Från barn och dårar...

...får man höra sanningen, lyder talesättet. Det kan ligga något i det. Därför brukar jag alltid lyssna extra noga när ett barn eller en förmodat sinnesjuk människa berättar något för mig. Jag tror nämligen de kan besitta information som vi andra inte fått ta del av.

 

Idag var jag barnvakt åt Gabriel medans hans pappa handlade julklappar. Gabbe är fem år och vi har varit vänner nästan ända sen han föddes. Vi har umgåtts många gånger på tu man hand, känner varandra väl och har ibland ganska intressanta samtal.

Vi började dagen med att spela innebandy i vardagsrummet. Sen skulle vi käka, och medan vi åt satt vi och småpratade om julen och lite annat. Då började Gabriel utan att vi alls kommit in på ämnet berätta för mig om vad som skulle hända vid jordens undergång.

 

Jag vet inte alls var Gabriel fått den här informationen ifrån, men tydligen börjar det med att alla flickor i hela världen dör. Jag förstod inte riktigt hur det skulle gå till, men en dag finns det bara män och pojkar på jorden. Vad vi män kommer att göra i avsaknad av kvinnligt sällskap är att vi omskolar oss till bagare.
-Alla är bagare, förklarade Gabriel för mig.
Pojkarna bakar då bullar, kakor och tårtor stora som hus.

Jag vet inte om Gabbes föräldrar har berättat för honom om blommor och bin, men han verkade på något sätt ha insett att utan kvinnor blir det inga fler människor. Han berättade nämligen för mig att till slut kommer alla pojkar och män bli gamla och dö.

När alla flickor försvunnit, när alla män och pojkar avlidit av ålderdomssvaghet blir jorden helt tom. Då träder en gestalt fram som Gabriel högtidligt kallade för "Bossen".

Bossen vandrar omkring i en värld där det varken finns människor, djur eller växter. Han har ingen att prata eller leka med på SEX HUNDRA VECKOR, berättade Gabbe. Till slut blir Bossen ledsen och trött på att vara alldeles ensam. Så han klättrar upp på det kors som Jesus tillbringade sina sista timmar på.
Det enda som finns i hela världen är Bossen och korset, och utan att någon levande varelse bevittnar det kommer även Bossen att dra sitt sista andetag.

När även den mystiske Bossen avlidit händer ingenting mer på jorden. Allt är tomt och ödsligt i ytterliggare sexhundra veckor. Då kommer dinosaurierna tillbaka till världen. De kommer i sin tur vara jordens herrar i sexhundra veckor. 
När den tiden är över vaknar alla människor som någonsin dött och blir levande igen.

Gabriel försäkrade mig att det kommer att bli en lycklig dag, för då får vi alla återse varandra.

 

Jag sa till Gabriel att jag tyckte det lät lite läskigt, och att det verkade otäckt att vara död i så många veckor. Men han tröstade mig med att berätta att döden är som att sova. Dessutom lovade han att ligga och vila bredvid mig så att jag inte skulle känna mig ensam.

 

Jag bestämde mig för att lägga det här på minnet, för jag kom att tänka på att det faktiskt var en ängel vid namn Gabriel som berättade för människorna om Jesus ankomst. När man tänker efter är den här berättelsen inte mer osannolik än andra undergångshistorier, och det jag fick veta kan mycket väl vara sant.

Men eftersom jag tyckte stämningen blivit lite väl tung så försökte jag byta samtalsämne och frågade vad Gabriel önskat sig av tomten i julklapp.

- Jag önskar mig hela världen, sa Gabbe då.

- Önskar du dig hela världen? Det var inte dåligt, sa jag och skrattade.

- Ja, sa Gabriel. Jag vill ha allt!

 

Den här låten tillägnar jag min yngsta kompis.Kommentarer
Postat av: Angelica

Fan vilken fin liten kille. :) Han borde bli profet. Klok som en uggla!

Postat av: anonymous

Ett sent jultips; du har redan skrivit om plattan här på sajten, men det kan vara värt att köpa situation stockholm och få en fin intervju med bob Dylan

http://vakna.blogspot.com/2009/12/vinterns-nad-ar-kristus-och-detta-vet.html

2009-12-29 @ 10:53:47
URL: http://www.alba.nu
Postat av: Pete

God jul eller nåt ;)

2009-12-29 @ 13:24:06
Postat av: Olof

Tack Pete! God fortsättning och gott nytt år.Tack för tipset, A. Skulle gärna läsa den intervjun. Tyvärr vet jag inte hur jag ska få tag i Situation Stockholm i Linköping.Olof

2009-12-29 @ 13:26:37
Postat av: millis

Gott Nytt år!

2010-01-01 @ 15:37:00
Postat av: Angelica

Sv; äh,han är van.

2010-01-01 @ 22:09:34
URL: http://tjockkatt.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback