Det lönar sig att investera i karmakontot

image264

Jag gillar tv-serien My name is Earl. De småkriminella karaktärerna är lätta att tycka om, för de är godhjärtade i sin white trash- tillvaro. Timbuktu är en artist jag har respekterat länge, och hans senaste skiva är mycket bra.

Vad har då en svensk hip hop-artist gemensamt med en amerikansk komediserie? Jo, budskapet om karma. Som jag tidigare berättat är jag fanatisk agnostiker, så givetvis har jag tagit till mig.


Idag var jag och handlade i Tannefors. Det var bara en kassa öppen. Så det var kö, trots att det var en vardagseftermiddag.

Framför mig stod en dam som måste ha varit född innan Berlin-OS. När hon skulle betala så fattades det tre kronor. Hon blev nervös, grävde i plånboken, och stammade om att hon var regelbunden kund där.

Så jag grävde i fickan hittade tre spänn, som jag la upp på disken. Den äldre damen tackade hjärtligt, tog sina varor och gick. Kassörskan och kvinnan som stod bakom mig i kön tittade förvånat på mig.


Jag förstod inte alls varför de var så förvånade. Förutom att jag fick en chans att göra dagens goda gärning, och bättra på mitt karmakonto, så tänkte jag rent rationellt. För endast tre ynka spänn så räddade jag den äldre damen från en pinsam situation. Dessutom besparade jag mig själv och en hel kö det irriterande med att stå och vänta då kassörskan och damen redde ut situationen.


På väg till affären var jag på ganska dåligt humör. Det var inget speciellt som hänt, men måndagar i november har den effekten på mig. Då jag tände en cigg på vägen hem, kände jag mig ganska nöjd med tillvaron.


Tre timmar efter att jag kom hem så ringde mobilen. Det var från ett företag där jag sökt jobb som truckförare, och de ville att jag ska komma på intervju imorgon. Det är visserligen bara ett tillfälligt jobb på en månad, men ändå. Dessutom är det hela december, och då finns det goda chanser att tjäna bra pengar om jag får jobba de röda dagarna.


Det verkar som att investeringar i karmakontot kan ge snabb utdelning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback