Del 38 - Bollkrig på Busfabriken

Igår gick jag bort till Björna strax efter lunchtid. Då jag gick genom Trädgårdsföreningen såg jag att runt trettio personer samlades vid scenen just då jag gick förbi. Flera av dem kände jag igen som medlemmar i NSF (NationalSocialistisk Front) vilket omedelbart fick mig att tänka på att det den här lördagen skulle vara en kärleksparad för homosexuella i Linköping. Nassesvinen tänkte antagligen störa paraden, och jag hoppades att det skulle finnas folk som kunde försvara sig handgripligen.

Då jag kom till Björna var Björnas ex och Jibrail där. Vi bestämde oss för att gå till något som kallades Busfabriken, så att Jibbe kunde få leka där.

Då vi gick genom stan såg vi ett antal poliser med hundar, och det var tydligt att de förberedde sig för en våldsam konfrontation.


image163Busfabriken, som jag aldrig varit på tidigare, låg i Tannefors. Det var ett slags center med roliga och stora leksaker för barn. Det fanns hoppborgar, komplicerade klätterställningar i flera våningar med långa rutschbanor, flera bollhav, air hockey, fusball- spel och mycket annat.

Det verkade vara ett paradis för ungar, och jag blev nästan förbannad över att Busfabriken inte fanns när jag var liten. Själv fastnade jag för ett ställe med kanoner där man kunde skjuta skumgummibollar på varandra. Först sköt jag lite planlöst på Björna och Jibrail, men fick inte någon ordentlig respons. Så jag började skjuta bollar på andra barn, och lyckades dra in två killar i elvaårsåldern i en våldsam fight. Elvaåringarna tyckte att det var skitkul och försökte bombardera mig med bollar, men jag tycker nog att det var jag som avgick som segrare, eftersom jag var snabbare på att ducka än de. Jag hade visserligen en stor fördel, eftersom jag stod en våning högre än dem och sköt på dem uppifrån, men de var faktiskt två mot en.

Lite senare ville Jibrail leka i ett bollhav. Jag lät Björna och exet vila ett tag och hängde med Jibbe. När Jibrail försökte begrava mig i plastbollar kom en unge i fyraårsåldern och sa till mig att vuxna inte fick vara i bollhavet. Det fanns inga som helst skyltar som stödde den lillgamla glädjedödarens påstående, så jag ignorerade honom. Men innerst inne tänkte jag att det finns en del barn som redan tidigt visar tecken på småsinthet. Det är barn som han som blir ögontjänare i skolan. Jag ger mig fan på att just den ungen om några år kommer att gola ner sina klasskamrater, och skylla på någon annan de gånger då det är han som busat.

Vi tog en kaffepaus och Björna berättade att FCZ skulle spela ett fotbollsmatch mot ett kändislag från Linköping på Folkungavallen nästa måndag. Eftersom det inte finns några kändisar i Linköping (Lasse Winnerbäck är nog inte intresserad) så hade Björna blivit uttagen till laget i egenskap av profil från Linköpings Hockey Clubs supportrar.


Vi blev kvar på Busfabriken hela eftermiddagen, och sen gick jag hem för att äta. Medan spaghettin kokade kollade jag Corren på nätet. Mycket riktigt hade det blivit en våldsam konfrontation i Linköping mellan NSF och AFA. De hade slagits med tillhyggen och flaskor, och 16 nazister hade blivit tagna av polisen. Det var tur att AFA var där, för jag antar att antifascisterna är lite bättre på att försvara sig än de som skulle gå i Kärleksparaden.

I DN (http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=687476) läste jag att liknande incidenter hänt i Stockholm och Göteborg.


image162Efter maten köpte jag ett sexpack folköl, och fördrev kvällen med poker och TV. Jag lyckades komma trea i en enbordsturre. Pokern har gått lite trögt den här veckan. Jag har kommit i prispengarna nästan hälften av gångerna (10 av 21 spelade), men har endast kammat hem förstapriset en enstaka gång. Det ger ett litet plusresultat, men inte alls så mycket som jag önskar.

Avslutade kvällen med att se filmen Liam på ettan. Den var okej, men inte mycket mer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback