Del 59 - Hur fördriver man egentligen en lördagseftermiddag?

Jag anser att jag är en allmänbildad kille. För quizlaget är jag en tillgång, jag är beläst och hänger med i nyheterna. Om jag träffar människor som inte pratar svenska, så kan jag utan svårighet konversera med dem på engelska, och jag läser hela romaner på det språket. Jag har inga problem med att koppla in och göra inställningar på tekniska apparater som datorer, tv, dvd eller video. När det gäller social kompetens tycker jag att jag har mina talanger även där, och har inga svårigheter med att umgås med folk från olika samhällsklasser och kulturer.

Däremot har jag vissa luckor i mina kunskaper, saker som jag tror är självklarheter för många.

Till exempel har jag ingen som helst aning om vad man ska göra en lördagseftermiddag, om man inte går till puben.


På vardagarna sitter jag hemma ganska mycket, spelar poker, skriver min blogg och ser på TV. Det händer att jag går och fikar med Björna, men mina övriga vänner jobbar på dagarna, och sitter hemma på kvällarna.

Lördagar är de flesta människor lediga från jobbet, och eftersom jag tillbringat större delen av veckan framför datorn och tv:n, ville jag göra något tillsammans med andra människor. Jag var inte ens sugen på att dricka öl, utan funderade febrilt över något annat jag skulle kunna göra.

Precis som professor Baltazar gick jag fram och tillbaks över vardagsrumsgolvet och funderade och funderade. Men det blev inga briljanta idéer. Det var helt tomt i min hjärna. Så jag gick ner till puben ändå.


Då jag kom dit var Rille Röj och Köttet redan där. Jag beställde en kaffe. Missförstå inte inledningen till den här bloggen. Jag trivs verkligen på royal arms, att sitta på puben och snacka skit med mina vänner är bland det trevligaste jag vet. Dessutom är det oftast roligare på eftermiddagarna än framåt natten. Folk är i allmänhet lite nyktrare på eftermiddagen, och då går det att föra lite intelligenta konversationer. Det jag menade med inledningen är att jag störs över att jag inte kommer på något annat att göra. Dessutom behöver jag fler alkoholfria nöjen i mitt liv.

image262Medan jag drack min kaffe ramlade det in fler och fler på puben, som skulle se Arsenal - Manchester United, bland annat Pata L, Lollo, LillMicke och Vladdo. Lagom till att matchen började beställde jag in en öl.

Köttet hade druckit snaps till sina öl, och började bli lite gapig. Vladdo och Pata försökte provocera Köttet till att bli riktigt högljudd, genom att prata illa om sossarna och Olof Palme.

Det funkade till viss del. Men inte riktigt lika bra som förra lördagen, då Köttet lyckades överrösta alla samtal på hela puben, med sin sossepropaganda.

Ett gäng engelsmän bredvid oss var där för att de gillade United. Köttet gillar inte ens Arsenal, men då de gjorde mål skrek han och gjorde glädjegester som om det varit Zlatan som slagit in det avgörande målet i VM-final. Givetvis enbart för att provocera engelsmännen.

I halvlek beställde Pata in ett helrör och bjöd oss vid bordet på varsin grogg.

United gjorde mål lite senare, så engelsmännen såg en chans att ge igen. De jublade och skrek extra högt, och en av dem drog ner brallorna, sprang fram till Köttet och visade sin bakdel.

Om du slår upp uttrycket "stämningen var rå men hjärtlig" på wikipedia, så kan du nog hitta en bild en brittisk mansröv 20 cm framför Köttets berusade ansikte.

Efter matchen ville Köttet gå hem, så jag såg min chans att lämna puben innan jag fick för mycket mersmak.

Under promenaden hem så bjöd Köttet på en korv med bröd, samt berättade för mig hur mycket han högaktar det socialdemokratiska partiet och Olof Palme.


image261
Resten av lördagskvällen blev otroligt lugn, och tillbringades mest framför tv:n. Det finns inte mycket att förtälja, förutom att jag såg SVT:s komediserie Hej, Rymden. Det måste vara det tråkigaste jag sett som gått under benämningen komedi.


På bilden ni kan se, så har Pata L just blivit pepparsprayad av en polis. Bilden är från april, men jag gillar den så mycket att jag ville dela med mig av den. Han skulle avstyra ett slagsmål, men blev i tumultet förväxlad med förövaren.

Pata vill passa på att tacka ordningsmakten i Östergötland för att de kryddat hans tillvaro.


Kommentarer
Postat av: Moki

Tycker Pata är sig lik, ser ingen större skillnad ;-)

2007-11-09 @ 03:22:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback