Thåström gav mig en magisk kväll...

Okej, det blev ett uppehåll på en vecka. Men nu är jag tillbaks i bloggandet. I lördags var jag i Stockholm och såg Thåström, och blev sen kvar i Stockholm hos min polare Burt till måndag kväll.

Thåström var precis så bra som jag hoppades på. Konserten var annonserad som halvakustisk, och det gjorde att de flesta låtarna var mycket saktare, och lite mörkare än på skivorna. Det fungerade kanonbra i de flesta fallen, eftersom Thåströms sånger då kändes ännu tyngre och allvarligare.

Låtvalet är jag otroligt nöjd med. Pimme inledde med en Dan Andersson- cover, som jag senare fick reda på heter Den druckne matrosens sång. Den låten blev jag helt frälst i, och jag hoppas verkligen att Jocke spelar i en skiva med den snart.

Annars spelade Thåström de bästa låtarna från Skebokvarnsv 209, möjligtvis saknade jag Främling överallt, och andra pärlor från hela sin karriär. Jag tyckte att han inte valt de mest uppenbara hitsen, utan de lite mer obskyra låtarna. Till exempel fick vi höra Flicka med Guld, som är en b-sida på en singel, och mig veterligen har Thåström inte spelat den live sen 1989. Lika länge sen är det han spelade alla tonårstjejers favoritlåt, den gamla Ebba Grön- klassikern Die Mauer. En gång i tiden var jag dödligt trött på den, men i lördags kändes det som ett privilegium att få skråla med i texten om Berlinmuren.

Jag fick även höra en av mina absoluta favoritlåtar Jag är en idiot och en helt suverän version av Ingen neråtsång.

Jag var på strålande humör under hela konserten, vevade med armen och sjöng med i låtarna. Thåström gav mig en magisk kväll, som jag aldrig kommer glömma.


När Thåström spelat klart var det så långa köer för att få en öl, att vi inte orkade vara kvar för att se Kent. Så istället följde jag och Burt med en kille och en tjej, som vi börjat prata med när vi väntade på att konserten skulle börja, till krogen Broder Tuck på Götgatan. Killen och tjejen visade sig vara syskon, och de bestämde träff med några kompisar på Broder Tuck. Så jag och Burt drack bira med ett gäng som vi precis lärt känna, och hade en mycket rolig, men något kaotisk kväll.


På söndagen var jag kvar hos Burt och såg EM-finalen i fotboll.


Den här veckan har det varit så varmt att jag inte orkat skriva i bloggen förrän idag. Jag var även ute på krogen i tisdags, så på onsdagen var jag extra trött.

Jag tänkte ta det ganska lugnt den här helgen och undvika krogbesök. På onsdag ska jag upp till Stockholm igen för att se Lou Reed framföra sitt klassiska album Berlin. Det är en konsert som jag sett fram emot länge, och ni kan läsa mer om varför här.

Tydligen har det just kommit en konsertfilm från när Lou framförde Berlin i New York. Den fick en ganska negativ recension av Fredrik Strage på DN. Men det oroar mig inte alls. De recensioner jag läst på nätet från New York- spelningarna har nämligen varit mycket goda.


Kommentarer
Postat av: Angelica

Instämmer, Thåström valde verkligen bra låtar!

Postat av: Angelica

SV: Jaa, börjar bli på tiden nu. :) Det ska jag absolut!

2008-07-05 @ 11:30:28
URL: http://damnme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback