Snart våras det för Olof Berg

Det har inte blivit mycket skrivet i bloggen den här veckan, och det beror på att jag helt enkelt inte gjort speciellt mycket intressant. I måndags såg jag på hockey, men det kände jag inte för att kommentera, eftersom Linköping förlorade. Igår gjorde jag i stort sett ingenting på hela dagen. Förutom en kort promenad för att köpa snus, så tillbringade jag gårdagen i min lägenhet. Jag umgicks inte med någon, och den enda kontakt jag hade med omvärlden var via msn. Jag hade ingen som helst idé till ett blogginlägg, och den poker jag spelade gick jag minus på.

Det enda som hände, som gör att jag inte anser att den 15e april 2008 var en totalt meningslös dag som lika gärna kunnat kastats till lejonen, var att jag fick lite respons av Valterego, som är en av dem som läst andra utkastet till min novellsamling.


Av de kommentarer jag fick av Valterego, så verkar det som jag har lyckats bra med de syften jag hade med novellerna. Hans intryck och tolkningar av händelserna och huvudpersonerna är nästan exakt så som jag ville att läsaren skulle reagera, och han har även uppskattat de delar som jag själv tycker är novellsamlingens styrka.

Valter hade inga stora invändningar, men hade några förslag om framför allt meningar eller stycken som borde strykas, för att förbättra texten. Jag håller nog med om det mesta, och det var bra att jag lät några utomstående läsa novellerna, innan jag skickar dem till olika förlag. När man jobbat med samma text i flera månader blir man lätt lite hemmablind, och får svårt att se till exempel meningar som är uppenbart överflödiga.


Nu väntar jag bara på att Mickey Dread ska ringa så jag får höra hans åsikter. Jag hoppas att han ringer innan helgen, för jag är nämligen luspank, och kan lika gärna ägna veckoslutet åt att arbeta med min bok.

Om Mickey Dread är någorlunda överens med Valterego, och inte heller har några radikala förslag på förändringar, så tror jag inte att jag behöver lägga ner så mycket mer arbete på den här boken. De finputsningar och omarbetningar jag behöver göra borde jag kunna klara av under nästa vecka.


Jag har fått löfte om att få skriva ut några exemplar på Björnas jobb (stort tack till Björn och hans chef Niklas). Sen hade jag tänkt att skicka novellsamlingen till fyra olika förlag på dagen på valborgsmässoafton. Det datumet passar bra för att jag får pengar några dagar innan, och det kostar ganska mycket i porto att skicka stora mängder papper. Men också för att jag tycker att det känns lämpligt och lite symboliskt med just valborgmässoafton. Den sista april är en brytpunkt, och då kan jag gå ut på kvällen, och fira både vårens ankomst, och att jag har utfört det arbete som jag bestämde mig för strax efter nyår.


Det är vår för Olof Berg, som Linköpingssonen Lasse Winnerbäck skulle ha sjungit.


image465Medan jag spelade poker och skrev den här bloggen, så har jag lyssnat på Sinead O'Connor hela tiden. Jag pluggade in hennes fem bästa plattor, Faith and Courage, Universal Mother, Throw down your arms, Theology, och liveplattan Year of the horse (den finns egentligen inte på CD, men jag har bränt av min live-dvd, eftersom den är så jävla bra), i cd-växlaren och tryckte på random.
Det är någonting jag kan rekommendera om ni känner att ni har lyssnat er lite trötta på era favoritartister. När låtarna kommer slumpvis blir man glatt överraskad hela tiden. De känns lite fräschare igen, och man minns varför man älskade dem så mycket de första gångerna man hörde dem.


För övrigt tycker jag att ni ska kolla
den här artikeln på wikipedia. Inte för att jag tror att ni behöver lära er mer om ämnet, men för begrunda vem som kan ligga bakom den smakfulla bilden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback