Här slipper ni läsa om melodifestivalen

Nej, jag såg inte melodifestivalen. Jag tänker inte skriva en lång blogg, om varför jag hellre ser andra tv-program av högre kvalitet, klaga över den dåliga kvaliteten på bidragen, eller spy galla över att denna freakshow har högre tittarsiffror än finalavsnittet av Sopranos.

Alla människor med något som helst talang för kritiskt tänkande vet att höga tittarsiffror eller stort antal sålda skivor, inte är något som helst mått på kvalitet när det gäller populärkultur. Jag har för länge sen accepterat att de stora massorna hellre läser Jan Guillou än Klas Östergren, och föredrar Greys anatomy framför The Wire.

(För övrigt har jag ett exemplar av Guillous debutbok Ondskan, som jag funderar på att lotta ut i någon slags tävling. Jag skäms över att ha denna dynga i min bokhylla, och det finns inget som retar så mycket gallfeber på mig, som när någon säger att Ondskan är den bästa bok de läst.)

Anledningen att jag inte tittade på melodifestivalen är inte att jag är någon slags kultursnobb. Jag kan inse charmen med skräpkultur, och följde Beverly Hills slaviskt i många år.

Vissa saker kan jag inte uppbåda det minsta intresse för hur mycket jag än försöker, men det betyder inte att jag ser ner på andra som gillar dessa böcker, filmer eller tv-program. Till exempel så har jag ingen som helst behållning av Matrix-filmerna eller Sagan om ringen-trilogin, trots att jag verkligen försökt att ge filmerna en chans. Jag har helt slutat att läsa kriminalromaner, eftersom jag inte längre kan övertyga mig själv om att det är värt att läsa över 300 sidor för att få reda på vem mördaren var.

Och hur mycket jag än skulle vilja, så kan jag ändå inte tvinga mig själv att vara entusiastisk över en tävling där det gäller att rösta fram den minst dåliga låten.

Jag vill inte veta vem som vann, eller vem som behövde krishjälp när hon inte gick vidare. Ni får gärna fortsätta titta på melodifestivalen varje lördag i månader framöver. Men försök inte diskutera saken med mig.


image394Annars har den gångna veckan varit ungefär lika händelselös som alla andra veckor i januari och februari. Men jag är nöjd med att jag för femte veckan i rad har utfört det beting som jag gett mig själv, nämligen att skriva en novell i veckan.

Förra veckan ändrade jag lite på planerna hur min novellsamling ska bli. Först hade jag tänkt att den skulle innehålla tio noveller, men nu har jag bestämt mig för att det bara ska vara sex berättelser - men att varje novell ska vara ganska lång. Därför ökade mitt beting kraftigt när det gäller antal sidor jag ska skriva varje vecka. Utan någon som helst MBL-förhandling eller löneförhöjning, så ökade jag min egen arbetsbörda med över femtio procent.


Det är en hård chef jag har, men till hans försvar måste jag säga att han ser jävligt bra ut.


Kommentarer
Postat av: Fanny

hehe, okeej. ja står ganska mkt om melodifestivalen för tillfället
kolla gärna in min sida :)

Postat av: Anonym

*S* jag följde Bevvan slvaiskt igår , jag har fått hela säsong 1 p julklapp. Den är fortfarande lika beroende framkallande...

2008-02-11 @ 11:43:43
Postat av: Millis

jag såg melodifestivalen i lördags för första gången på många år. Att jag gjorde det berodde på pausunderhållningen med Björn Gustavsson. Han var superbra. likaså tjejen som pratade med artisterna efter deras uppträdande. Däremot förstår jag inte hysterin med Amy. Jag tyckte att hon var medioker. Jämför henne med Carola i samma ålder!!!

2008-02-11 @ 14:25:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback