På fredagseftermiddagen sjuder det....Dagens låt


Bob Dylan

Shelter from the storm


Suddenly I turned around and she was standin' there
With silver bracelets on her wrists and flowers in her hair.
She walked up to me so gracefully and took my crown of thorns.
"Come in," she said,
"I'll give you shelter from the storm."


Eftersom det är fredag så vill jag ge er en riktig rockrökare, så ni kommer i rätt stämning inför helgen.

Efter ett antal mediokra skivor (åtminstone om man jämför med hans tidigare produktion) gav Dylan ut den djupt personliga Blood on the tracks 1975. Skivan blev en succé bland både publik och kritiker, och Dylan hade därmed visat att han var en artist som inte tänkte leva på gamla meriter. När man lyssnar på Blood on the tracks kan man nästan missa Shelter from the storm då den trängs med andra pärlor som Tangled up in blue och Idiot wind. Men på livealbumet Hard Rain sticker den ut, och det är först när Dylan hottar upp den tidigare akustiska och finstämda låten, som man inser hur fantastiskt bra den är.

Jag har alltid tyckt att den här versionen påminner lite om The Clash, och att Bob sjunger som Joe Strummer. Från mig, som tycker att The Clash är världens bästa band, så är det en komplimang. Jag tror inte att Dylan skulle ta illa upp av den jämförelsen. När The Clash spelade i New York hade Dylan en egen sektion för sig själv, sin familj och vänner. Dessutom har Bob spelat låtar av The Clash upprepade gånger i sitt radioprogram Theme time radio hour.


Jag har redan varit en sväng på Hamlet idag, Köttet ringde vid halv tolv och undrade om jag ville ta en bira. På Hamlet mötte vi Sluggo, Steven och Tommy. Jag inledde med en kaffe, tog sen en stor stark, och vi hade en trevlig eftermiddag då vi utbytte skvaller och snackade lite om hockeyslutspelet. Tyvärr så funkade inte jukeboxen av någon anledning, så Köttet kunde till sin stora förtret inte lyssna på The Animals idag. Men Steven och jag sjöng några strofer ur House of the rising sun.

På vägen hem gick vi till bolaget och jag investerade i en kasse mellanöl. Jag tycker att jag har jobbat bra med novellsamlingen den här veckan, så när helgen kommer är jag värd några pilsner som alla andra.

Det blir inga större upptåg ikväll, förmodligen kommer jag att dricka mina mellisar framför tv:n hemma hos Den Hemlige Brodern.


Kommentarer
Postat av: Sånger från nedre botten

Låtar från den här konserten som ligger ute på nätet är grymma, Idiot Wind är mästerlig och Broder Bob formligen spottar ur sig texten.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback