Om jag hade karaktär till att leva som jag lär...

...då skulle jag inte vara jag.

Florence Valentin

Nu har till och med bloggaren Gammal hårdrockare varit inne här och klagat på att jag slöat till med bloggen på sistone. Eftersom jag läser och gillar hans blogg, får jag väl tillgodose hans önskemål och skriva nåt här.


Och vad ska jag skriva då? Kanske att jag drabbades av ett bakslag av privat natur förra veckan, men att jag tog motgången som en man. Det vill säga att jag ägnade mig åt fylleri och självömkan. Men jag tröttnade ganska snabbt på det och bestämde mig för att inte gräva ner mig.

Har funderat lite på den saken och tänkt att det är det som är det positiva med att bli äldre. När jag var i sjuttonårsåldern tog jag allt mycket hårdare, gjorde saker som bara förvärrade situationen och trodde ibland att jag aldrig skulle må bra igen. Nu, när jag är en tunnhårig kille som blir 40 om några år, har jag fått ta en del smällar i livet. En del av dem hade jag klarat mig bättre utan, men om man ska se något positivt i att få livserfarenhet så är det att jag har lärt mig att det mesta går att komma över. Jag har dessutom utvecklat vissa strategier för att ta mig igenom svackorna så smidigt som möjligt. Och det är ju bra.


Annars har jag fortfarande brottats med känslan av att hösten snart är här och att jag måste få lite struktur på mitt liv igen. Jag börjar bli trött på att ständigt leva ur hand i mun och ibland inte ha en aning om hur jag ska skaffa pengar till cigg och mat när jag vaknar på morgonen. Jag måste helt enkelt skaffa mig en bättre och stadigare inkomst på nåt sätt, för det här håller inte längre.

Något annat jag tänkt länge är att jag i höst ska börja leva lite sundare. Att jag kanske inte ska dricka så mycket öl, göra armhävningar och sit ups varje morgon. Börja äta någon kost som gör att jag går upp i vikt. Jag är ganska mager om bena, tillika om armar och hals. Det är inget som stör mig rent utsendemässigt, men jag tror jag skulle må bättre av att lägga på mig åtminstone fem och helst tio kilo.


Det är lite funderingar jag haft på saker som jag kanske borde förändra i mitt liv. Om jag gör någon verklighet av det återstår att se.


Kommentarer
Postat av: Gert-Inge

Nu gör du tio armhävningar!

2009-08-11 @ 20:37:49
Postat av: zilverryggen

Och nu gör du tio till!

2009-08-11 @ 20:41:20
Postat av: Gammal Hårdrockare

"Jag börjar bli trött på att ständigt leva ur hand i mun och ibland inte ha en aning om hur jag ska skaffa pengar till cigg och mat när jag vaknar på morgonen."Jag har varit där! Minns vilket helvete det var. Men se upp så du fastnar som jag. Idag är jag välbeställd men helt fast i kärlek till pengar och allt vad man kan få för dem. Visst, jag kan göra mycket saker idag, men jag hade mycket roligare som arbetslös och fattig.

Och det där med höstdeppandet känner jag också igen. Men idag så ser jag positivt på det istället. Tänk på alla mörka, mysiga hemmakvällar vid datorn och TV:n. Det är inte illa det heller.

Och kom ihåg: Alkohol ska man aldrig använda som tröst eller inbilla sig att det är någon slags medicin. Det blir bara värre.

Drick när du är glad och håll dig nykter när du är nedstämd. Alkohol kan framkalla rejäla depressioner.

Tänk på allt som du har som är positivt istället. Du har en dator.

Du har uppkoppling.

Ett hem.

En inkomst, även om den är låg.

Inte alla som har det i dagens Sverige.

Och kom ihåg, du har HAFT flickvän. Det är inte alla som har haft ens det. Gläd dig åt dina minnen och påminn dig själv om att det faktiskt kommer fler.

Postat av: Anonymous

Och ta upp det regelbundna skrivandet igen. Förr kunde man läsa recensioner av böcker, funderingar kring grymma plattor och konserter här, men det var ett tag sen nu. Jag saknar det.

2009-08-13 @ 13:22:26
Postat av: Olof

Jag ska försöka tillgodose ditt önskemål. Saknar också de prylarna.

2009-08-13 @ 16:08:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback