Funderingar en långfredag

Idag är det långfredag, dagen då vi ska minnas att Jesus offrade sig för våra synder. Jag är fanatisk agnostiker och vet alltså inte riktigt vad jag ska tro om den saken. Men jag har alltid gillat snickarsonen från Nasaret. Det är nåt speciellt med Jesus vare sig man ser honom som en litterär gestalt eller verkligen tror att han var Guds son. Dessutom ser han otroligt cool ut. Den dagen jag tycker att jag har tillräckligt med pengar för att avvara ett par tusen ska jag tatuera in Jesus på bröstet och under ha texten "Låt den utan synd kasta första stenen". Det tror jag skulle bli en snygg gadd.

När jag satte mig vid datorn ville jag lyssna på någon lämplig platta för en långfredag. Jag funderade på att ta någon av Dylans så kallade kristna plattor, men valde till slut Sinead O'Connors Theology. En skiva som Sinead spelade in för att som hon sa "ta tillbaka Gud från religionen".

Ett mycket hedervärt syfte och en mycket bra platta.


Tidigare i veckan fick jag svar på några prover jag lämnade veckan innan. Det visade sig att jag fortfarande har perfekta levervärden. Vilket fick Den Hemlige Brodern att utbrista "Det är ta mig fan otroligt", när jag berättade det för honom.

Det kanske det är när man tänker på det oändligt antal pilsner som runnit genom min kropp de senaste tjugo åren. Men jag tar mina vita veckor ibland och låter levern vila.

Så rent fysiskt är jag fullt frisk. Och det är ju något att vara tacksam över.


Igår kväll gick jag ner till ån och satte mig på "min" bänk för att läsa en bok. Efter en stund kom en man med vitt skägg förbi och började prata. Jag har hälsat på den där mannen i flera år varje gång jag möter honom men vet inte riktigt varför. Det är möjligt att jag kan ha pratat med honom på krogen någon gång, eller också hälsar vi på varandra bara för att vi båda brukar promenera vid ån.

Mannen berättade att han också brukade sitta på den där bänken och filosofera. Så det är tydligen inte bara jag som gör anspråk på att äga just den bänken. Jag hoppas det inte uppstår några konflikter om det här.

Vitskägget väntade på att hans fru skulle komma hem från gymnastiken och laga mat åt honom. Han satte sig bredvid mig och snackade bort tiden tills dess. Vi snackade lite om vad det brukade vara för folk på olika platser vid den delen av Stångån där vi bor. Han verkade ha lika bra koll som jag och visste precis vilka ställen där tonåringarna brukar festa, vilka bänkar som det så kallade a-laget föredrar och var de vithåriga gamla kvinnorna brukar sitta med sina kaffetermosar.

När vi avhandlat detta ämne berättade mannen om några resor till USA han gjort. Det som etsat sig fast i hans minne var att det var så mycket poliser överallt. Han sa att han upptäckt att Amerika är en polisstat och att han aldrig någonsin skulle vilja bo där.

Sen fick han syn på sin fru, sa hejdå och gick hem.


Senare på kvällen gick jag upp till Den Hemlige och drack några folköl. Men det var ganska lugnt. Jag är inte det minsta bakis idag och min lever är nog fortfarande intakt.


Kommentarer
Postat av: Rasta Popolov

Eloi,eloi,lema sabachtani?

2009-04-10 @ 19:05:19
Postat av: Bohlin

Vill bara tacka för en läsvärd blogg som jag gärna återvänder till!

2009-04-11 @ 15:33:38
Postat av: Gammal Hårdrockare

Förbaskat bra förslag på tatuering. Jag har själv haft samma fundering. Jag avskyr egentligen tatueringar men skulle jag få för mig att göra någon ny, ja då skulle det bli Jesus, eller Jungfru Maria eftersom jag är mer lagd åt det katolska hållet.

Påven kanske? Den gamla Påven, Johannes, var ju en trevlig kille efter vad jag har hört.

Postat av: Stefan Dedalus

GeHå & Olof: Kolla även Johannes Paulus (I); Albino Luciani. Konspiratoriskt lagda menar att han blev mördad. Endast en dryg månads pontifikat, litet snålt.Den förste påve med dubbelnamn; sannolikt taget efter Johannes XXIII och Saulus (Paulus). Vissa menar att andranamnet är efter Paulus VI, men det kan lika gärna direkt syfta mot:Saul... why persecutest thou me? it is hard for thee to kick against the pricks.(Acts (Apostles) 26:14).Vet inte vilken bibelöversättning, dock. Hursomhelst en jävla bra coverplatta av Nick Cave.Sic transit gloria mundi.../S

2009-04-16 @ 19:27:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback