Början på en helt vanlig helg

En person som kallar sig Tobias Lindgren har varit inne och kommenterat i min blogg. När jag googlade på namnet upptäckte jag att det är ett namn som dyker upp och kommenterar hos alla bloggare som kritiserar Sverigedemokraterna. Vissa påstår att Tobias Lindgren inte existerar, utan att det är ett namn som används av personal på SD:s particentral i Lund.

Den så kallade Tobias gillar inte att jag nämner Sverigedemokraterna i samband med högerextremism och fascism. Dessutom påstår han (partiet) att jag "tycks försvara AFA på något sätt".

Om jag ville så skulle jag kunna berätta att jag har skrivit en positiv recension av en bok som delvis handlar om AFA, att det är romanen jag berömmer. Men det tänker jag inte göra av olika anledningar.

Dels tror jag inte att SD:s partiledning förstår skillnaden, och om jag ska vara ärlig så bryr jag mig faktiskt inte. Att Sverigedemokraterna finner anledning att besöka min blogg och kritisera det jag skriver tar jag nämligen som en stor komplimang. Den dagen falukorvsfascisterna finner något positivt i mina texter, det är då jag blir förolämpad och jävligt orolig.


Köttet kom förbi strax innan tolv idag och vi tog som vanligt en promenad längs ån. Han hade bestämt träff med Ronny vid Filbyterstatyn, och när vi stod där så dök även LG och Stefan upp.

Vi gick upp till Hamlet där Stefan och LG käkade lunch, Ronny och jag drack kaffe, och Köttet inledde ett passionerat förhållande med några stora starköl.

TV:n på Hamlet hade extremt dålig mottagning, och det gick knappt att se någonting på grund av all snö i rutan. Så när det var dags för längdhoppsfinalen gick vi allihop hem till Ronny.

Jag och Köttet fick varsin öl av Ronny, och sen tittade vi på en längdhoppsfinal som inte var alls spännande eftersom det tidigt kändes som att Carolina Klüft var chanslös. Vi roade oss istället med att diskutera vem av finalisterna som var snyggast. Det var snart väldigt tydligt att den kampen stod mellan en tjej från Jamaica och en nigeriansk längdhopperska. Jag röstade på Jamiacanskan, Köttet och Stefan lade ner sina röster, men både Ronny och LG valde 19åringen från Nigeria.

Så Blessing Akagbare har inte bara en bronsmedalj att glädjas åt idag. Hon kan även skryta med att fem killar i Linköping röstade fram henne som den finaste tjejen i längdhoppsfinalen.


Stefan A och jag gjorde sällskap hem på eftermiddagen. När jag kom hem så lagade jag till en stor köttfärssås som ska räcka till middagsmat i de fyra nästkommande dagarna då jag kommer att vara luspank. Jag får inte pengar förrän på tisdag, så den här helgen kommer det inte att bli några backanaler.

Nu har jag ätit, tittat på TV och surfat, och skriver jag det här. Jag väntar på att Flight of the concordes ska börja vid halv tio. Om inte något fullständigt oväntat händer så är jag tyvärr säker på att den här fredagskvällen inte kommer att bli det minsta minnesvärd. Med högsta sannoliket kommer det även att gälla lördagskvällen. Men så är livet ibland.


Kommentarer
Postat av: Millis

Har du inhandlat en hösthatt?

2008-08-22 @ 22:21:15
Postat av: Gert-Inge

Redan som barn hatade jag falukorvsfascister! Öriga partiers nonchalanta förhållningssätt till smygfascister bidrar starkt till att partier som SD vinner mark! Nu fick jag det sagt. - Undra vad Den hemliga gör, kanske går en träningsrond med brottar´n. Själv ligger jag på sofflocket med en punköl och lyssnar på Lee Hazlewood och Nancy Sinatra....

2008-08-22 @ 22:38:59
Postat av: Olof

Jag vill meddela mina läsare i öppenhetens namn att jag har tagit bort en kommentar av Tobias Lindgren. Anledningen är att det är jag som är juridiskt ansvarig för all text på den här bloggen, och det som stod skulle kunna få mig dömd för förtal av en tredje person som jag inte känner. Det var grova anklagelser mot en namngiven person som sysslar med antirastisk opinionsbildning.Jag välkomnar debatt på den här bloggen, men använd inte min sida för att förtala människor som inte ens kommenterat i denna blogg.

2008-08-22 @ 23:16:07
Postat av: Tobias Lindgren

Olof, det är inget förtal att återgå det som finns i tingsrättens domar.

2008-08-23 @ 00:52:35
Postat av: denhemlige

Ingen idè att ens tala med smygnazisterna i SD. Din gamle kamrat Abe har skrivit en väldigt bra artikel i ämnet.

"Deras ståndpunkter bygger på en irrationell trossats, en känsla, en fördom. Utanpå den fyller de på med hjälpargument, statistik och förment logiska resonemang. Dessa förvirrade alster kan avslöjas gång på gång, men det är ett lönlöst företag som är dömt att misslyckas och endast ger dem ytterligare en tribun att sprida sitt hat i från"

http://www.yelah.net/articles/kommentar20070511

2008-08-23 @ 14:19:30
Postat av: Frunk.

Jag tror och hoppas att Sverigedemokraterna kommer gå samma öde till mötes som Ny demokrati för likheterna är både slående och många:

http://jinge.se/politik/sd-var-tio-sma-negerpojkar-nu-ar-de-bara-nio.htm

Appropå AFA som diskuterats nyligen så kändes dom nästan nödvändiga i slutet av åttiotalet när en del rasistiska skinheads härjade fritt på våra konserter och gator och torg. Fast en del i AFA gick för långt eller så var det en del oseriösa element som drogs till rörelsen och i sin iver att få slåss tog nästan vilken ursäkt som helst till konfrontation. Att utöva självförsvar på demonstrationer, festivaler och konserter är en sak men att aktivt hänga ut folk eller söka upp dom var som helst är en annan tycker jag:

http://jinge.se/politik/afa-helt-sanslosa.htm

2008-08-23 @ 14:54:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback