You may say I´m a dreamer...

Som jag tidigare berättat så hatar jag vintern, och november är enligt mig den värsta månaden på året. Jag tycker att världen ser allmänt tråkig ut så här års, då allt är mörkt och trist. De drömmar som min hjärna kan producera lockar mig mycket mer än ett grådaskigt Linköping. Så på mornarna drar jag mig lite extra länge, för jag vill hellre stanna i mina drömmar än se världen i all sin fulhet.

Ni kanske anser att det är en destruktiv och världsfrånvänd vana, men jag tycker inte att ni ska döma mig.


image267I morse drömde jag att jag satt och pratade med Penelope Cruz. Den spanska skådespelerskan är inte bara en av världens vackraste kvinnor. Hon gjorde även en suverän och mycket sexig roll i Dylanfilmen Masked and anonymous som Pagan Lace, en tjej som större delen av filmen sitter framför sitt altare och ber på spanska iförd Metallica-tröja.

Penelope pratade och jag lyssnade. Hon öppnade sig för mig berättade för mig om sina drömmar och sina rädslor. Hon pratade om de filmroller hon velat ha men inte fick, om de roller hon spelat men där hon inte fått göra karaktären på det sätt hon kände var äkta och sant. Hon berättade om gamla förhållanden där hon blivit sviken, och om andra där det varit hon som svikit.

Jag satt mest och lyssnade, men ibland frågade jag någon följdfråga, eller sa saker som: Det måste känts så jobbigt för dig, Penelope...

Ibland skrattade hon till, och rörde vid min arm. Penelope sa att hon pratade för mycket, men att det var för att jag var en så bra lyssnare.

Jag fortsatte lyssna. Dels för att jag var intresserad av vad denna världsberömda skådespelerska hade att säga, men dels av rent egoistiska skäl. Om jag skötte mina kort rätt så kände jag på mig att jag inom kort inte bara skulle få ligga med Penelope Cruz, hon skulle tycka att jag gjorde henne en tjänst när jag gjorde det.

Penelope flätade samman sina fingrar med mina och lade huvudet på sned. Hon sa att hon önskade att hennes tidigare pojkvänner varit lika fantastiska som jag. Sen tystnade hon och tittade mig i ögonen....


Jag vaknade av en telefonsignal. Yrvaken och endast iförd kalsonger irrade jag ut i vardagsrummet och försökte fatta om det var den vanliga telefonen eller mobilen. Mobilen låg på bordet och skrek, och när jag svarade visade det sig att det var tjejen som intervjuade mig då jag sökt truckförarjobbet. Hon ville inte prata om sina drömmar och sina rädslor med mig. Det hon ville säga var att, trots att jag hade vissa goda meriter, så hade de gått vidare med andra sökande.

Jag gick tillbaks till sängen och lade mig, så jag kunde drömma igen och gå tillbaks till Penelope. Tyvärr kunde jag inte somna om, och det var kanske lika bra. Penelope hade nog redan hittat någon annan. Tjejer som hon gör ofta det.


Jag gick ut i köket och satte på kaffe. Ute föll ett snöblandat regn...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback