när Bob själv har par i tvåor..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback