Statistik och en hälsning till Östgötapolisen

I början av april hittade jag ett ställe på nätet där man kunde registrera sin blogg, och därefter få regelbunden statistik om sina läsare. Innan dess visste jag bara hur många olika besökare jag hade varje dag, och hur många sidvisningar.

Sen jag registrerade mig på google analytics så vet jag mycket mer än så om er, kära läsare. Jag kan bland annat ta reda på vart ni bor, hur ni har hittar till min sida, hur länge ni brukar läsa i min blogg, och om ni är nytillkommna eller regelbundna besökare. Det är inte något FRA-liknande instrument jag har, så jag kan lugna er med att säga att så länge ni inte kommenterar så vet jag inte er identitet.

Men jag kan ändå ge er lite statistik, som ger en bild av vilka mina läsare är.Under de fyra månader jag har haft google analytics så har jag faktiskt haft besökare från 18 olika länder. Föga förvånande så är de flesta från Sverige och Norge. Vissa länder har bara en enstaka träff, och det kan vara besökare som hamnat på min blogg av misstag, inte förstår svenska, och därför aldrig återkommer. Men jag kan se att jag har regelbundna läsare i Belgien, USA, Finland, Luxemburg och Australien.

Med största säkerhet är de personerna svenskar som är bosatta utomlands, men det känns ändå roligt att min blogg läses över hela jordklotet.

I Sverige kommer mina läsare från hela 181 olika kommuner från Ystad till Haparanda. De flesta av er är Stockholmare, tvåa kommer min hemstad Linköping, följt av Norrköping, Göteborg och Malmö.

Det vanligaste sättet att komma till min blogg är det direkta sättet att skriva in adressen i browsern, eller ha min blogg bland sina favoriter. Ett annat vanligt sätt är genom googlesökningar, där många söker på Olof Berg. Alltså är det flera av er som aldrig lägger min adress på minnet, utan söker på mitt namn varje gång.

Andra kommer via länkar på facebook, genom andra bloggare jag är bekant med, eller från olika diskussionsforum där jag berättat om min blogg.


Jag vet inte om ni läsare tycker att allt det här var intressant att få veta. Men genom att analytics sammanför flera av dessa statistiska uppgifter har jag upptäckt något mycket fascinerande.

Under min bild uppe i högra hörnet finns en liten ruta där man kan skriva in ett ord, och då göra en slags googlesökning som bara ger träffar i min blogg. Till exempel kan man skriva "Bob Dylan", och då hitta alla de inlägg där jag skrivit om världens största rockpoet.

Det jag har upptäckt är att en eller flera personer från en och samma dator i Norrköping, otroligt ofta brukar gå in på min blogg och söka på ordet "droger". Detta har pågått i minst fyra månader och händer mer än varannan dag - ibland är det flera dagar i sträck, och ibland är det ett uppehåll på högst tre dagar.Jag vet inte vad jag ska tro om det här. Den enda förklaring jag kan komma på är att det finns en polis i Norrköping, som har till arbetsuppgift att gå igenom östgötska bloggar för att se om någon skriver om illegala substanser. Den stackars snuten, vars arbete jag aldrig skulle vilja ha, verkar tycka att jag är en skum figur. Annars skulle han väl inte göra denna sökning så otroligt ofta på just min sida.

Är verkligen östgötapolisen så otroligt naiva att de tror att folk som säljer droger, är så jävla dumma att de skriver det helt öppet i en blogg? Jag menar, om jag vore kriminell så skulle jag inte skriva om mitt liv på nätet, och dessutom lämna ut mitt namn och visa ett foto på mitt ansikte.


Jag har full förståelse för att det finns snutar som spanar efter kriminella aktiviteter på nätet. Men de får väl för helvete vara lite mer kreativa än att göra en googlesökning på ordet droger.


Kommentarer
Postat av: wiictoria

kostar det pengar det där med analyctics? skulle vara roligt att ha &förresten så kan jag din adress &den där polisen verkar inte ha ngt vettigt liv om det är han som skrivit droger .. (a)

Postat av: denhemlige

Hahaha, de har kommit på dig brorsan! Pengatvätt genom pokern! De svarta pengarna du tjänar på att sälja hasch på skolgårdar måste ju bli vita!

Hörde att trädgårds-handlare hade blivit uppmanade av polisen att hålla utsikt efter unga män som köpte blomjord och växtnäring. Även fast du är gubbe så fundera inte ens på att skaffa några krukväxter. Då sparkar gatulangningsgruppen in dörren, gör husransakan och vill ha ditt piss i en burk :)

2008-08-06 @ 22:34:34
Postat av: Thorin

hahaha....och tolvstegsprogram & samtalsterapi i grupp kommer som ett brev på posten.

2008-08-06 @ 23:33:18
Postat av: wiictoria

2008-08-06 @ 23:36:24
URL: http://ffancy.blogg.se/
Postat av: Valterego

Haha....välskrivet as usual, men drog- och polisteorin låter bara för skum. Kan de vara så pantade? Det måste finnas en mer naturlig förklaring. Tyvärr kan jag inte komma på någon.//E

2008-08-07 @ 07:41:14
URL: http://valterego.blogg.se/
Postat av: Millis

Wiictoria! Polisen "har ett vettigt liv" Han gör det ju för att arbetsgivaren ber honom. Tror inte poliser jagar bovar på sin fritid.- Men att det är polisen som söker tvivlar jag inte en sekund på. Det är jus å dom bla. söker efter stulna saker. Letar på Blocket och Tradera. Men söka på en persons blogg bara för utseendet och åsikterna...Det är ju inte klokt i så fall.Kokain, crack, hash. Ja, men dom måste väl få en träff i bland!! Ungefär som med narkotikahundar som övar. Då lägger man dit en bit hasch så inte hundarna ska tröttna. Lev väl

2008-08-07 @ 17:59:06
Postat av: Föräldra-föreningen för narkotika

Tror det är någon pajas på FMN som verkligen inte har något liv...

2008-08-08 @ 11:47:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback