Del 43 - Pubquiz, tv-serier & frågvisa barn

Av olika anledningar har jag inte varit så benägen med att skriva i min blogg den här veckan. Så jag får göra en liten sammanfattning.

image178
I måndags var Björna med i Kändislaget utan kändisar, som vann mot FCZ med 3 -1. Björna gjorde själv inte något mål, men tog ändå av sig tröjan och gjorde målgester, då hans lag gjorde 1 - 0.
Efter matchen var det dags för säsongens första pubquiz. Kalle och jag var de enda vanliga medlemmarna från vårt lag, så vi slog oss ihop med Ulven, Skomakarn och Boström. Jag måste säga att det gick riktigt bra. På allmänbildningen kom vi tvåa och på musiken var vi bästa lag med fyra poäng. Tyvärr fick vi inget betalt eftersom något lag måste ha fem poäng för att pris ska delas ut. Det gjorde att jag fick lite ångest eftersom Ulven ville gissa på Social Distorsion på en fråga, och jag var den som avrådde från det rätta svaret. Å andra sidan blev jag nedröstad i allmänbildningen, då jag ville skriva att Mao tog makten 1949 (helt korrekt) men blev nedröstad av Kalle och Skomakarn som trodde att det var 1948.

På sporten fick vi inget pris, men på den sista grenen som var allmänt och blandat tog vi äntligen en förstaplats med imponerande 18 av 20 poäng. Där var jag riktigt nöjd med min insats eftersom det bara var jag och en engelsman från ett annat lag, som lyckades klura ut en komplicerad regelfråga i snooker.


På tisdagen gjorde jag inget speciellt mer än att se på Upp till kamp (som jag spelat in på måndagen). Serien verkar att bli mer och mer tragisk, men är fortfarande oerhört bra. Jag börjar misstänka att livet bara kommer att bli värre och värre för huvudpersonerna i den här serien (vilket bekräftas i den här artikeln
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2198&a=692467 ), men det gör mig inget för jag har aldrig gillat lyckliga slut.


Onsdagen var en av dessa händelselösa höstdagar, men en liten detalj är ändå värd att nämna. Jag och den Hemlige Brodern skulle se säsong fyra av Degrassi. Tyvärr hade min bror lyckats få helt fel serie, nämligen uppföljaren Degrassi - The next generation, som gjordes häromåret. Anledningen att vi ser på Degrassi är i stort sett enbart nostalgisk - vi följde serien slaviskt i slutet av åttiotalet, så en ungdomsserie från 2005 intresserade os inte alls.


I torsdags var jag barnvakt åt Björnas son Jibrail, eftersom både Björna och hans ex skulle jobba kväll.

Jag och Jibbe hade det riktigt trevligt, och han frågade faktiskt inte efter mamma en enda gång, förrän cirka tio minuter innan hon kom hem. Men då jag gick strax efter nio ekade Jibbes röst i huvudet på mig. Han har nämligen blivit extremt frågvis, och orden som ekade i mitt huvud var: Vad gör han för nåt, då? Vart ska hon nånstans, då? Vem är han för nån, då?

Igår tog jag och Den Hemlige Brodern en TV-kväll. Det var inte mycket att se förrän säsongspremiären av The Wire klockan 22.25. Men The Wire var kanonbra, och även den här säsongen kommer säkert att bli en höjdare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback