Den första helgen i november

Hjerta var inne här och skrev en kommentar förra veckan, där han ville att jag skulle sammanfatta mina helger redan på söndagar. Så idag tänkte jag infria hans önskemål.


Sad Eyed Lady of the Lowlands kom på besök redan i fredags, och jag gick och mötte henne på Resecentrum direkt när jag slutat jobba. Igår var vi nere på The Champs en kort sväng och tog en eftermiddagspilsner med Ronny, Köttet, Bokka och Tommy. I övrigt har vi tillbringat helgen hemma hos mig, umgåtts och haft det trevligt. Vi har ätit gott, druckit vin och lyssnat på gamla plattor. Sad Eyed hade med sig en skiva med Ola Magnell och igår upptäckte vi att vi båda har ett brinnande intresse för Mörbyligan. Förutom det har vi även spisat Neil Young, Allan Edvall, en del The Pouges och lite Nationalteatern. Med andra ord har det varit en nostalgihelg av högsta klass.

Om ni undrar vilka låtar som blev de största hitsen i det Bergska residenset den första helgen i November så var det Allan Edvalls Du och jag, 7.58 med Mörbyligan samt Thåströms Flicka med guld.


Sad Eyed åkte hem för ett par timmar sen och nu känns ungkarlslyan lite tom. Men vi ska ses igen om två veckor, så det är inte så jobbigt.

Trots att årets värsta månad precis har börjat så känns mitt liv helt okej just nu. Det beror nog bland annat på att jag har fått en del ströjobb de senaste veckorna. Det känns som att jag kommer att klara av den här vintern mycket lättare än de två senaste åren. Livet känns lite meningfullare just nu, och om det känns för tungt i vintermörkret så tänker jag göra som Bob Hansson uppmanade mig för ett par veckor sedan.

Då tillvaron känns allt för grå och trist ska jag fundera över allt det som är bra i mitt liv, att det faktiskt finns en del saker att vara tacksam över. Jag lever, jag har mat för dagen och det är ingen som försöker tvinga mig att slåss i ett meningslöst krig. Även om jag inte kan försörja mig på det jag helst vill jobba med, så skriver jag så gott som dagligen numera. Det trivs jag utmärkt med, och det verkar som att det finns ganska många i cyberymden som uppskattar mina texter. Och det är väl det som varje människa med författarambitioner strävar efter. Att bli läst.


Kommentarer
Postat av: Ponze

Snubblade in på din blogg på ett sätt jag inte ens minns, jag sträckläste bloggen under några dagars följd och bookmarkade dessutom såklart. Nu går jag in titt som tätt och blir smått besviken när det inte finns något nytt inlägg att läsa.Önskar dig allt gott och är övertygad om att man inom snar framtid kommer få läsa mer av dig som journalist.Ett guldkorn i cyberrymden!

2008-11-02 @ 20:40:20
Postat av: Gert-Inge

Bra Omme! Tycker om att ta mig en titt på söndagskvällen.

2008-11-02 @ 21:05:42
Postat av: hanna

fin blogg

Postat av: hanna

fin blogg

2008-11-02 @ 21:07:38
URL: http://softagalet.blogg.se/
Postat av: Olof

Tack Hanna!Och tack Ponze. Jag försöker skriva något nytt varannan eller åtmonstone var tredje dag. Tyvärr blir det ibland lite mer sällan, om jag har annat för mig eller av olika anledningar saknar inspiration. Jag hoppas att du fortsätter följa min blogg, och utifrån vad du skriver i din kommentar så antar jag att du kommer att göra det.

2008-11-02 @ 22:47:46
URL: http://olofberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback