Sex, droger, hasardspel - och Tom WaitsVeckans video


Tom Waits

The Day After tomorrow

I'm not fighting, for justice
I am not fighting, for freedom
I am fighting, for my life
and another day in the world here


Efter låttävlingen förra veckan så skrev jag lite om Tom Waits, och hur mycket jag gillar hans album Real Gone från 2004. Hela plattan är kanonbra, och jag rekommenderar alla som gillar Tom Waits att köpa den skivan. Den sista låten på Real Gone är balladen The Day after tomorrow, som jag tycker är en oerhört gripande och vacker låt om en ung soldat som hoppas på att snart få återse sin familj. Den är en stark protest mot Irakkriget, och som alla bra antikrigsånger handlar den egentligen inte om politik, utan om livet för de individer som utkämpar kriget som makthavarna dragit igång.

Det spelar ingen roll hur mycket vi diskuterar maktbalans i världspolitiken, oljepriser eller om Saddam Hussein går att jämföra med Adolf Hitler. I slutänden handlar varje krig om alla de som dör, och de unga människor som kanske har turen att överleva, men för all framtid förändras av att ha varit soldater.

Ni kan läsa hela texten till The Day after tomorrow här.


I mitt liv som dagdrivare tycker jag att jag har hållit ett förvånansvärt högt arbetstempo även denna vecka. Jag är snart klart med den sjätte och sista novellen i novellsamlingen jag håller på att skriva. Därmed kommer jag antagligen att vara klar med ett första utkast i slutet av veckan. Jag kommer att behöva göra mycket omarbetningar, och säkert både tre och fyra utkast innan den är klar. Men det viktigaste är ändå att skriva det första utkastet, för när jag kommit så långt så är jag mer eller mindre tvungen att slutföra det jag påbörjat.

Dessutom har jag hjälpt Valterego med lite feedback och korrekturläsning på en intervju han har gjort med pokerspelaren Mikael Westerlund. Jag vet inte riktigt när han lägger ut den, men förr eller senare kommer ni att kunna läsa den här.

Jag har även jobbat med lite frågor till pubquizen på måndag. Eftersom det är de sista dagarna innan jag får pengar tyckte jag att det var smart att göra frågorna den här gången, för jag räknar med att King Kong bjuder på ett par pilsner för besväret.

Utöver detta spelar jag ju även poker, vilket är den enda av mina självpåtagna arbetsuppgifter som faktiskt ger ekonomisk utdelning i dagsläget.

Hur som helst vill jag att ni läsare ska veta att jag inte ligger på latsidan.


Jag har fått flera kommentarer på förra veckans blogg om googlesökningar. Bland annat har jag fått veta att "Jeja Sundström" bara ger 819 träffar. Jag kanske borde tycka synd om den gamla stjärnan från bland annat tv-programmet Gäster med gester, men istället är jag nöjd med att jag själv är 20 gånger populärare än Jeja Sundström. En sökning på mitt eget namn ger nämligen nästan 17 000 träffar. Denna siffra är ett rent mått på popularitet, och har absolut ingenting att göra med att Olof kan vara ett vanligare namn Jeja.

Dessutom har jag blivit upplyst om att "poker" faktiskt ger något större antal träffar än "porn". Av alla dessa undersökningar, så kan jag tydligt se att det som överträffar religion, rockmusik och annan kultur i popularitet, är sex, droger och hasardspel. Det förvånar mig inte det minsta, utan bekräftar bara vad jag redan trodde om människans natur, och vilka som dragit mest nytta av internet.
image416
Jag vill även tillägga att jag själv är mycket förtjust i musik, böcker och filmer som handlar om just sex, droger och hasardspel.

För övrigt tycker jag att ni ska läsa John Bergers starka artikel om hans möte med Zapatisterna i Mexico, och Subcomandante Marcos. Den finns i dagens Aftonblad.
Nyhetsmässigt är Aftonbladet inte mycket att hänga i julgran. Men jag gillar verkligen deras kultursidor med Åsa Linderborg i redaktionen, och regelbunda gästartiklar av internationella storheter som John Pilger och Naomi Klein.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback