Människan lever inte av bröd allena

image411Jag vet att många som spelar poker har problem med att de spelar när de kommer hem från krogen. Det är något som jag själv faktiskt nästan helt har lyckats undvika. De få gånger jag har spelat på fyllan har jag spelat på samma nivå som jag brukar, och knappt förlorat någonting.

Det stora problemet med fyllepoker är inte bara att man spelar sämre, många får ett gigantiskt självförtroende och spelar om summor de inte ens skulle fundera på i nyktert tillstånd.

Min kompis Pata L kom hem från krogen kraftigt blaskig förra veckan och loggade in på Party Poker. Han brukar spela sex eller tiodollars sit n go, men med ett antal stora stark innanför västen tyckte han att det var dags att testa 55dollars- nivån.

Han registrerade sig på en sexmanna sit n go, och var då den femte personen som anmälde sig. Party Poker har hög trafik, och det brukar inte ens ta en minut innan bordet är fullt, och enbordsturneringen börjar.


Så länge orkade inte Pata hålla sig vaken. Han somnade, och då han vaknade hade han förlorat 55 dollar utan att ens få se några kort.


Det är inte så att Patas ekonomi står och faller med de här pengarna, och det är många annars duktiga pokerspelare som slaskat bort mycket större summor i berusat tillstånd. Men om man ändå ska spela poker är det att rekommendera att försöka hålla sig vid medvetande.


image412En av min läsare har varit vänlig nog att skicka mig en obskyr skiva med Sinead O'Connor. (Stort tack, du vet vem du är.) Det är en numrerad box i begränsad upplaga, med vinylsingeln till The Emperor´s new clothes. Själva boxen har jag redan ställt på hyllan över öppna spisen, där den trivs tillsammans med Ebba Grön-boxen, Velvet Underground-boxen, och en box med Pink Floyd som innehåller två plattor med live-inspelningar av alla låtarna på The Wall.

Om ni undrar så står Dylan-boxarna på ett annat ställe. De två översta hyllorna i min bokhylla är fulla av Dylan- grejer. En hylla med bara CD, och en annan hylla med boxar, vinylskivor, böcker, videofilmer och DVD.

Den här Sinead-boxen innehöll också tre vykort, och en stor poster där Sinead ligger i röd klänning bland en massa blommor. Precis som Sinead själv är planschen otroligt snygg, och jag måste skaffa en sjyst ram. Den kommer att bli mycket trevlig att vila ögonen på när den hänger på min vägg.


Min ekonomi är starkt begränsad den här helgen, då jag väntar på pokerpengar som kommer på måndag eller tisdag. Egentligen borde jag lägga alla pengar jag har på mat och cigaretter.

Trots det tänkte jag investera i lite maltdrycker, att förtäras under På spåret. Människan lever inte av bröd allena.


Kommentarer
Postat av: RonnyBGoode

Kul med vinylentusiaster! Du kanske vill vara med i min vinyltävling på bloggen och fylla på arkivet alldeles gratis?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback