It´s a lonely saturday night

Om mindre än 30 timmar får jag lön igen. Jag har inte lånat en krona äv någon den här månaden. Det finns käk så jag klarar mig flera dagar och jag har även snus och cigg som helt klart räcker längre än till på måndag. Just nu sitter jag och dricker en folköl och skriver det här, och jag har några bira till att släcka törsten med denna lördag.

Och det konstigaste av allt: Jag har pengar både i plånboken och på kontot. Inte så att jag är rikstät, men jag skulle helt klart ha råd att tumla runt på krogen ikväll.

Men det tänker jag inte göra. Jag är helt nöjd med att sitta hemma ikväll och ännu nöjdare över att jag har stålar kvar när löningen är på väg. Så har dags i månaden brukar jag knappt ha cigg och mat och dessutom redan ha lånat minst en femhundring av någon.

Den här situationen har jag inte befunnit mig i på många år. Det är en förvirrande men skön känsla.


Rev av ett riktigt hästpass igår. Först började jag klockan nio på morgonen och hjälpte Indianen att ta emot och sortera öl och läsk på Cloetta center. När jag slutade där så var det ingen idé att gå hem, utan jag satt på The Champs en timme och snackade med några kompisar tills det var dags att gå upp till Konsert & Kongress för att stämpla in som diskare.

Jag slutade vid elva på kvällen, fjorton timmar efter att jag börjat jobba den dagen. Då var jag inte så trött, men när jag kom hem och satte mig i soffan kändes det som att jag aldrig ville resa mig igen. Snackade lite med Sad Eyed i telefon, och när vi sagt gonatt tappade jag upp ett bad. Sen låg jag i det varma vattnet och drack iskall mellanöl en stund.


Jag älskar att dricka alkohol i badet. Det är trevligt att göra det ensam, men då brukar jag bli rastlös efter en enda bärs och gå upp och göra något annat. Men om jag har sällskap kan jag stanna nästan hur lång tid som helst i mitt badkar. För några veckor sedan tillbringade jag en hel lördagsförmiddag i badet. Det gick åt ett antal folköl, vi hann lyssna igenom flera plattor och var upprepade gånger tvungna att tappa i nytt vatten eftersom det gamla hade blivit kallt, innan vi till slut gick upp. Inte för att vi tröttnade egentligen, men vi hade väl nåt annat vi måste göra den dagen också.

Jag kräver inte mycket av livet. Ge mig ett varmt bad, sätt på lite sjyst musik, förse mig med lite öl eller vin och en trevlig tjej som sällskap, och jag blir lika tillgiven, slö och belåten som en gammal hund. I det läget glömmer jag alla bekymmer och skulle kunna helt ignorera att tredje världskriget drar igång och bomberna rasar utanför.


Efter badet bäddade jag ner mig i soffan och somnade framför en halvdålig film.


Idag gick jag ner på stan och trängdes med alla andra människor i julrushen. Men jag ska inte klaga, jag klarade nämligen av alla mina julklappsinköp på en halvtimma. Jag har inga barn, mina bröder och min mor förväntar sig inga julklappar från mig och jag inga av dem, så jag köpte bara en enda julklapp. Så jag antar att jag på vissa sätt är priviligierad så här års. Jag är inte det minsta avundsjuk på de som handlar presenter åt hela släkten. Även om jag hade råd att köpa tjugo julklappar skulle jag behöva valium för att palla med att springa runt och handla skiten.

Efter julhandlandet blev det två bira på The Champs. Sen gick jag hem, tog en eftermiddagslur och käkade.

Resten av kvällen tänker jag ägna åt folkölsdrickande, telefonsnackande och tv-tittande. Jag är på gott humör och den här lördagen känns helt okej.


Kommentarer
Postat av: ~B

:)

Postat av: inez

oj vilket långt inlägg :ohttp://inezochamanda.blogg.se

2008-12-20 @ 21:59:28
URL: http://inezochamanda.blogg.se/
Postat av: millis

Finns det något som heter bloggspam? I så fall har du drabbats av detta. Eller är du intresserad av mode, Paris Hilton osv.? Skämt åsido, är mycket glad över din nuvarande situation och önskar att det ska fortsätta så. Hörde att i Old Brothers familj är det bara EN av fyra som inte drabbats av julförbannelsen...

2008-12-21 @ 16:28:41
Postat av: rasta popolov

Glöm inte att ställa ut gröt till tomten, för då kan tredje världskriget braka ut.

2008-12-21 @ 17:49:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback