En liten sammanfattning av veckan

Sent igår natt så upptäckte jag att jag totalt glömt bort att ladda ner det senaste avsnittet av Bob Dylans radioprogram Theme time radio hour. Det måste bero på att jag jobbade i onsdags och torsdags. Nu känner jag att jag måste stanna upp och tänka efter. Jag får inte bli en av dessa människor som låter karriären göra att de försummar det viktiga i livet.

Men idag är jag ledig. Just nu lyssnar jag på veckats avsnitt av Theme time och temat för programmet är blod. Jag är säker på att mannen som gjorde den klassika plattan Blood on the tracks har mycket att säga om ämnet, och även hittar lite intressanta låtar som anknyter.


Eftersom jag inte skrivit något här sen på några dagar tänkte jag ge er en liten sammanfattning av veckan.

I måndags var jag på konserthuset och såg Henrik Schyfferts enmansförställning The 90´s -ett försvarstal. Om ni vill läsa min recension av föreställningen så får ni vänta till på torsdag, då den är med i Östgötatidningen. Men som en liten aptitretare kan jag skriva att jag verkligen gillade Schyfferts show. Henrik var precis så rolig som jag förväntat mig. Dessutom blandade han in en del allvar i föreställningen om det 90-tal som gjorde honom till humorstjärna. Han verkligen bjöd på sig själv och berättade en del mycket personliga saker. Det gjorde att de två timmar han pratade med publiken fick lite mer djup än till exempel Torsk på Talinn eller Nilecity.

Min recension är mycket positiv, för jag tycker att Henrik Schyffert både lyckades få publiken att vrida sig av skratt samtidigt som han fick dem att fundera över humorns funktion i en tillvaro som ändå måste tas på allvar.


I onsdags knegade jag som diskare på Cloetta Center medan Linköping spelade hemmamatch mot Slavia Prag. Matchen gick inget vidare, men vi diskare gjorde en oklanderlig insats. LHC:s fiasko i Champions league kan ni inte skylla på oss.

Jag var inte hemma förrän halv ett. Då glodde jag lite på TV och gick och la mig ungefär två.

Igår var det dags att diska igen, den här gången på Konsert & Kongress. Det var ett kort arbetspass som gick ganska smidigt. Då jag slutade gick jag till bolaget och köpte lite vin, och tog sen en sväng till Netto för att bunkra upp med käk.

När jag kom hem upptäckte jag att min krönika var med i nya numret av Östgötatidningen. Den här gången hade tidningen även lagt till adressen till min blogg. Så jag hoppas att det kan generera lite nya läsare bland de östgötar som ännu inte hittat hit.
På kvällen var jag uppe hos Den Hemlige Brodern för att maila bilderna på Schyffert till Östgötatidningen. (Min dator är så pass lastgammal att det inte finns någon USB-port.) Tyvärr hade bilderna blivit så dåliga att ingen av dem gick att använda. Jag vet inte riktigt vad jag gjort för fel, men det kan ha varit taskiga batterier i kameran.

Det hela kändes lite pinsamt. Men då jag mailade tidningen fick jag svaret att sånt händer, och att de kunde köra recensionen utan bilder.


Köttet ringde medan jag skrev det här. Han ska komma förbi och det blir säkert en sväng till Hamlet. Men jag tänker bara dricka kaffe. Jag ska nämligen möta Sad Eyed Lady på resecentrum klockan fem. Jag kan vänta med den första fredagsbärsen tills vi kommer hem till mig.


Kommentarer
Postat av: Calculus

Fn, jag blir verkligen avundsjuk på dej ibland när jag läser dina bloggar. Jag jobbar över 2 timmar varenda jvla dag. Stressar till dagis för att lämna, tar med jobb hem, tänker jobb 24/7.Men ibland stannar jag upp och formulerar en tanke, tuggar en stund på situationen at hand....och slutklämmen blir alltid den samma: jag vill ha mer kultur i mitt liv! Jag vill hoppa av ekorrhjulet!Jag behöver inte alla prylar jag köper och därför behöver jag inte min lön.Måtte lågkonjunkturen komma snart och måtte den sparka mej så hårt så jag aldrig kommer igen!...då ska jag gå och kolla på Henrik Schyfferts senaste alster utan att tänka på jobb :-)Blogg on, Olof!2008-11-17 @ 08:41:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback