Del 60 - Nominerad till årets bloggare och går på pubquiz

På eftermiddagen igår så upptäckte jag att jag blivit nominerad till Årets bloggare på Prosharks. När jag började skriva bloggar hade jag ingen egen blogg, utan lade upp inläggen på min sida på pokerforumet Prosharks. Det var en av anledningarna till att jag skrev mycket om poker i början, något som jag nästan helt slutat med.

Röstningen står mellan sexton olika personer. Det känns kul att bli nominerad, men det finns inte en chans att jag kommer att vinna. Rent språkligt och innehållsmässigt tycker jag mycket väl att jag förtjänar titeln. Men eftersom det är ett pokerforum så kommer titeln att gå till någon som skriver mer och kunnigare om poker.

image274Jag var ärlig och röstade inte på mig själv, utan lade min röst på Valterego som just nu leder. Den Hemlige Brodern röstade på mig. Men när han såg att det var jämnt mellan Alexandra och Valter, så ångrade han att han inte taktikröstat. I skrivande stund ligger jag fyra, men det ser ut som att jag knappar in på DonThomaso som ligger trea.

Det ska bli mycket spännande att följa den här omröstningen, som kommer att pågå några veckor framöver.


Då jag satt och åt så ringde Birne, vilket var föga förvånande. Det var hans första dag som han var ledig från både jobb och barn, och nu var han givetvis sugen på att dricka pilsner. Jag sa till honom att jag tänkte vara i stort sett nykter på quizen, så jag ville inte gå ner till puben förrän strax innan sju.

Birne skulle gå ner till Hamlet innan han gick till Royal arms. Så han kom förbi med Hedebyborna-boxen, som han lånat av mig, då han var på väg ner till stan.


När jag kom ner till puben stod det klart att det fattades folk i vårt lag. Gorben var tvungen att jobba över, Den Hemlige Brodern var som vanligt pank, och Boström dök av någon anledning inte upp. Ulven hade gjort frågorna till två av grenarna den här gången, så på Allmänbildning och Film/Musik fick Skomakarn, jag och Calle, ensamma bära ansvaret för att dra in prispengar.

image273Calle berättade att han flyttat hela helgen, och nu var sambo. Ulven var fortfarande sliten efter lördagens eskapader. Han hade varit ute med sina jobbarkompisar. De hade börjat tidigt på puben, sen gått på hockey, dragit vidare till nån jobbarkompis som endast hade whisky att dricka hemma. Då jag frågade om han sett fotbollen, så svarade han att han inte hade en aning om huruvida han sett Sverige få stryk av Spanien, eller i så fall var han hade sett matchen.

Vi andra skrattade, men fattade läget och pressade inte Ulven mer i frågan.


Första grenen drog igång. I fråga nummer två gällde det att skriva i vilken stad som fyra olika stadsdelar låg. Vi garvade lite då vi såg att en av stadsdelarna hette Ulvenkrysset och gissade helt korrekt på Oslo. Eftersom jag är en trogen läsare av Irvine Welsh, så visste jag att Leith ligger i Edinburg. Skomakarn är berest och kände igen en stadsdel i Lissabon. Däremot missade vi att De Plantage ligger i Amsterdam, vi hade gissat på Marseille.

Frågorna var ganska svåra. Men tack vara att vi resonerade oss fram till att Trollsländan borde vara den snabbaste insekten (80 km/tim) så lyckades vi ta en andraplats.

image272På andra grenen som var musik fick Ulven hjälpa oss, och vi lyckades ta en tredjeplats. Vi missade bland annat tyvärr en av The Whos kändaste låtar. Dessutom hade vi skrivit Jerry Williams där svaret skulle vara Rock Ragge.

När det var dags för tredje grenen som var sport kallade jag igenom bladet och såg att det inte var en enda snooker-fråga. Jag insåg att jag inte skulle ha mycket att tillföra. Därför beställde jag kvällens första öl, för att ha något att göra när de andra konfererade.

Det blev tyvärr inga prispengar på Sporten.

Då vi fick bladet till Film/Musik, så insåg vi att Ulven hade gjort väldigt svåra frågor. Vi var bara tre stycken, så det krävdes att vi slog våra hjärnor hårt ihop för att ha en chans.

Calle klippte direkt att Ricky Bruch och Tommy Körberg hade spelat de två rövare från Ronja Rövardotter som efterfrågades. Att Morgan Freeman spelade Gud i Bruce den allmäktige var heller inga problem, liksom att Bengt Sändh och Finn Zetterholm spelat in Folklår, Våra allra fulaste visor.

Däremot krävdes det ett intensivt samarbete för att komma på att Gary Brookers var sångare i Procul Harum. Tyvärr fick jag ett hjärnsläpp och missade att det var Thin Lizzy som spelat in Vagabonds of the western world.

Våra ansträngningar räckte till en andraplats. Kvällens summering blev två andraplatser och en tredjeplats, och det måste betecknas som mycket bra eftersom vi endast var tre personer i de grenar som vi tog andraplatser.


Vi bad King Kong att få räkna alla de presentkort vi lagt undan sen quizsäsongen startade. Det visade sig att vi hade vunnit ihop hela 2700 spänn. Det är en quizkväll kvar innan säsongsavslutningen. Men redan nu är ser det ut som att det blir snaps till maten och konjak till kaffet på julquizen.

Jag drack en bira till, och snackade lite med Birne som dykt upp från Hamlet. Strax efter tio promenerade jag hem. Det blev lite TV och lite surfande innan jag gick och la mig.

För övrigt tykcer jag att det är kul att
Mats Ronander fått pris av Guitar People. Det förtjänar han efter lång och trogen tjänst....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback