Summer´s almost gone

...är en gammal låt med The Doors som jag brukar lyssna på så här års.

Vid elvasnåret idag ringde Köttet och sa att han var på väg hem till Tubbe. Han undrade om han skulle komma förbi med lite kräftor. Både igår natt och i förrgår var vi nämligen ute med våra burar och drog upp delikatesser ur bäcken. Tyvärr hade vi inte lika bra fiskelycka som förra året då vi drog upp säkert tjugo kilo på en enda kväll. Men vi fick cirka sex kilo i söndags och lite mer igår.

Köttet ställde sig och kokade igår när han kom hem, så nu har jag ett par kilo nyfångade, nykokta kräftor i kylen. Kan bli fint tilltugg framför teven nån kväll, slår till och med chips och dip. Eller så kanske jag bjuder över nån på en mindre kräftskiva. Vi får se.


Kräftsäsongen är ett ofelbart tecken på att sommaren börjar lida mot sitt slut. Jag vet att hela augusti är en riktigt sommarmånad och att september kan vara fin den också. Men den närmaste veckan så kommer fler och fler börja jobba efter semestrarna, och om några veckor börjar skolorna igen.

Det känns som att när hösten är här kommer verkligheten att tränga sig på igen. Under sommaren har jag levt ett ganska skönt liv då jag lagt alla mina bekymmer och problem åt sidan och knappt suttit hemma överhuvudtaget. Jag har umgåtts mycket med mina kompisar, fikat utomhus, varit och fiskat, åkt och badat, suttit vid ån och filosoferat, druckit bira på uteserveringar, varit på landet några dagar och känt mig i harmoni med naturen. Trots att jag inte varit på någon rockfestival eller åkt på någon riktigt semestertripp så tycker jag det har varit en bra sommar.

Men när semestrarna är över och alla börjar jobba, det är då man inser vissa saker. Till exempel att jag faktiskt är arbetslös och inte sommarledig, och att jag inte har råd att leva ett drönarliv hur länge som helst. Redan nu visar mitt kontoutdrag tydligt att jag har levt över mina tillgångar hela sommaren.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det här. Får väl dra ner på bärsdrickandet radikalt och börja söka jobb mer aktivt igen. Men med rådande finanskris verkar det inte så jävla lätt att hitta ett kneg. Kollade platsbanken idag, och det enda jobb jag hittade som jag tyckte att jag var kvalificerad att söka var som städare. Men till och med till det jobbet krävde de körkort och tillgång till egen bil.

Jag trodde ganska länge att jag skulle få lite timmar på Cloetta center i höst. Men Indianen, som var den som brukade ringa in mig, jobbar inte där längre. Så det ser ganska mörkt ut.

Förhoppningsvis kan jag få en månads praktik på Corren i september. Det hjälper inte min ekonomi det minsta, men det förbättrar åtminstone mina chanser att få ett vikariat som journalist eller lite frilansuppdrag. Dessutom kan det hjälpa mig att få lite struktur på livet igen och om inte annat kan det bli ganska kul. Speciellt om jag får skriva för kultur och nöje.

Andra saker jag har tänkt att göra när tillvaron snart återgår till det normala är att börja läsa böcker mer regelbundet igen (har knappt läst något på hela sommaren) och skriva mer i den här bloggen.


Igår fick jag en riktigt glad nyhet när jag läste
DN:s kultursidor på nätet. Tydligen håller Klas Östergren på att skriva en tv-serie som är baserad på hans romaner Gentlemen och Gangsters. De två böckerna ligger båda helt klart på tio-i-topp över mina favoriter bland svenska romaner, och jag tror de kommer att göra sig utmärkta som tv-dramatik. Till råga på allt verkar det som att svt anlitat Mikael Marcimain till regin. Den mannen har tidigare regisserat Lasermannen och Upp till kamp, så mina förväntningar är skyhöga.

Nu har jag testat ett par kräftor. Mmmmm, så gott. Köttet ska ha en eloge för kokningen.

Här kan ni läsa om hur det gick till när vi fiskade kräftor förra året.


Kommentarer
Postat av: Gammal Hårdrockare

Det är alltid trevligt när man går in på din blogg och upptäcker att du har skrivit en ny text. Skriv på nu. Du har slöat till på sista tiden har jag märkt. Du vet väl att ju mer man skriver, ju mer kommer man på att skriva om.

Men jag vet, ibland har man faan ingen som helst lust.

Postat av: Calle

Har plöjt Gentlemen och Gangsters på semestern, går in på min 10-topplista också... Kanon! Ta det lungt, vi hörs!/C

2009-08-13 @ 10:57:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback