Back to normal

Den senaste tiden har jag varit förvånansvärt positiv om mitt privatliv. Det är nästan så jag misstänker att det kan ha irriterat vissa läsare. Men idag känns inte livet så lyckoskimrande längre.

På grund av Karjala cup och att elitseriehockeyn gör uppehåll så ser det väldigt lugnt ut på Cloetta Center just nu, och därför kommer det nog inte bli något jobb för mig den här veckan. Har varit ledig både igår och idag, och nu känns det som att alla mina tankar om hur mördande tråkig november är fullständigt sanna. Vädret är grått och trist och det finns inte mycket att glädjas åt.

Det senaste veckoslutet var en slags lönehelg för mig. Därför tog jag på mig spenderbyxorna och unnade mig lite extra. Dessutom blev det några bärs på quizen i måndags. Efter att några dagar inte alls bekymrat mig om pengar bestämde jag mig för att idag se sanningen i vitögat. Jag har kollat över min ekonomi, räknat lite och insett att det är dags att dra åt svångremmen igen. Förra veckans glädje över att jag äntligen fått pengar har nu övergått i ett stillsamt begrundade av faktumet att mitt bidrag helt enkelt inte räcker till några större utsvävningar.


Det känns som att idag var dagen då jag rycktes tillbaks till mitt normala tillstånd igen. Halvpank och sysslolös, och med en glasklar sanning över huvudet:

Livet är inte så roligt som nykteristerna tror.


Men jag ska inte gräva ner mig i självömkan. Jag är nämligen inte sjutton år längre. När jag var i övre tonåren och livet kändes trist och meningslöst en dag, så var jag alltid rädd att det aldrig skulle bli bättre. Att mitt liv för all framtid skulle fyllas av monotona dagar som jag lika gärna kunnat vara utan.

Det finns vissa fördelar med att bli äldre och skaffa sig lite livserfarenhet. Nu vid trettiofem års ålder så vet jag att det inte är så. Alla människor har dåliga dagar, och om man tror att man hela tiden kan att leva i ett lyckorus och ständigt vara kär & miljonär så kommer man att bli grundligt besviken.

Men livet är inte trist hela tiden. Vissa dagar är fördjävliga (mycket värre än den här dagen), andra är varken bra eller dåliga, och då och då kommer alltid en dag då allt känns underbart. Dagar då man bara är lycklig över att få vara levande. Man känner sig nästan odödlig, och en sån dag är man fullständigt övertygad om att de dåliga dagarna var värda att ta sig igenom.


Nu när jag har skrivit det här är jag redan på lite bättre humör. När jag tänker efter är livet inte så tråkigt som det kändes för en timme sen. Det finns faktiskt ljuspunkter i tillvaron. 
Eftersom jag jobbade några dagar i oktober så vet jag redan nu att nästa månad kommer att bli bättre ekonomiskt.Nästa vecka kanske jag får knega lite igen, och då blir det lättare att slå ihjäl dagarna. På måndag ska jag gå och titta på Henrik Schyfferts show 90´s - ett försvarstal, för att sen skriva om händelsen för Östgötatidningen. Och det ser jag fram emot. En annan sak som kommer att pigga upp mig är att fredagen om nio dagar kommmer Sad Eyed Lady på besök igen, och vi ska nog kunna ha det trevligt även om jag inte har fickan full av femhundringar.

Så om jag ska se realistiskt på tillvaron så får jag nog inse att de närmaste dagarna nog kommer att bli ganska trista. Men veckan efter blir förmodligen mycket bättre.

Trots att just den här gråa novemberdagen känns totalt värdelös, finns det hopp om livet i det Bergska residenset.


Kommentarer
Postat av: Gammal Hårdrockare

En trevlig text och kom ihåg: Att ha några tråkiga och händelselösa dagar framför sig i november kan vara... Helt underbart!

Sådana dagar kan man ägna sig åt att skriva eller läsa en bra roman.

Finns det något roligare egentligen?

Vips, så har några händelselösa dagar förvandlats till några dagar som känns som de roligaste i ditt liv!Den här boken har jag just börjat att läsa. Jag önskar att jag hade några händelselösa och tråkiga dagar framför mig:

http://www.albertbonniersforlag.se/Press/Bokpresentationssida/?isbn=9789100120399

Rekommenderas! Över tolvhundra sidor så den räcker i några novemberdagar. KÖP!

2008-11-05 @ 18:13:56
URL: http://gammalhardrockare.blogspot.com/
Postat av: Zilverryggen

Va faan, Klas Katt ser ju riktigt road ut...

2008-11-05 @ 19:23:01
Postat av: Sofia

Hej! Vilken tur att jag blev tipsad hit. Jätteintressant blogg/ar! ! Kul! :D

2008-11-06 @ 12:33:59
URL: http://fialottaa.blogg.se/
Postat av: Thorin

Ken Follets "Svärdet och Spiran" är beställd, tror boken kommer fängsla mig duktigt.

2008-11-06 @ 21:17:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback