Del 26 - Blir påhoppad men går upp i nivå

image112Det finns många saker som är jobbiga med att vara arbetslös. En av sakerna är givetvis ekonomin, som blir lidande då man inte kan hämta ut någon lön. Det sociala livet försämras också. På dagarna är jag ofta ensam framför datorn, eftersom mina vänner jobbar. Pokern är min sysselsättning dagtid, men jag har inga jobbarkompisar att fika och snacka skit med. På kvällarna skulle jag väl kunna lura med någon vän på en biljard eller att se en hockeymatch på puben. Tyvärr är det så att det mesta man kan hitta på för att roa sig kostar pengar, och där sätter ekonomin käppar i hjulet igen.

Nu är det inte så att jag är totalt isolerad. Jag har kompisar som jobbar i restaurangbranschen som jag ibland umgås med dagtid. Då och då spelar jag biljard eller poker med några kompisar på kvällarna, eller går ner till puben. Men det är inte så ofta.

Det finns en annan sak som är jobbig med att vara arbetslös, och det är föraktet och nedvärderingarna man får utstå från vissa personer i omgivningen. Somliga anser att man inte får ha en åsikt som arbetslös, och att de dessutom har rätt att lägga sig i vad man gör med sin tid.

För nästan tio år sen under en period av arbetslöshet (jag har haft flera jobb sen dess), så diskuterade jag jämställdhet med en person som jag då ansåg var min vän. Jag framförde åsikten att jag tyckte att löner i kvinnodominerade yrken borde höjas, för att komma ikapp lönerna i mansdominerade yrken. Min så kallade vän ansåg inte att han behövde framföra något som helst motargument, han sa helt enkelt åt mig att jag skulle hålla käften eftersom jag inte hade något jobb.

Då jag pluggade blev jag en gång påhoppad på krogen av en bekant som ville framföra att det var hans skattepengar som betalade mina studier.


Eftersom min blogg handlar mycket om poker, har jag pushat lite för den på olika pokerforum. En person som kallar sig Railfish har tydligen läst den och retat upp sig, för igår fick jag se det här inlägget från honom:


Jag brukar inte hacka på folk, men förfan. Skaffa dig ett jobb , letar man tillräckligt så hittar man det. Du är ute och cyklar. Ödsla inte din tid med din blogg utan leta jobb. Du verkar nästan vara stolt över att vara arbetslös.


Railfish, som aldrig träffat mig, anser tydligen att han kan tala om för mig vad jag ska göra med min tid. Eftersom jag inte jobbar, så får jag tydligen inte ha en blogg. Jag antar att han tycker att vi arbetslösa ska beläggas med munkavle, och inte få uttala oss i några som helst offentliga sammanhang.

Dessutom så insinuerar Railfish att jag skulle vara stolt över att vara arbetslös, och att jag inte söker jobb. Han har komplett fel.

Jag är inte det minsta stolt över att vara arbetslös. Att jag inte jobbar är mitt absolut största problem just nu, och min högsta prioritet är att hitta ett jobb. Men däremot tänker jag inte skämmas och be om ursäkt för min existens. Jag tänker fortsätta med min blogg, för mina åsikter är minst lika mycket värda som alla andras. Om det sticker i ögonen på någon att läsa om mitt liv, så är det bara bra.


Nu till pokern. En längre tid har mitt pokerspelande gått bra, och jag går sakta men säkert plus på den nivå jag spelar. Min dåliga ekonomi har gjort att jag ständigt gör små uttag från pokerkontot, så trots mina goda resultat har jag inte haft råd att gå upp i nivå. De senaste månaderna har spelet gått ännu bättre på 5$ sit n go, och jag har också lyckats klonka in några vinster i turneringar. Därför har min rulle en tid varit mycket större än vad jag anser att jag behöver för att spela på 5$- nivån. Under sommaren har jag tyckt att det är bra att ha pengarna i rullen som reserv, eftersom nöjeskontot är lite högre nu.

I går tog emellertid industrisemestern slut. Det berör inte mig speciellt mycket, men eftersom min rulle var 34 inköp på 10+1$ tyckte jag att det var en lämplig dag för att äntligen våga gå upp i nivå. Jag bestämde mig för att spela på den nya nivån så länge det går bra, men om rullen sjunker till 300 dollar så går jag tillbaka till 5$.

Hittills har det gått bra. I den första tiodollars- enbordsturneringen kom jag tvåa. Den andra lyckades jag ta en förstaplats, efter ett mycket bra spel från min sida om jag får säga det själv.

Den tredje spelade jag i dag. Jag lyckades komma i prispengarna även denna gång, men fick nöja mig med en tredjeplats då min motståndare raisade mig all in med färgdrag då jag hade topparet. Hans klöver kom givetvis på rivern.

Det känns som om att motståndet inte är svårare på tiodollars, och att jag kan bli en vinnande spelare även där. Tre stycken sit n go är givetvis inget statistiskt säkert antal, men nu har jag 40 inköp på den nya nivån. Jag tänker fortsätta spela tiodollars, och hoppas att jag inte ska behöva gå ner i nivå igen.


Jag lovar att ni ska få veta hur det går.


Kommentarer
Postat av: Ulven

"Railfish" låter farligt likt "Reinfeldt"..... om man nu törs ha några åsikter

2007-07-31 @ 15:40:04
Postat av: Lila

Ja du har så rätt.
Jag är arbetslös sedan 8 månader tillbaka, man blir ganska socialt isolerad.
OCH man ska akta sig för att ha åsikter! Iallafall ska man som arbetslös inte ventilera dem högt.
Det är
vidrigt att vara arbetslös. Men du har ju kommit på något meningsfullt att göra...denna blogg!
Den tackar vi för.
Kram
/Lila

2007-08-03 @ 18:39:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback