Pubquiz vecka 47

Igår var det dags för pubquiz igen. Min plastfar Brottarn gick tillfälligt med i laget, så den här gången var vi hela sex personer. Det finns vissa nackdelar med att vara många i laget eftersom man blir fler som ska dela på prispengarna. Men igår visade det sig vara ett genidrag att vara så många personer med lite olika bakgrund och intressen, i spridda åldrar mellan 30 och 62 år.

Som vanligt var min budget mycket begränsad. Därför hade jag bara med mig pengar till anmälningsavgiften och inledde kvällen med en kaffe. Jag hade bestämt mig för att inte dricka någon öl innan jag visste att vi hade vunnit tillräckligt med pengar för att jag skulle kunna betala en nota.


Jag har haft mycket i skallen den senaste tiden. Därför var jag igår lite disträ och har inte lika lätt att minnas alla frågor som jag brukar, trots att jag bara drack två öl på hela kvällen. Men jag ska försöka ge er en sammanfattning.

Den första grenen var som vanligt allmänbildning. Där lyckades vi bland annat komma på tre europeiska huvudstäder på S förutom vår egen (Sofia, Skopje och Sarajevo) men missade på några andra ställen. Våra ansträngningar räckte till en andraplats.På musiken gjorde vi ett utomordentligt jobb. Bland annat visste Ulven att det var Bobby Vinton som sjöng låten Blue Velvet och jag lyckades komma på inte mindre än fyra skådespelare från David Lynchs film med samma namn. (På bilden ser ni Dennis Hopper och Isabella Rooselini, men även Kyle McLachlan och Laura Dern har viktiga roller.)

Precis som de flesta quizkvällar var det Hasse som hade gjort musikfrågorna. Stundtals har han en nästan otäck förmåga att hitta de lite dolda pärlorna på en del av mina favoritskivor. De låtar som jag trodde att det bara var jag som älskade. Till exempel spelade han en gång Meeting across the river från Bruce Springsteens klassiska album Born to Run, istället för att välja något självklart som titellåten eller Thunderroad.

Igår blev jag ännu mer överraskad då jag efter bara några sekunder hörde rockrökaren Come on baby let´s go downtown från Neil Youngs gamla skiva Tonight´s the night. Detta faktum vill jag speciellt påpeka för min läsare Den Hemlige Brodern. Finns det någon i hela världen som gillar Come on baby...ännu mer än jag, så är det nämligen min lillebror.

Givetvis visste jag också att det var med bandet Buffalo Springfield som Neil Young slog igenom 1966.

Att White Stripes gjort låten Seven nation army var inget större problem för mitt lag, och Ulven visste även att Jack White sjunger duett med Alicia Keyes i senaste Bondfilmen.

När vi fick höra svaren på frågorna och vinnarna ropades upp, så insåg mitt jag och mina kamrater att vi igår hade skaffat oss vår största merit någonsin som quizlag. Vi tog inte bra en förstaplats på musikfrågorna. Vi hade till råga på allt hela tre poäng mer än Skivlaget, ett lag där alla deltagare antingen ägt eller jobbat på skivaffär i många år.

Efter den segern firade jag med en stor stark.


Jag var som vanligt inte till någon som helst nytta på sportfrågorna (jag kan namnen på fler domare i Snooker, än spelare i Linköpings hockey club) men mina lagkamrater lyckades sno åt sig en tredjeplats.


Den fjärde och avslutande grenen handlade mest om film, musik och tv, och var bildfrågor. Där kände vi igen filmen Stand By Me, och Ulven lyckades identifiera den kvinnlig piloten Amelia Earheart. Annelie kände igen Martika som en gång hade en hit med låten Toy Soldiers. Jag hjälpte till med svar på flera frågor, men min mest oväntade insats var att jag lyckades gräva fram långt bak i mina tv-minnen att familjen Ingalls i Lilla Huset på prärien bodde utanför staden Walnut Grove.

Vårt lag gjorde en kanoninsats även här och lyckades ännu en gång kamma hem förstaplatsen.


Jag tog en öl till, och gick sen hem strax innan halv elva. Värmde en liten pizza i ugnen, såg på Scrubs och gick faktiskt och la mig vid midnatt.


Ikväll har jag tvättstugan och imorgon ska jag jobba på Cloetta Center. Indianen sa igår att det tydligen kommer att bli mycket bärande av tunga grejer. Det får mig att tänka att om jag fortsätter med de här jobben så kanske jag en dag får lite muskler. Så länge jag slipper att någonsin gå till ett gym, så är det ju jättebra. Att få lite bredare knegararmar av att lyfta spritkartonger är något som jag gärna har på meritlistan.


Kommentarer
Postat av: Gert-Inge

Glöm inte armhävningarna!

2008-11-19 @ 15:00:48
Postat av: denhemlige

I samma ögonblick jag läste "Come on baby let´s go downtown" bestämde jag mig för att det var dags att ladda ner den.

Den toppar nog listan av låtar jag har önskat hos dig packad :)

2008-11-19 @ 16:05:10
Postat av: Calle

Gårdagens pubquizframgångar smakar onekligen sött! Själv jag nu på ett hotellrum i Hamar. Ibland går det fort...!Lite kul att "come on baby.." är en av mina NY favoriter också. Bra rockrökare med snygg stämsång och textrader som "pretty bad when you're dealing with the man and the light shine in your eyes YEAH". Bara att kapitulera. Ha det, vi hörs!

2008-11-19 @ 20:21:50
Postat av: Robert Nilsson

Walnut Grove, jag lyfter på kepsen!

Postat av: Valterego

Måste vara din tur att göra quiz snart. Börjar bli sugen på att testa frågor igen...//Erik

2008-11-21 @ 15:18:20
URL: http://www.valterego.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback