Veckans låt, och en liten rapport om mitt liv

Veckans låt


Traveling Wilburys

Tweeter and the monkeyman


Traveling Wilburys var en supergrupp från slutet av åttiotalet, med George Harrison, Tom Petty, Bob Dylan, Roy Orbison och Jeff Lynne. Bandet släppte två album, och deras absolut bästa låt var Tweeter and the monkeyman från deras självbetitlade debut.

Det roliga med den här låten är att när jag först hörde den tyckte jag att texten var suverän. Det är Bob Dylan som skrivit texten med lite hjälp av Tom Petty, och den är lite som ett filmanus där man ser scenerna framför sig.

image419Därför blev jag ganska fövånad när jag fick reda på att hela texten är något av ett skämt. Tweeter and the monkeyman är en ren parodi på Bruce Springsteens texter. Ni vet hur The Boss kan låta då han utrustar alla sina karaktärer med coola smeknamn: Crazy Jany and The Mission man / they were back in the alley trading hands. Det påminner starkt om Tweeter and the monkeyman were hard up for cash / They stayed up all night selling cocaine and hash.

När man väl vet om att låten är en parodi är det omöjligt att ignorera det. Bland annat för att hela handlingen utspelar sig i New Jersey, och texten är full av låttitlar av Bruce Springsteen, som Jersey Girl, State Trooper, Thunderroad och Mansion on the hill.

En mycket bra låt, och lite rock´n´roll- humor på köpet.


Helgen har varit bra. I fredags missade jag faktiskt finalen i På spåret, för jag var på födelsdagsfest hos Anne. Det är sällan jag går på fest nuförtiden, jag och mina kompisar brukar mötas direkt på puben. Så det var en rolig omväxling att för en gångs skull vara hemma hos någon. Det är många bekanta som jag lärt känna genom royal arms, som jag nästan aldrig träffar utanför puben. Så att dricka lite tillsammans i en lägenhet, kändes lite mer vänskapligt än att stå och snacka vid bardisken. Givetvis landade vi allihop på puben framåt natten, men det är en annan historia.

På lördagen var jag på puben en sväng på eftermiddagen, och strax efter fem gick jag hem till Den Hemlige Brodern istället. Vi tog några öl, men i jämförelse med fredagen, var det väldigt lugnt.

Söndagen slog jag ihjäl tillsammans med Köttet. Vi tog en riktig långpromenad, och var ute och gick i flera timmar. Sen på kvällen satt jag hemma och såg på TV. På söndagarna är det kanal nio som gäller för mig, eftersom Nian den kvällen bjuder på både Drömmarnas tid och Rome. Somnade framför My name is Earl vid midnatt.


Förra veckan blev jag faktiskt klar med första utkastet till den novellsamling som jag jobbat på sen strax efter nyår. Nu ska jag låta texten ligga och vila i en vecka eller två, för att sedan läsa den med lite friskare ögon. Sen är det dags för att göra omarbetningar.

Det första utkastet är ganska rått, och jag har försökt att skriva ett högt tempo, utan att fastna i finputsningar. När jag väl börjar med omarbetningarna, ska jag var mycket noggrannare, och försöka få det andra utkastet att bli något som är mycket nära det som jag slutligen kommer att skicka till olika förlag. Men eftersom jag har en text att jobba efter, så tror jag inte det kommer att bli överdrivet tidskrävande. När jag väl börjar, så tror jag att jag kan skriva ett andra utkast på cirka tre veckor.


Men just nu har jag alltså en paus i novellskrivandet, och kommer att ägna mig mer åt att promenera, skriva för bloggen, och spela poker.

Ikväll är det dags för pubquizen igen, och den här gången är det jag som har gjort frågorna till den första grenen som är allmänbildning. Det ska bli intressant att se vad de övriga deltagarna tycker om mina frågor.

Imorgon kommer nog en rapport från hur det gick, och ni ska även få läsa de frågor jag gjort.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback