Del 42 - Kompletterar Lou Reed och Thåström


Igår blev en av dessa arbetslösa dagar, då jag tillbringade hela dagen hemma. Enda gången jag gick ut var för att köpa kattmat. Fördrev dagen med att spela poker, surfa och diskutera på prosharks (poker) och expecting rain (Bob Dylan), och se på TV.

Jag spelade fyra enbordsturrar igår, och tog en förstaplats och en andraplats. Det gav ett bra plusresultat. Jag kan nu göra ett ordentligt uttag (med mina mått mätt), och ändå med god marginal ha mer än 40 inköp kvar i rullen.


image176När jag surfade omkring igår snubblade jag över något som jag totalt missat. I januari släppte tydligen Fläskkvartetten en skiva med olika svenska sångare, bland annat Freddie Wadling och Tityo. Jag tycker väldigt mycket om Fläskkvartetten, men det är inte anledningen till att jag blev oerhört brydd över att missa denna skiva. Djupt inne i min själ har jag känt att något varit fel de senaste sex månaderna, och igår fick jag veta varför.

Det som chockerade mig var att jag missat att Thåström sjunger en av låtarna på skivan. I nästan tjugo år har jag haft en Thåströmsamling med precis alla låtar som Pimme spelat in. Men utan att jag har vetat om det har denna samling varit inkomplett i över ett halvår.

Omedelbart gick jag in på Ginza (där jag faktiskt är betrodd och får handla på krita), och hittade skivan för endast 99 spänn. Eftersom jag ändå skulle behöva betala frakt passade jag på att beställa Lou Reeds Metal Machine music, som jag hittade för 49 riksdaler.

Metal machine music är känd som en av rockhistoriens absolut sämsta skivor, och den innehåller 60 minuters rundgångar. Det går ett rykte om att Lou var förbannad på skivbolaget och ville göra något riktigt osäljbart, men så här har han själv sagt om skivan: I was very serious when I recorded that album, but I was also very, very stoned.

Min Lou Reed- samling innehåller alla Lous officiella album utom just Metal machine music. Så igår gjorde jag två flugor på smällen, och kompletterade både Thåström och Lou Reed.


Vid tio upptäcke jag att kanal Nio kör nya avsnitt av amerikanska The Office. Efter det surfade jag lite och såg sen på Uppdrag mord.

Somnade framför the Shield.


Ikväll blir det nog ganska lugnt. Jag kanske går upp till Den Hemlige Brodern och tittar på tredje säsongen av Degrassi. Men imorgon blir det nog några bira framför fotbollen.

För övrigt läste jag i DN ( 
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2374&a=689834  ) att Jonas Gardell ska skriva en ny dramaserie för SVT. Det kan bli intressant, jag gillade verkligen En komikers uppväxt.


Kommentarer
Postat av: Calle

Fläskis regerar! Kommer faktiskt ihåg när de lirade på skylten (!) och nåt av de lokala punkbanden repade våningen ovanför, haha... De skulle spela på parisoperan veckan efter och muttrade surt nåt om kontraster i mellansnacket :) men bra var det. Kanske börjar bli gammal för kommer inte ihåg om det var fem eller femton år sen...

2007-09-07 @ 14:13:05
Postat av: Rasmus Canbäck

Surfade runt lite, hittade den här bloggen. Kul nyheter, blev sugen på att köpa Lou Reeds platta jag med ;). Tur att man har fraktfritt på CDON. Beställer senare.
ha de bra!

Postat av: Anonym

Jag älskar din musiksmak!!!!

2007-09-10 @ 09:11:13
URL: http://karinekeblad.blogg.se
Postat av: Millis

hur går det med munspelandet?

2007-09-10 @ 17:13:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback