Del 45 - Kompisar från förr

Medborgare, vänner, läsare! Jag ber om ursäkt att jag inte varit så flitig med mitt bloggskrivande på sistone. Jag har ägnat mig åt att spela poker, samt snöat in på facebook. Men här kommer en rapport från gårdagen.

Gick upp vid tio, och började tvätta. Efter att ha ätit frukost och duschat, så hängde jag upp tvätten och ägnade mig åt att surfa runt på facebook.


image186
På facebook finns det en grupp som heter Ekholmen, Linköping (stort tack till Susanne som skapat gruppen), och Ekholmen är den stolta platsen för min uppväxt. (Vissa besserwissrar i min bekantskapskrets skulle påstå att jag bodde i Kvinneby. Men till dem vill jag säga att jag hade närmare till Ekholmen centrum än många av de som rent juridiskt bodde i Ekholmen. Dessutom delar jag denna känsla med ingen mindre än Joakim Thåström. Thåström växte nämligen inte upp i Rågsved, utan i Högdalen precis bredvid. Men om det finns nån som är starkt förknippad med just Rågsved så är det Jocke, och precis som honom så kommer jag alltid att ha mitt hjärta där jag tillbringade mina tonår. Dessutom bodde jag på Järdalavägen (bilden) tills jag var sex år.)

Ägnade lite tid åt att nominera folk i tråden "Hemligast i Ekholmen", samt kommunicerade lite med Pandan - en ekholmstjej i förskingringen som bor i Stockholm.


När jag skulle promenera till biblioteket för att hämta en bok jag beställt, så mötte jag Köttet utanför min dörr. Han var på väg till mig för att föreslå en promenad, så vi slog oss ihop. På vägen gick vi förbi ett bygge där Togga stod och slet, så vi stannade för att trakassera honom en stund.

När vi kom in till stan tänkte vi ta en kaffe, men ändrade oss då vi kom på att kaffet är nästan lika dyrt som en stor stark på Hamlet. Så det blev varsin bira och vi fick snart sällskap av Månne + två jobbarpolare, som tog en lunchöl.

Efter biran gick vi till biblioteket, där jag hämtade Jpods av Douglas Coupland. Jpods är den kanadensiska författarens senaste roman och finns än så länge bara på engelska. Jag gillar Douglas Coupland, och även den här boken verkar lovande. Jag återkommer med en recension då jag läst ut den.

Köttet och jag promenerade hem längs ån, och skildes åt utanför mig.


image187Då jag kom hem lyssnade jag på säsongspremiären av Bob Dylans radioprogram Theme time radio hour, samtidigt som jag spelade en enbordsturnering. Radioprogrammet var bra, men pokern gick inget vidare, och jag fick inga prispengar.

Såg på That 70´s show, käkade och läste sen en timme i Jpods. Sen spelade jag ännu en enbordsturre, där jag åkte ut när jag betade hårt på alla gator med AA på en K-hög flopp. Jag blev utdragen av en kille med J9, som fick in en tredje knekt på rivern. Drog ännu en enbordsturre, där jag råkade ut för en totalt iskall kortlek, och blev utan prispengar även denna gång.

Måndag, tisdag och onsdag har pokern gått mycket bra, och även att jag förlorat tre sit n go i rad så låg jag ordentligt plus den här veckan. Trots det blev jag mycket frustrerad av förlusterna. Så jag drog en Heads up, där jag spelade mycket bra och lyckades vinna tillbaks ett inköp.


image189Sen chattade jag lite på MSN med Niklas som jag gick tillsammans med på Bona folkhögskola, men inte sett på tio år. Vi hittade givetvis varandra på facebook, där jag även fått kontakt med flera andra gamla kompisar från folkhögskoletiden. Det visade sig att Niklas numera är gift trebarnsfar, men han forfarande spelar punk i bandet Push (
http://www.myspace.com/pushhlm ). Han skulle tydligen spela i Örebro snart, så vi snackade lite löst om att träffas där.

Såg på Heroes, surfade lite till, och drog sen igång ännu en enbordsturre. Denna gång lyckades jag både spela bra, och undvika jobbiga bad beats. Så det blev en förstaplats, och jag plussade även på torsdagens poker. Ett skönt avslut på pokerdagen.


Läste sen Jpods tills jag blev trött, och somnade någon gång efter klockan 01.


Kommentarer
Postat av: Calle

Fan Olof... Facebook alltså. Jag försöker desperat motstå, men fler och fler av mina "vettiga" vänner snöar in. Vi får se... Imorrn ska jag iallafall till Motala och gå på bryggeriet, ett stonerrockband från Linköping lirar där så vi åker in ett gäng, och jag kombinerar det med ett besök hos föräldrarna. Känns som hundra år sen jag var ute i den stan... Var väl förra århundradet iofs ;) Ha det gott!

2007-09-21 @ 14:27:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback