Januaritristessen göder min kreativitet

Första veckan efter jul, nyår och trettonhelgen är inte direkt den mest sociala tiden på året. Dessutom har vädret varit mulet, grått och trist, och jag har fått tända lamporna i lägenheten redan då jag gått upp. Jag kan meddela att jag faktiskt inte har umgåtts med en enda människa "In real life", som det så vackert heter på internetspråk, sen i lördags. Jag har kommunicerat lite med mina vänner och anhöriga på telefon och via MSN, men om man inte räknar kassörskorna i affärerna där jag handlar eller personalen på biblioteket, så har jag inte träffat någon i verkliga livet. Så kan livet vara för en arbetslös singelkille i januari.

image346Jag kan inte direkt påstå att jag har lidit av denna isolering. Tristess kan många gånger vara startskottet för kreativitet, och den här veckan har jag börjat skriva på en ny novellsamling. Eftersom inga lockande nöjen har distraherat mig har jag lyckats skriva någorlunda disciplinerat några timmar varje dag den här veckan. Därför har jag redan nu skrivit klart den första novellen, i den samling jag har planerat ska innehålla tio berättelser som har ett visst samband. Det blev nio A4-sidor, och det tycker jag är ganska bra jobbat på tre dagar. (Om jag inte jämför mig med Jack Kerouac som enligt egen utsago skrev romanen De underjordiska på "Three full moon nights in october.)

Huvudpersonen och berättaren i den första novellen är en stor jävla idiot, och berättelsen slutar mycket tragiskt. Därför har det varit jätteroligt att skriva den novellen. Det har varit kul att sätta sig in i hjärnan hos en karaktär som jag egentligen tycker mycket illa om, men ändå försöka få läsaren att bry sig om historien och kanske till och med skratta lite. Jag gillar att både läsa och skriva om osympatiska människor. Lyckliga människor som inte har några fel och brister intresserar mig inte det minsta, och jag tycker att det är under de mörka stunderna som människors liv är som mest fascinerande.

De övriga karaktärerna kommer inte att vara lika osympatiska som berättaren i den första novellen. Det skulle ingen orka läsa.

Jag kommer att putsa lite på den första novellen ikväll eller imorgon. Sen vet jag inte om jag ska ta ledigt till på måndag, eller om jag ska börja på berättelse nummer två redan den här veckan.


image347
När jag var och handlade idag köpte jag TV-bilagan. Slutet av veckan bjuder på två seriestarter som jag tycker verkar högintressanta.

I morgon börjar Californication på TV4. Serien ska tydligen innehålla extremt mycket sex, och den handlar om en författare med stor aptit på alkohol och andra droger. Det verkar helt klart som en serie i min smak.

image348På fredag börjar Brotherhood, som handlar om två bröder på Rhode Island i New York. Den ene kämpar för att slå sig fram inom politiken, medan den andre är kriminell och har starka kontakter med den irländska maffian.

Det låter som en intressant intrig, och jag är glad att serien går i repris på onsdagsnätter. Då behöver jag inte vara rädd att missa något avsnitt om jag är ute och svirar.

Den Hemlige Brodern har redan sett några avsnitt av Brotherhood, men tyckte inte att den var så bra att han såg klart hela säsongen. Han tyckte att det var en serie som försökte likna HBO:s tittarsucéer, men inte lyckades.

Trots Den Hemliges omdöme ska jag ge den här serien en chans. Jag kan inte helt förlita mig på min bror när det gäller tv-serier. Dessutom betvivlar jag att den kan vara så dålig att jag tycker det finns något bättre att se vid midnatt en onsdag.

Om någon av er redan sett Californication eller Brotherhood, så får ni gärna skriva vad ni tycker.

Ett program som jag aldrig någonsin ska titta på en enda sekund är I huvudet på Gynning, som börjar på tisdag.


Kommentarer
Postat av: linjela

kommer novellerna ut på nätet

2008-01-09 @ 16:55:27
Postat av: Millis

Jag är så nyfiken på novellen du skrivit. Jag vill läsa den!!

2008-01-10 @ 11:14:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback