En liten julhälsning

Jag har svårt att ta till mig faktumet att det är julafton imorgon. Under mitt julfirande kommer det endast att vara tre personer - den yngsta är Den Hemlige Brodern som är 30 år. Den totala frånvaron av barn gör att vi inte kommer att ha någon tomte, det blir inget julklappsutbyte överhuvudtaget och jag betvivlar att vi vill se Kalle Anka klockan tre. Efter 35 år i jämmerdalen har jag faktiskt till och med tröttnat på Karl-Bertil, men om jag får i mig lite glögg så blir jag nog tillräckligt sentimental för att se Tage Danielssons vackra gamla saga.

Tåget till Västervik där Old Mother bor går om några timmar, och för att komma i någon som helst julstämning så lyssnar jag nu på Theme time radio hours (radioprogrammet där Bob Dylan spelar gamla låtar ur sin privata skivsamling) julspecial. Det är tredje året i rad som jag lyssnar på det programmet dagarna innan jul, och det kommer nog att bli den enda jultradition jag håller mig till de närmaste åren.

Julprogrammet är två timmar långt och innehåller en hel del intressanta och lite annorlunda ,framförallt äldre julsånger. Så om ni är trötta på de vanliga julskivorna och istället vill höra lite blues, jazz, country ocg reggae med jultema och dessutom höra vad Dylan har att säga om Rudolf med röda mulen och ursprunget till andra julsånger, ge er sina privata recept på mat och dryck som passar den kommande storhelgen och läsa dikten T´was the night before christmas, så kan ni ladda ner programmet här:

Theme time radio hour Christmas Första halvan

Theme time radio hour Christmas Andra halvan


Jag och Den Hemlige kommer fram till Ostkustens pärla ungefär klockan fyra. Det första vi kommer att göra då vi går av tåget är att styra våra steg mot bolaget för att handla glögg och bärs. Vi har diskuterat lite och det blir nog ingen julsnaps i år, så det vi ska handla antar jag är glögg och bärs. Jag hoppas att köerna inte är alltför långa.


Så här sa Bob Dylan just i radioprogrammet jag lyssnar på:


"Some people don´t have the spirit of christmas. They think it´s all about gift giving. To be more honest, a lot of them think it is about gift getting. Christmas is not about running around the stores, spending money and try to buy peoples love and affection."


Bob har som vanligt rätt. Julen handlar inte om att ge och få presenter. Den här helgen firar vi för att minnas att en mycket speciell persons födelse. (Antagligen föddes han inte den 25e december, men julen handlar faktiskt i grund och botten om honom.)

Vare sig man tror att Jesus var Messias och Guds son eller inte, så sa han en del saker som var bland det vackraste och mest tänkvärda som någon människa sagt.

De kommande dagarna tycker jag ni ska begrunda följande:


Låt den utan synd kasta första stenen


Egentligen är det inte något som man bara bör fundera över i juletid. Det är ett motto som vi borde leva efter alla dagar på året. Det finns alldeles för många som är alldeles för ivriga med att döma, bespotta och förakta andra människor. Låt oss vara större än så.


Det får bli slutklämmen på min julblogg.


God jul, kära läsare!

Vi hörs igen nån gång i mellandagarna.


Kommentarer
Postat av: fobe

God JUL på dig

hälsa alla "hemliga syskon"

2008-12-24 @ 03:32:59
Postat av: denhemlige

den hälsningen kom fram =)

Ska nog ladda ner julspecialen.

2008-12-25 @ 23:08:29
Postat av: Benke

Gott nytt mannen- Och nu e det faan uppdaterad..Hehe

Postat av: uncle pete

dags för update!

2009-01-02 @ 18:10:47
Postat av: Gert_Inge

Dra det gångna årets bästa och sämsta...

2009-01-03 @ 12:53:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback