Del 39 - Ensam söndag med TV och poker

Söndagen tillbringade jag i min ensamhet med TV och poker. Jag spelade tre enbordsturrar, och lyckades ta en förstaplats. I jämförelse med hur den övriga veckan har varit är det riktigt bra. Förra veckan fick bli en slags mellanvecka i pokern. Jag plussade endast marginellt och hade inte råd att göra något uttag.

Det får bli nya tag den här veckan, med frisk och klar pokerhjärna.

image165Igår började kanal nio sända dramaserien Drömmarnas tid. Den gick tidigare på SVT, där den misshandlades med mycket konstiga sändningstider. Drömmarnas tid är en amerikansk serie om en familj från Philadelphia på sextiotalet. I första avsnittet blir Kennedy skjuten, och genom serien behandlas ämnen som rockmusik, rasism och Vietnamkrig. Serien är något smörig, men faktiskt riktigt trevlig att titta på. Jag hoppas att kanal nio köpt in alla tre säsongerna, för SVT övergav serien efter de två första.

Sen blev det en baguette med kebabkött och oliver framför Sopranos. Jonny Sacks avled (för ovanlighetens skull av sjukdom, inte vanligt i maffiavärlden), och det öppnar för en maktstrid i New York- maffian. Något som kan påverka Tony och hans mannar både positivt och negativt.

Avslutade kvällen med att se på Deadwood. Det var ett bra avsnitt med ett underbart slagsmål, som slutade med att den ena killen stack ut ögat på den andre, och sen slog ihjäl honom med en trästock. Men jag saknade Calamity Jane, som inte visade sig på hela avsnittet.


Ikväll klockan halv nio börjar Upp till kamp. I DN i dag (
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2204&a=688111) får serien högsta betyg, och recensenten kallar den "En av de bästa svenska dramaproduktionerna någonsin". Mina förväntningar är nu löjligt höga på den här serien (viliket ni kan läsa mer om i SVT mildrar min höstångest och Del 34). Tjugo över åtta tänker jag stänga av mobilen, och jag funderar på att köpa två Guinness, så att njutningen blir total.

Ni får läsa mina åsikter om Upp till kamp imorgon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback