Tillvaron är Med Beröm Godkänd

image455Efter att jag jobbat några timmar med andra utkastet till min novellsamling, skulle jag laga mat igår. Då upptäckte jag att jag inte hade något stekfett hemma. Så jag bestämde mig för en promenad längs ån till affären i Tannefors. Då jag tittade ut genom fönstret såg det ut att vara så pass varmt att jag äntligen kunde strunta i att ta på mig vinterjackan.

Så det blev säsongspremiär för kavajen. När jag kom ut så kände jag att det inte alls var något gränsfall, utan min klädsel var helt klart tillräcklig. Det gjorde mig smått lycklig. Jag känner mig som mest som Olof, då jag får gå omkring i kavaj, skjorta och min svarta hatt. En tjock tröja, vinterjacka och mössa är något av en förklädnad för mig, och jag är obekväm i den utstyrseln.

Men det kanske är det som våren handlar om, efter den långa vintern får vi äntligen visa våra rätta jag.

Då jag kom ner till ån fick jag ett sms från morsan som löd:

Sädesärlan har kommit till Västervik.

Jag tittade mig omkring vid de små öarna nedanför slussen och även jag såg ett vårtecken jag ville dela med mig av. Så jag skickade föjande sms till min mor:

A-lagarna sitter i t-shirtar och dricker. Det är vår!


På kvällen gick jag upp till Den Hemlige Brodern och såg Linköping förnedra Färjestad. För andra året i rad är Stora Stolta Linköping i final, och jag tror att vi har en hygglig chans att ta vårt första sm-guld.


Idag gick Köttet och jag ut redan vid tio för att som vanligt promenera. Då var det ganska mulet, så till min stora besvikelse var jag tvungen att ta vinterjackan. Vi gick hela vägen från Tannefors slussar, längs ån, förbi Stångebrofältet och ända bort till Nykvarnsparken. Där stannade vi en stund för att kolla om det fortfarande var lika mycket löjor i vattnet.

Mellan Tekniska verken och slussen var om möjligt stimmen tätare än vanligt. Det är så mycket småfisk att det ser ut som att de trängs i vattnet. Om jag hade en stor håv, skulle jag kunna sticka ner den där, och på en minut fånga mat till mina katter för flera månader framåt.

Vi vände och gick in till stan för att jag behövde köpa just kattmat. När vi kom ut från Netto började molnen skingra sig lite, och varken Köttet eller jag ville gå hem.

image456Så vi bestämde oss för att ta en promenad längs Tinnerbäcken, där vi inte brukar gå så ofta.

Under promenaden förbi sjukhuset tittade solen fram, och det blev varmare och varmare. Jag knäppte upp jackan och när vi närmades oss Berga var det så varmt att vi satte oss på en bänk en stund och kisade mot solen.

Sen gick vi vidare förbi Berga centrum och vidare längs Söderleden. Då var vi nästan hemma igen och hade varit ute och gått i nästan tre timmar. Men vädret hade bara blivit finare och finare, och ingen av oss ville vara inomhus.

Så vi gick upp till mig och bryggde en kanna kaffe. Jag bytte från vinterjackan till kavaj igen, och sen tog vi med kaffet i en termos och slog oss ner vid slussfiket som ännu inte öppnat för säsongen.

Där satt vi ett par timmar, snackade skit, drack kaffe och njöt av solen.

Jag älskar såna här dagar. Det är i början av våren som livet är som enklast. Sommaren ligger lovande framför mig och alla mina problem verkar gå att lösa. Myndigheternas idioti stör mig inte längre och pengabristen är inte så farlig ändå. Framtiden ter sig mycket ljusare. Det räcker för mig med att solen skiner och jag får vara utomhus. Mer behöver jag inte för att uppfatta tillvaron som Med Beröm Godkänd.


Kommentarer
Postat av: Millis

Äntligen vår! Ska byta till sommardäck och börja "titta" lite på båten

2008-04-01 @ 20:11:35
Postat av: Olof

Testar

2008-04-01 @ 20:22:25
Postat av: Millis

jag har lämnat ut din bloggadress till en släkting till dig, ska bli spännande att se om du får några kommentarer

2008-04-04 @ 10:47:42
Postat av: Per H

Rätt kul blogg, du skriver ju bra... men ärligt talat, att det skulle va så omöjligt att hitta ett jobb på så lång tid är ju fånigt. Tror du e lite kräsen va? Vill bli nåt konstnärligt eller journalist? Nädu, jobb finns det. men inga glamorösa jobb. Sluta softa runt och leva på andras pengar o fixa ett jobb istället.

2008-04-04 @ 12:54:31
Postat av: Olof

Vafan, vad du vräker ur dig saker utan att veta hur saker och tiing ligger till. Jag behöver inte förklara mig för dig, men tror du att jag tog truckkörkort för att jag är för kräsen. Jag söker de jobb jag är kvalificerad för. Har jobbat som croupier, elevassistent, vårdare mm, för löner som mina vänner skrattar åt.
Tror du är en person med mycket fördomar, sluta uttala dig innan du gått i mina skor.
Och vem är du att påstå att jag lever på andras pengar. Det är en jävla anklagelse att slänga ur sig...

2008-04-04 @ 16:29:33
Postat av: Kerstin

Jag håller med dig Per H, visst finns det jobb. Vad jag förstår så har du Olof inte haft ett jobb på många år. Och dessvärre så lever du på våra skattepengar eller har du eget kapital?

2008-04-05 @ 06:58:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback