Pubquiz, pokerpengar, och jobbsökande

Frågorna jag hade gjort till quizen finns här nedanför. Om ni vill testa dem bör ni göra det innan ni läser resten av det här inlägget.

Jag var nere på puben redan en timme innan quizen började igår. Eftersom jag behövde skriva ut frågorna jag gjort ville jag vara i god tid ifall något skulle strula, men allt funkade perfekt, Då jag satt ensam på pubens kontor passade jag även på att lägga till min blogg bland favoriterna i datorn, i ett försök att nå fram till den syrianska publiken.

Skomakarn och Ulven var tidiga de också, så vi fördrev tiden fram till att quizen började med att berätta för varandra vad vi gjort i helgen. Ulven hade intressantast historier, och ärren att illustrera med. Han kunde visa upp två röda märken strax under örat, och berättade att han i lördags hade varit på Hamlet, där en äldre berusad kvinna hade försökt pussa honom på munnen. Ulven hade vridit bort ansiktet för att skydda sig, och då hade grogghaggan helt resolut passat på att bita honom i halsen.

Så kan det gå till på Restaurang Hamlet på lördagsnätter.


När klockan väl blev sju så var det dags för första grenen, som var allmänbildningen där jag stod för frågorna. Som vanligt var jag lite orolig för att jag gjort för svåra frågor, men det blev faktiskt två lag som bara hade ett enda fel. Den frågan båda lagen hade missat, var det ingen på hela puben som kunde - och jag hade också missat den om jag inte hade facit.

image422I den sista frågan var det namn på fyra olika personer som hade blivit kända under ett helt annat namn. För att ha en riktigt svår fråga hade jag tagit reda på att Billie Holliday föddes under namnet Eleanora Fagan. Jag hade faktiskt trott att Hasse som en gång i tiden hade Get back records (där jag köpt hundratals skivor, bland annat nästan hela min Dylansamling), skulle kunna svaret, men hans lag hade gissat på Calamity Jane.

I slutändan stod det mellan Hasses lag Joy Division, och mitt lag Alliansen. Jag var tvungen att kora en vinnare så segern gick till Alliansen eftersom de varit noggranna nog att skriva att Dead man´s hand inte bara består av tvåpar i ess och åttor - utan att det är de svarta essen och åttorna som gäller.

Jag tycker det var bra jobbat av mitt lag att ta en förstaplats. Eftersom Gorben och Boström var borta, och jag hade gjort frågorna, så var det endast Calle, Ulven och Skomakarn som tillsammans lyckades skrapa ihop 15 av 16 poäng.


I andra grenen som var musik, kunde jag hjälpa mitt lag med. Mitt bidrag blev bland annat att jag visste att det var The Housemartins som gjort Caravan of Love. Jag blev imponerad av att Ulven klippte en Eddie Meduza- låt väldigt snabbt. Vi är väl många som känner till mannen som Bert Karlsson kallade för "Sveriges bästa låtskrivare". Men det var lite av en kuggis, eftersom Hasse, som gör musikfrågorna hade valt ett av Meduzas tidiga alster, och låten innehöll inga som helst runda ord eller spritromantik.

Jag kommer inte ihåg alla frågor, eller var vi hade fel. Men vi räckte inte ända fram, och blev tyvärr utan prispengar på musiken.


På sporten tillförde jag som vanligt inte särskilt mycket. De frågor jag kunde visste också flera av mina lagkamrater. Men vi lyckades åtminstone kapa åt oss en tredjeplats.

Den sista grenen var den här gången Linköpingskunskaper. Jag tycker att jag känner till min stad mycket bra, men mitt lags kunskaper var inte de som efterfrågades. Givetvis visste vi att Tage Danielssson hade gått på Katedralsskolan. Men vi missade att även Inger Nilsson som spelade Pippi Långstrump, fick sin gymnasieutbildning där.

Vi blev lottlösa även på den sista grenen, och mitt lag fick nöja sig med en förstaplats, och en tredjeplats. Men 50 procent In The Money är godkänt, så länge en av priserna är en förstaplats.


Jag stannade kvar och drack ett par öl till, men gick hem en timme innan puben stängde. Somnade framför Medium, någon gång strax efter tolv.


image423Idag ringde Köttet strax efter tolv, och ville som vanligt promenera. Så vi tog en sväng längs Stångån, och gick sen till biblioteket. Där hämtade jag boken Still av Hassan Loo Sattarvandi, som jag la som inköpsförslag för någon månad sen. Boken handlar om fyra halvvuxna män i en Stockholmsförort, och ska tydligen vara skriven på ett språk fullt av svordomar och slang. Jag tycker att Still verkar mycket intressant, och ni ska givetvis få veta vad jag tyckte när jag läst klart.

När vi gick från biblioteket var klockan nästan två, och det var dags att kolla om pokerpengarna kommit in från Neteller. Jag blev mycket lycklig när det rasslade till i automaten och jag fick några sedlar. Jag ska nämligen tvätta idag, och hade inget tvättmedel. Dessutom behövde jag köpa glödlampor, för de två senaste dagarna har jag fått duscha i mörker.


Då jag kom hem upptäckte jag att jag hade fått ett mail från Norrköpings tidningar. Då jag öppnade mailet var jag inte ens nyfiken, utan var helt säker på att det skulle stå något i stil med "Tack för din ansökan om sommarvikariat, tyvärr måste vi meddela att tjänsten gått till en annan sökande". Jag har nämligen fått liknade mail från Corren och DN de senaste dagarna.

Så jag blev extremt glatt överraskad när jag läste mailet. Det stod att de ville träffa mig för en intervju om sommarvikariat och eventuella inhopp.

På måndag är det alltså dags för anställningsintervju på Norrköpings tidningar. Håll tummarna för mig kära läsare.


Kommentarer
Postat av: Danne

Lycka till intervjun!

2008-02-27 @ 00:41:16
Postat av: Millis

Håller tummarna att intervjun ska gå vägen.---"Mästaren och Margerita" är en titel spm jag då och då stöter på. Det verkar vara en bok som man bör ha läst. Men inte jag. Har du läst den? En resumé tack. Och författarens namn. Kram

2008-02-27 @ 23:05:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback