Bestulen på mitt ansikte

Jag har blivit bestulen. Eller egentligen är det Björna som blivit bestulen, men det är jag som får skylta med mitt ansikte. En grupp på facebook som heter Hata LHC har helt frankt stulit bilden här bredvid och har den som huvudbild på sin sida.

Jag har också stulit ett antal bilder på nätet och haft med dem i bloggen, så det är väl kanske inte så mycket att gnälla om. Men det är lite tråkigt att få illustrera en sida vars syfte är att hata hockeylaget från min hemstad. Jag har anmält gruppen på facebook och Björna har mailat upphovsmannen, så vi får se vad som händer.

 

Om ni undrar varför jag blivit fotograferad när jag sitter i en papperskorg iförd en ganska ful LHC-mössa så kan jag berätta att Björna tog den bilden för två – tre år sen när vi var i Trädgårdsföreningen för att leka med hans son Gabbe. Det var kallt den dagen och jag hade ingen annan mössa att värma mitt nästan flintskaliga huvud med.

Det är så att jag har gillat Björnas son sen han knappt kunde säga mitt namn utan kallade mig "Olas". Jag är så pass svag för den pojken att jag ibland kan göra nästan vad som helst för att höra hans härliga skratt. Så när Gabbe helt plötsligt pekade på en grön skräpbehållare i Trädgårdsföreningen och föreslog "Olof sitta papperskorg" avfärdade jag inte idén. Då jag tog en titt såg jag att det satt en helt ny, ren och fräsch påse i papperskorgen.

Så jag hoppade i och satte mig, och det ångrar jag inte det minsta. Gabbe blev helt överlycklig och skrattade så att han nästan fick hicka. Björna tog en odödlig bild som jag än idag tycker är hans största prestation som fotograf..

 

Vad gör man inte för att glädja sina medmänniskor i allmänhet och barnen i synnerhet?

 

En annan sak jag upptäckte idag är att tidningen nolltretton har med min bok Jag känner ändå ingen i Norrköping som julklappstips i senaste numret. Det tycker jag är kul.

Om ni vill ge bort min bok till någon i julklapp så kan ni beställa den från vulkanförlaget, eller köpa den på Skivlagret på Storgatan i Linköping.

 

Här kan ni läsa recensioner på boken:

Corren

Folkbladet

Lilla Blå bloggen

 

Om ni undrar hur jag har det annars så kan jag meddela att jag tycker livet det mesta är allmänt tråkigt just nu. Vädret är grått och trist, det är kallt och mörkt ute och jag har dåligt med stålar. Det känns som att det mesta jag gör är tämligen meningslöst, och att jag bara slår ihjäl tid på dagarna. Och jag har ingenting inplanerat som jag direkt ser fram emot att göra.

Det är därför jag har skrivit så lite på sistone. Eftersom jag tycker att allt jag gör är tråkigt så känns det inte som att jag har så mycket att berätta för er.

Jag har funderat lite över den saken och har vissa tankar på att delvis ändra vinkel på den här bloggen. Efter två och ett halvt år som bloggare kanske jag har tröttnat lite på att berätta om mitt eget liv. I varje fall just nu när det känns som att allt går på tomgång. Så jag funderar på att helt enkelt låta den här bloggen bli lite mer skönlitterär, att låta mina texter här spegla mitt eget liv och mina tankar men gå ifrån dagboksformen mer och mer.

Om jag får några bra idéer kanske jag bjuder på lite noveller i framtiden. Dikter har jag aldrig varit något vidare på, men jag funderar på att skriva några slags dialoger som illustrerar saker jag funderar över. Eller så kanske jag berättar gamla minnen (vilket jag gjort flera gånger förut) men struntar fullständigt i sanningshalten i det jag skriver och fabulerar precis hur mycket jag vill.

Vi får se hur det blir. Men jag har haft vissa problem med den här bloggen ett bra tag just nu, mycket för att jag en tid varit ganska missnöjd med mitt eget liv. Som tur är har jag vissa idéer på hur jag ska få ny inspiration och glädje i bloggskrivandet. Jag hoppas att jag kan få några uppslag för något motsvarande i mitt privatliv. För det behövs en radikal förändring just nu.

 

Ikväll kommer faktiskt en liten glimt i vintermörkret. Klockan sju är det julavslutning på pubquizen. Mitt lag har lagt undan alla vinster hela säsongen och sparat dem till avslutningen. Så trots att jag är luspank kommer jag ikväll att både äta gott, och lysa upp vintermörkret genom att hälla i mig några glas antidepressionmedicin.

Det blir säkert en trevlig kväll.


Kommentarer
Postat av: Mysan

Ja nu får du se till och uppdatera mer Olof! Jag behöver nått och läsa..

2009-12-14 @ 23:50:34
Postat av: wictoria

Årets blogg - Christmas Edition

på bloggen, kika in ;)

Postat av: Gert-Inge

Ge fan i Ommes ansikte!!

2009-12-15 @ 15:11:50
Postat av: Slidin' Slim/Anders Landelius

Olof!

Läste om din bok i Nolltretton, blev nyfiken och hittade hit. Vill börja med att gratulera till boken. Ska självklart knalla ner till Skivlagret och inhandla den å det snaraste. Då jag precis färdigställt min första bok (ett resultat av en lång dröm och fullständig skrivkramp på låtskrivarfronten) så är jag desto mer imponerad av din ansträngning. Det är banne inget lätt sak det vet jag! Min text är just nu ute hos diverse kamrater och en professionell lektör för genomläsning. Vi får se vad som blir nästa steg. Några rader finns att läsa på min blogg. Jag lär återkomma för läsande av dina texter här och givetvis för lite feedback på din bok. Ännu en gång grattis!

Slim

2009-12-16 @ 15:32:51
URL: http://slidinslim.blogspot.com/
Postat av: Angelica

Jag skrattar ihjäl mig åt bilden! Visste inte att du var omslagsflicka till ansiktsbokgrupper. ;P Lägg till det i cv:t!

2009-12-17 @ 12:51:34
URL: http://tjockkatt.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback