En snabb hälsning

Ok, nu har jag inte skrivit något här sen i måndags. Om ett par timmar åker jag och ska vara borta hela helgen, så det blir inget nytt på några dagar framöver. Jag måste väl uppdatera mina läsare lite, men det får bli kort.
I tisdags fick jag min första lön på väldigt länge. Det firade jag faktiskt inte med att dricka pilsner, utan jag och Björna käkade buffé på en kinarestaurang. Björna var igenkänd av personalen (Jag känner dem också lite sen den tiden jag var Croupier. Det ligger faktiskt lite sanning i vissa fördomar. Kineserna i Linköping är oerhört intresserade av hasardspel) så vi blev bjudna på efterätt som bestod av friterade bananer med glass.

Andra saker jag har gjort den här veckan är att skriva en krönika för Östgötatidningen, göra frågor till quizen till på måndag, samt köpt en 30årspresent till Sad Eyed Lady of the lowlands. Dessutom jobbade jag igår på Cloetta center.
Jag har märkt att Indianen ringer mig varje gång han har ett arbete att utföra som han behöver en extra man till. Det passar mig perfekt eftersom det blir varierade arbetsuppgifter. Omväxling förnöjer som bekant. Igår tog vi emot ölleveranser, bytte ketchup och senap i alla kiosker eftersom arenan precis bytt leverantör, samt byggde lite barer inför kvällens julkonsert med bland annat DiLeva och Jill Johnsson.
På måndag ska jag hjälpa Indianen igen. Jag tackar alltid ja utan att fråga vad det är vad vi ska göra, så jag vet inte riktigt vad som står på programmet. Men det skulle väl kunna vara buffeljakt, panflöjtspelande eller kanottillverkning. Om jag har riktig tur så kanske vi ska skjuta pil på kavalleriet eller skalpera nybyggare.

Klockan två lämnar jag min hemstad för att åka norrut och hälsa på Sad eyed Lady. Hon fyller 30 på måndag men ska ha fest imorgon. Jag borde kanske vara nervös eftersom jag kommer att vara på ett party med över 20 personer, där jag bara känner en enda människa. Dessutom kommer jag att träffa hennes morsa och plastfarsa. Jag har faktiskt träffat Sad Eyeds moder en gång för tio år sen, men det var väldigt hastigt och lustigt och då var situationen helt annorlunda.
Men jag känner mig inte alls orolig över helgen. Jag har ganska lätt att umgås med nya människor, och jag vet att det kommer att finnas socialt smörjmedel i trelitersboxar.
Så det här ska nog gå bra.

Kommentarer
Postat av: Stefan Dedalus

Bäste Olof.Har inte följt Dig så länge, men får gratulera till Dina uppdrag; har för mig att Du tidigare stod ”till förfogande”, som det kallas på uncorporate bullshit-språk. Väntar själv på betalda ovettigheter att utföra, och knäcker x tills vidare.När soc-teve visar blott circenses: Sport, sport, trav och ett norskt sit-down om – sport, besöker man bloggar som muntrar. I dag, varför inte MAD TV’s – edited – Sopranosparodi (”Who ate all the gabbagool?”
http://www.youtube.com/watch?v=xp4QVYNAFcQ), GeHå eller Olof Berg?Som tack för allt insiktsfullt om vintertristess och isbollar som träffar fruset ytteröra, klubbhistoria med sens moral utan moralism och om Tom Waits, bibringar jag ödmjukt ett skivtips.Fast innan slädar man inspirerad in den underskattade Franks Wild Years; den är ju så sökt, så teatralisk. Fast, det är ju teater. ”Hang on S:t Christopher”… Var det inte Tom som sade: ”My voice? It scares kids and give me access to the bar. What else could you possibly want from a voice?”BUDDY GUY

SWEET TEA (SILVERTONE 2001)Självmordsblues.

Chansning när jag köpte en gammal LP nyss med Bobby Whitlock, (se rec), och ungefär samtidigt skaffar jag Guy’s ovanstående med BW på pianokomp! Coincidences…

Efter ett tags spelande sätter sig den nattsvarta musiken som en kramande tyngd över hjärtat; första spåret slår an tonen skoningslöst, här finns inget hopp. Buddy kompar sparsamt i "Done Got Old" på akustisk under tiden han begrundar åldrandet och den snart kommande döden:Can’t walk / As I used toGillar man R J Burnside och Jon Spencer i stil- & ljudattityd skall denna skiva inhandlas, men detta är emellertid domedagsblues passande årstid, väder och konjunktur, och Guy levererar standardlicks som knivar i bröstet. Rått, klagande, sylvasst.

En desperat oroandegubblust i ”I Gotta Try You Girl”; en och endast en mullrande tonart, en rak fyra i chaingang-tempo, 12 minuters brutal våldsanande kättja som oroar med molande tyngd. Mästerligt.I gotta try you girl / No matter what you say and doDen och introt av Junior Kimbrough. Avslutande egna ”It’s A Jungle Out There” förmedlar en klaustrofobisk storstadskänsla; brådska, alienation, inhumant. Whitlock lägger sparsamma dystra pianostatements därtill.Ain’t nobody goin’ nowhereSå sant. ST sägs vara en ovanlig platta från BG, men skall man ha en sen skiva med Chicagos stolthet och vill ha rått barbari före cityslick, är ’Tea rätt. Inspelad i Mississippi’s Sweet Tea studio, tar den fram den blues jag själv glömt att jag gillade, och har.Bring it on, S

2008-11-29 @ 19:53:06
Postat av: Stefan Dedalus

Correction: R -L- Burnside. Ingen annan. Robert LEE Burnside 1926-2005; Skaffa gärna Too Bad Jim eller A Ass Pocket of Whiskey.Skyller som vanligt på kronoinspektören (bless his soul), tangentbordet och spriten.Sorry.S

2008-11-29 @ 20:09:24
Postat av: Anonym

Läser din blogg då och då. Jag tycker att du skriver bra, men det är tyvärr lite Winnerbäck, Lundell, Plura över det, och det inte i positiv mening. Det känns lite som plagiat, ex som att kalla personer som Sad Eyed Lady, Den hemlige...precis som Winnerbäck med sina Damer. Det känns lite som du lever efter boken Jack, fast på 2000-talet...du har potential för att kunna utveckla ditt skrivande, men i dagsläget är det bara ett sämre försök att skriva som de ovanstående nämnda gossar.

2008-12-04 @ 14:09:50
Postat av: Angelica

apploderar

2008-12-05 @ 03:10:01
URL: http://damnme.blogg.se/
Postat av: Olof

Suck...

Det finns alltid någon som har en nedlåtande attityd och ska komma med oefterfrågade goda råd. Jag är 35 år, mitt liv ser ut som det gör och jag lever inte efter någon bok. Om du undrar varför jag har täcknamn på mina polare så är det för att jag inte vill lämna ut deras namn.

Du tycker att jag ska utveckla mitt skrivande. När jag skriver skänlitterört utanför bloggen använder jag inte såna täcknamn och skriver om helt andra ämnen. Dessa texter har du inte läst och har ingen aning om hur jag skriver.

Här i bloggen skriver jag om mitt liv, och jag kan inte rå för om du tycker att det påminner om någon bok du läst.

Man kan alltid beskylla någon för att försöka plagiera någon annan. Jag vill bara påpeka att jag inte är något större fan av vare sig Plura eller Winnerbäck (har aldrig läst Pluras blogg tex) och det var många år sen jag lyssnade ofta på Lundell.

2008-12-05 @ 10:19:59
Postat av: millis

applåderar!

2008-12-05 @ 13:57:23
Postat av: Anonym

Vill du att alla ska bara ska skriva postivit saker??

2008-12-05 @ 15:59:20
Postat av: Olof

Nej, men jag tyckte din ton var nedlåtande...

2008-12-06 @ 00:54:59
Postat av: Frunk.

Till ___ ?

Försök att säga något uppmuntrande till någon varje dag även om det tar emot och det känns att du blir helt kraftlös och dör lite grann!

Kom igen...även du kan...när du läser tio bra saker någon skrivit...kommentera inte bara den elfte som du retade dig på. Släpp in lite ljus i ditt mörker!

2008-12-06 @ 17:54:56
Postat av: Alina

Hoppas du får en trevlig kväll! :)

2008-12-06 @ 18:03:17
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Gert-Inge

Vill bara säga att Vi inkl Olof kallade människor hemliga långt innan Winnerbäck nämnde det.

2008-12-06 @ 20:37:45
Postat av: Anonym

Det är din tolkning att den är nedlåtande. Från min sida var det konstruktiv kritik, men kan du inte ta det blir det svårt för dig, om du någonsin publicerar något skriftligt. Jag sa att du kan skriva men jag jämförde det med tre gossar. Jag sa även att du har potential. Är det nedlåtande??

2008-12-10 @ 11:38:38
Postat av: Olof

Ärligt talat,

Du beskyller mig för att vara ett plagiat och påstår sen att jag lever mitt liv efter en bok, sen klappar du mig på huvudet och säger att jag "har potential att utveckla mitt skrivande". Ser du inte själv att du är nedlåtande?

Sen säger du att "det blir det svårt för dig, om du någonsin publicerar något skriftligt" viulket också är väldigt nedlåtande.

Jag har publicerat skrifter på olika håll i över tio år, och tagit emot både konstruktiv kritik och dåligt genomtänkt kritik. Jag är van vid det. Men du kan inte tro att jag bara ska ta emot dina påhopp och bli glad över dina nedlåtande så kallade komlimanger.

Jag tycker inte alls din kritik var konstruktiv, och dessutom tycker jag det är allmänt hyfs att skriva sitt namn.

2008-12-10 @ 14:25:02
Postat av: Lisa

Jag beskyller inte och jag menar vad jag säger med "det blir svårt för dig, om du någonsin publicerar något skriftligt". Men detta är vad jag TYCKER, och att tycka är väl en rättighet. Skulle du säga samma sak om du publicerade en bok och någon recencent skulle tycka att det inte var bra. Skulle du då "anklaga" honom för att tycka fel?

Hälsningar Lisa

2008-12-11 @ 08:13:08
Postat av: Olof

Du har rätt att tycka vad du vill, men du kan inte begära att jag ska uppskatta och vara tacksam över dina åsikter, som är formulerade på ett nedlåtande sätt..Om din fråga är om jag skulle uppskatta negativa recnesioner den dag jag publicerar en bok, så är svaret nej. Ingen förfatatre musiker eller konstnär gör det. Visserligen skulle jag tänka att all publicitet är bra publicitet om recensionen var publicerad i en tidning (vilket dina åsikter inte är). Men jag skulle ändå kunna tänka att recensenten hade en nedlåtande ton eller att han inte förstått det jag skriver om.Det verkar vara så att du är stött för att jag inte blir tacksam när du klappar mig på huvudet. Alltså verkar du inte kunna ta mina åsikter om det du skrivit.Vill återigen påpeka att jag har publicerat texter i över tio år och tagit emot många åsikter om dessa. Så ditt påstående om att "det blir svårt för dig, om du någonsin publicerar något skriftligt" saknar relevans.Du är välkommen att skriva dina åsikter här om mitt skrivande, men du kan som sagt inte begära att jag ska hålla med dig om allt du säger eller att jag ska vara tacksam.2008-12-11 @ 11:22:20
Postat av: Gehenna

"jag har publicerat texter i över tio år"

Får man fråga var?

2008-12-11 @ 23:34:58
Postat av: Olof

Jag har publicerat artiklar, krönikor och recensioner i Arbetaren, Extra Östergötland, Linköpings tidning, Strängnäsjournalen, Södertäljeposten och Röd Press.

Nu kan jag ha missat någon tidning...

2008-12-12 @ 10:40:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback