Snart dags för hattpremiär

Idag kom Köttet förbi när jag var i slutstriden på en sit n go. Det är tredje gången på några veckor som Köttet dyker när jag spelar poker, och han har aldrig fått se mig förlora en krona. Inte heller har han suttit bredvid när jag kommit trea, eller förlorat heads up. Varje gång Köttet tittat på har jag tagit en förstaplats, och vunnit femtio dollar. Han måste tro att mitt pokerspelande är otroligt vinstbringande, och undra varför jag inte går upp i nivå.

Köttet hade med sig en ryggsäck. Den såg ut att vara nästan tom, men ändå jättetung att bära. Det visade sig att ryggsäcken innehöll femtioöringar och enkronor som Köttet sparat, och nu skulle till banken med.

Vädret var soligt och fint, så jag följde med Köttet på en promenad till stan. Det var så pass varmt att jag ångrade att jag hade mössa på mig. Om det blir lika fint i morgon, så blir det säsongspremiär för min svarta stetson.

Jag börjar se ett slut på vintermörkret nu, och vädrar vårluft. Om några veckor är de värsta fyra månaderna över, och även om det kan vara lika kallt i mars, så ser man hur det blir ljusare för varje dag.

På banken stod vi och hällde mynt i ett hål i mer än en halvtimme. En av påsarna gick sönder, så jag fick leta enkronor på golvet. Efter mycket strul, då maskinen blev full och vi var tvungna att hämta hjälp, så visade slutkvittot att Köttets skrammel hade klonkat på hans konto med 2000 riksdaler.


När jag kom hem surfade jag lite, och upptäckte att en av mina läsare tipsat om en mycket intressant artikel i
Svenska dagbladet. Den var skriven av Hynek Pallas, och tack vare att jag läst Hyneks blogg vet jag att han är en ännu mer fanatiskt Dylanfantast än vad jag är.

image397Just den här artikeln handlade om Bobs insatser som regissör, och om filmerna Eat the document och Renaldo and Clara. Ingen av dessa filmer blev några publiksuccéer, och trots att de är 30 och 40 år gamla, finns de ännu inte utgivna på DVD.

Jag har Eat the document på en riktigt taskig vhs-bootleg, som jag köpte i en skum affär i Dublin, men kvaliteten är så dålig att den är nästan plågsam att titta på. Filmen är en slags dokumentär om turnén 1966, och delar av filmen finns med i Martin Scorseses film No direction home.Renaldo and Clara är en slags surrealistisk spelfilm som spelades in under turnén Rolling thunder revue 1975, med bland annat Dylan själv, hans fru, Allen Ginsberg och Joan Baez i rollerna. Förutom vissa klipp på youtube har jag tyvärr inte sett den.

Vad jag har förstått så är Renaldo and Clara ganska misslyckad som film, men konsertklippen ska vara suveräna.

Columbia har de senaste tio åren gett ut flera av Dylans live-skivor (live 64, 66 och 75) som tidigare bara funnits på piratutgåvor. Eftersom det finns filminspelningar från 1966 och 1975 (Dylans absolut bästa år som liveartist) så tycker jag att hans skivbolag borde ge oss Eat the document och Renaldo and Clara på DVD. När det gäller Renaldo and Clara så borde DVD:n innehålla både originalfilmen på fyra timmar, och en komprimerad version med endast konsertbilderna.


> Det verkar som att flera av er läsare uppskattade tävlingen där ni skulle gissa låtar. Jag kommer att presentera en vinnare på fredag, och då även ge er de rätta svaren. Om jag hittar fler böcker jag vill bli av med, så kanske det blir fler tävlingar i framtiden.


Kommentarer
Postat av: Roffe

Lirar du nåt själv? Inte poker utan instrument.
Typ gitarr, munspel och sång ur näsan...Som Dylanfreak är det nästan ett måste och jag själv plöjde igenom Dylans songbook och ett antal andra häften. Texterna sitter kvar i skallen fortfarande efter 25-30 år. Fascinerande.

2008-02-13 @ 22:39:13
Postat av: Millis

En stor kram på alla hjärtans dag!!

2008-02-14 @ 11:06:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback