Del 41 - Ser fram emot en ny säsong av Bob Dylans radioprogram

image170
Pokern har flutit på bra hittills den här veckan. Av tio spelade har jag lyckats ta tre förstaplatser och en andraplats. Det ger ett riktigt bra plusresultat, och om inte något katastrofalt inträffar kommer jag definitivt att kunna göra ett uttag i slutet av veckan.


image169Som jag tidigare berättat ska min polare Björna vara med i ett kändislag från Linköping, som ska spela en fotbollsmatch på måndag mot FCZ. Jag har svårt att se Björna som kändis. Hans största merit i det här sammanhanget är att han har en gigantisk LHC- tatuering på bröstet. Däremot ska laget ha en coach som är något mer välbekant för folk utanför min hemstad. Rollen som coach har tilldelats ingen mindre än landshövdingen och före detta rikspolischefen Björn Eriksson (
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=689003 ). Att han ska vara med förvånar mig inte dugg, eftersom han är Östergötlands mediekåtaste person.


Igår berättade jag att jag berövats ett av de få glädjeämnen jag har på hösten och vintern, för att ComHem tagit bort eurosport, och jag därmed inte kan se Snookern den här säsongen. Idag fick jag en nyhet om något som kan hjälpa mig att ta mig igenom den helvetesmörka årstiden.

Bob Dylan ska göra en ny säsong av sitt radioprogram Theme time radio hour. Programmet kommer att gå en gång i veckan, och det första avsnittet sänds den 19e september.

I Theme time radio hour spelar Bob Dylan skivor ur sin privata skivsamling. Varje vecka har ett tema som Bob pratar om, och han spelar skivor som anknyter till ämnet. De flesta låtarna brukar vara inspelade innan 1960, och Dylan spelar mycket blues, jazz och country. Han brukar bjuda på helt underbara låtar av artister man många gånger inte hört talas om, och anekdoterna han berättar om dessa artister är ofta mycket fascinerande. Varje avsnitt brukar han spela åtminstone en modernare låt, och förra säsongen valde Bob till min stora glädje flera låtar av Joe Strummer.

image171Alla avsnitt av förra säsongens Theme time radio hour finns att ladda ner på http://patrickcrosley.com/?q=node/90 , och jag tror att samma sida kommer att ha de nya avsnitten för nedladdning högst två dygn efter att de sänts i USA.

Det absolut bästa avsnittet förra säsongen var Jail. Temaprogrammet med fängelselåtar inleddes med att Bob spelade Folsom Prison blues. Sen berättade Bob att Merle Haggard (bilden), countrysångaren som var förband åt Dylan på dennes USA- turné, satt i publiken då Johnny Cash spelade in sin berömda live skiva. Merle var inte där i egenskap av musiker, han var helt enkelt inspärrad på Folsom prison.

Andra avsnitt av förra säsongens Theme Time radio hour, som jag rekommenderar er att lyssna på är Drinking, The Devil och The Bible. Dessutom tycker jag att ni ska ladda ner Theme time radio hours julspecial, som är dubbelt så långt som den vanliga timmen, där man bland annat kan höra Bob Dylan läsa dikten It was the night before christmas. Bränn julspecialen på en CD, så har ni något att lyssna på i december.

Nu har jag nämnt de avsnitt som är mina favoriter. Om ni fastnar för Theme time radio hour, så kan ni säkert hitta fler teman som intresserar er bland förra säsongens femtio avsnitt.


Ikväll ska jag titta på några tv-serier och se om de är värda att följa. Klockan nio ska jag se Heroes på TV4. En timme senare ska jag ge Studio 60 on the sunset strip en chans, eftersom The Claw rekommenderade den i sin blogg på prosharks.


Kommentarer
Postat av: Peppe

Här ser man att man missat något bra. Ska genast kolla in radioprogrammet. Tack!
Är veckan till ära även jag arbetslös så man får väl ta sig tid att fixa en god smulpaj eller något liknande och lyssna på Bob's musik.
Perfekt måndag. Down by law av Jim Jarmusch + countrymusik.

2007-09-10 @ 12:38:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback