Torsdag kväll

Bänken jag brukar sitta och läsa på vid ån har visat sig vara rena träffpunkten. Igår kom mannen med vitt skägg och snackade en stund igen. När vi pratat en stund visade det sig att det var som jag trodde, jag hade snackat med honom förut på Royal arms. Så vi utbytte lite skvaller om några gemensamma bekanta, innan han gick hem för att som han sa "ta ett par stänkare".
Idag när jag satt där kom ett par i 40årsåldern förbi som hade tiggt cigg av mig tidigare i veckan. De var väldigt måna om att ge tillbaka några cigaretter och även de stannade och pratade.

Lite senare kom Rosen förbi. Han och jag umgicks mycket i sexan och sjuan, då vi brukade tjuvröka och lyssna på svensk punk tillsammans. Senare tappade vi kontakten, men möttes igen då vi båda började hänga på samma pub.

Rosen var på väg till en polare för att hämta verktyg, men snackade bort en kvart med mig innan han vidare och jag återvände till min bok.

Det är det här jag gillar med våren och sommaren. Man träffar så mycket folk som man aldrig snackar med annars.


I eftermiddags blev jag lite förvånad av ett telefonsamtal jag fick. Det visade sig vara min gamla klassföreståndare från gymnasiet som ringde.

Jag minns att vi tyckte att han var cool då vi gick i skolan eftersom han var yngre än de andra lärarna, fortfarande var långhårig och hade jobbat både som roddare och studiomusiker. Han hade en benhård regel i klassrummet, och det var att om det spelades Jimi Hendrix på radion fick ingen sänka volymen.

Jag kommer också ihåg att jag skolkade en dag för att gå och köpa Thåströms nya skiva så fort affärerna öppnade. Dagen efter förklarade jag att de första tjugo kunderna hade fått en signerad plansch, och att det var därför jag inte hade kunnat vänta tills skolan slutade.

Min långhårige lärare förstod mig fullständigt, nickade och sa endast:


- Det måste räknas som giltig frånvaro.


Det är sån slags förståelse man efterlyser från en lärare då man är tonåring. Och så här i efterhand inser jag att det var fullständigt pedagogiskt riktigt. Efter den dagen hade jag aldrig mage att skolka och komma med några dåliga ursäkter eller lögner.


Det visade sig att min gamle lärare hade läst min blogg och nu ville beställa hela tre exemplar av min bok - både till sig själv och till båda sina döttrar. Och det var ju trevligt.

Sen snackade han lite om ett projekt han hade på gång där han kunde behöva min hjälp i egenskap av skribent. De senaste månaderna har jag faktiskt gått och tänkt att jag skulle behöva något skrivarprojekt att ta tag i - kärleken är kort men konsten är lång, som Cornelis sjöng. Så det här var mycket intressant. Vi skulle snacka igen nästa vecka. Jag vill inte säga för mycket om det här eftersom det fortfarande är på planeringsstadiet, men jag återkommer med mer information när idéerna börjar ta lite mer form.


Kommentarer
Postat av: Wictoria

veckans blogg på min blogg,

anmäl er nu!

Postat av: Olle

Din blogg är ett nöje och en fröjd att läsa. Jag har bett biblioteket i stan köpa in din bok - i brist på egna slantar.

2009-04-18 @ 23:02:31
URL: http://textmassa.blogg.se/
Postat av: Artist Company Ten

Hej!

Vi har märkt att många med oss gillar din blogg och vill därför ge dig och en av dina läsare möjligheten att vara en av de få utvalda (endast 200 personer!) att få chansen att både träffa Erik och uppleva en väldigt speciell spelning på intima Gröna Lundsteatern. Under aftonen kommer Hassle och hans band att spela låtar från sitt kommande album.

Vill du publicera en tävling på din blogg för att vinna biljetter till konserten? Svara i så fall på det här mejlet till contest@ten.se snarast. Gå in på www.erikhassle.com/contest för mer info. Kvällen har 18-årsgräns.

Erik Hassle & Artist Company Ten hoppas få se dig och någon av dina läsare 5:e maj.

Lyssna in dig mer på Hassle: type=&searchquery=erik+hassle&aq=f" rel="nofollow">http://www.youtube.com/results?searchtype=&searchquery=erik+hassle&aq=f

2009-04-23 @ 09:44:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback