Både Clubben och jag är nära nu...

image463
Igår skrev jag äntligen klart det andra utkastet av novellsamlingen jag arbetat med sen strax efter nyår. Nu har jag valt ut några kompisar som ska läsa den. Det känns kul, för så länge man bara har något i datorn så är det inte riktigt verkligt. Det är när någon annan läser som personerna i de olika historierna äntligen blir levande.

Jag har bett tre av mina vänner om deras åsikter om novellerna och korrekturläsning, och det ska bli spännande att se vad de tycker. Om inte någon har stora invändningar (som jag själv håller med om) om delar av texten, så återstår nu bara finputsningar. Jag räknar med att kunna börja skicka runt min novellsamling till olika förlag i slutet av april eller början av maj. Sen följer en spänd väntan på att se om någon blir intresserad av att ge ut min bok.

Medan jag väntar på att få svar av förlagen kommer jag under våren och sommaren att skriva mer i min blogg igen, försöka vara utomhus mycket, lura till mig alla sorters bidrag och profitera så mycket som möjligt på skattebetalarna, ägna mig åt hasardspel och missbruka allehanda droger, samt göra allt jag kan för att förleda unga, oskyldiga flickor och dra in dem i dekadens och fördärv.

Det ska bli jävligt roligt.


image462Idag var jag på biblioteket och läste tidningar. Senaste numret av den brittiska musiktidningen Mojo var överraskande bra, med en artikel om en fotoutställning med bilder från Bob Dylans turné 1966, och intervjuer med flera artister som jag högaktar. Det var korta intervjuer med Billy Bragg och Patti Smith, och lite längre, djuplodande samtal med Neil Young och Steve Earle. Till min stora glädje så läste jag att Steve Earle håller på att skriva en roman. Den boken ser jag verkligen fram emot att läsa. Tyvärr har jag ännu inte fått tag i Earles novellsamling Doghouse Roses, så om någon vet vart den finns att köpa så får ni gärna ge mig tips.


Ikväll ska jag se Linköpings tredje SM-final mot HV71 hemma hos Den Hemlige Brodern. Vi har nu chansen att på hemmaplan nästan avgöra den här finalserien, om vi tar ledning med tre noll i matcher. Om vi gör det så har jag svårt att se att HV kan hämta tillbaka, och stora stolta Linköping är då extremt nära ett välförtjänt SM-guld.

Heja Clubben!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Är det inte lite barnsligt att ta bort kritiska kommentarer och vem vill du reta med skriverier om att leva på skattebetalare o droger? Nu har du väl sjunkit lite lågt va....

2008-04-11 @ 15:13:56
Postat av: Den hemlige

"vem vill du reta med skriverier om att leva på skattebetalare o droger?" , idioter som dig förmodligen. Funkade visst också :)

2008-04-11 @ 15:20:50
Postat av: Olof

Ingen har någon självklar rätt att publicera sina kommentarer på min sida, speciellt inte om de är anonyma. Jag har bara tagit bort två kommmentarer, där samma personer har upprepat precis samma sak flera gånger. De andra kritiska kommentarerna är kvar.
Appropå barnsligt. En av de mest framträdande genskaperna hos barn, är att de inte förstår ironi.

2008-04-11 @ 15:23:09
Postat av: Calle

...tror jag ska hem o spela lite Billy Bragg i stereon innan hockeyn... Det var längesen. Tycker inte alls du sjunkit lågt, tycker utbytet av din blogg snarare ökat! ha det/C

2008-04-11 @ 15:42:00
Postat av: Anonym

O du ska snacka om jämlikhet o att allas åsikter är värda lika mycket!!!!!!!Att man inte ska racka ned på någon. DET VAR HUMOR!!!

2008-04-11 @ 15:51:28
Postat av: Olof

Anonym. Jag förstår faktiskt inte att du återvänder hit, när det enda du tillför är negativitet. Dessutom verkar du ha den mycket konstiga uppfattningen att alla som inte tycker som du är barnsliga. Kommentarer av typen "är det inte dags att växa upp" tillför ingenting til lden här bloggen. Dessutom väljer du att vara anonym, vilket jag tycker är fegt.
Om du vill vara säker på att få publicera dina negativa åsikter på nätet, tycker jag du ska skaffa en egen blogg, och det skulle vara intressant om du ågar skriva namn och visa din bild där. I så fall kan jag välja om jag vill läsa det du skriver.

Jag kan berätta att författeren Bodil Malmsten har helt stängt av kommentatorfunktionen på sin blogg, för att hon var trött på alla anonyma idioter på nätet. Men du kanske tycker att hon är barnslig också. Hon är över sextio år, och en av Sveriges duktigaste författare.

2008-04-11 @ 16:02:15
Postat av: Millis

Jag skrattade gott åt din ironi (fattade faktiskt att det var det) men hoppas du kan ägna dig åt lite dekadens i sommar..

2008-04-11 @ 16:39:32
Postat av: Anonym

Priset på vatten i Finistere, undergångarens sånger, mitt första liv, det är ingen ordning på mina papper mfl mfl. Utmärkt läsning. Bra jämförelse, älskad den!

2008-04-11 @ 16:44:18
Postat av: Olof

Jag har nu kollat igenom kommentarerna den senaste tiden, och genom att kolla ip-adresserna har jag upptäckt att flera alias är samma personer. Det räcker inte för vissa att gömma sig i anonymitet, de använder sig av flera olika namn för att ge sken av att flera personer är överens om samma sak.
Mycket intressant.

2008-04-11 @ 18:13:06
Postat av: Anonym

finns på adlibris.se..boken alltså

2008-04-11 @ 21:07:39
Postat av: Kerstin

Kolla Ip-adresser låter för mig ganska dramatiskt. Varför gör man det om man är LAGLÖS.....OLOF, varför gör du det???? Ta kommentarer, åsikter för vad dom är. Att efterforska är för mig.....jä..+igt märkligt. Se bara som din blogg är ... intressant =)

2008-04-11 @ 23:09:26
Postat av: Olof

Jag ser alla ip adresser på de som kommenterar automatiskt, kan inte undvika det. Så jag finner det intressant när samma person uppger ett tjejnamn, ett killnamn tjugo minuter senare, och ett könsneutralt namn strax därefter. Dagen efter det kommenterar samma person anonymt flera gånger. Är inte det dramatiskt. Jag är fascinerad av att man kan lägga sån energi på att bete sig som en idiot.
Du verkar inte ha förmåga att förstå vad du läser, Kerstin, och jag tror det är därför du blev upprörd över Frunks kommentar. Du vill inte inse hur rätt han har.
För övrigt känner jag inte Frunk, men han verkar till skillnad från vissa andra vara en mycket sympatisk person.

2008-04-11 @ 23:53:24
Postat av: Frunk

Tack Olof!
Jag känner inte dig heller men tycker bara att likasinnade ska vara ställa upp för varandra.
Appropå tidigare insuinationer så kan jag upplysa Kerstin och alla hennes alias som jag
misstog för en lynchmobb att jag har haft ett fast jobb sen tio år tillbaka.
Egentligen borde jag inte skriva något nu eftersom jag är onykter men det är ju en fredagskväll så jag borde vara förlåten.

Postat av: Kerstin

Har inga alias.......använder samma namn varje gång, mitt eget.

2008-04-12 @ 08:46:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback