På semester från dödenDet är en grå jävla decembermåndag. Ibland regnar det, ibland inte. Jag har inte ens lust att gå ut. Vet inte vad jag har lust med överhuvudtaget, och så har det känts i stort sett hela tiden i en vecka nu. Sätter mig ibland framför datorn och tänker skriva nåt i bloggen. Men då känns huvudet helt tomt, som att jag inte har nåt att säga till omvärlden. Vill bara se på tv. Men så fort jag sätter mig framför burken blir jag uttråkad.

Jag gillar att sova, att drömma, att stänga av det vakna medvetandet och låta min hjärna ta mig iväg till oväntade platser. Försöker sova så mycket som möjligt. Drar mig extra länge på morgonen och försöker somna om. Tar en tupplur på eftermiddagen, kanske en till lite senare på kvällen. Bäddar ner mig med duntäcke och kuddar framför tv:n och hoppas på att slumra till.


Jag är inte deprimerad eller ledsen på något sätt. Det är bara att allt som kräver den minsta ansträngning känns rätt meningslöst just nu. Jag sitter inte hemma hela tiden. Nästan varje dag den senaste veckan har jag gått och fikat eller tagit en promenad med nån kompis. Men det är mest för att jag känner att jag måste göra något mer än att sitta hemma. På kvällarna är jag ganska loj, tar mig inte för något speciellt. Vet att jag borde skriva nåt i bloggen, städa, diska eller läsa en bok, men det tar emot av någon anledning. Så jag ägnar mig åt att se på tv, prata i telefon, ta tupplurar eller att slösurfa likgiltigt. Vet inte hur många timmar jag tillbringat på facebook på sistone, fast jag tycker det mesta där är tämligen ointressant.


När jag kollade kultursidorna i SvD upptäckte jag att
Tom Waits fyller 60 år idag. Jag gillar Tom Waits, speciellt plattorna han gjort den senare delen av hans karriär. Därför är jag brutalt sugen på hans liveskiva Glitter and doom. Vet att jag skulle få en kick av den plattan, att liveversionen av Goin´ out west förmodligen är helt suverän och skulle kunna få mig att springa omkring i lägenheten, spela luftgitarr och sjunga med. Men jag har inte råd att köpa skivor just nu. Jag har egentligen inte råd med någonting, knappt mat & cigaretter.

I slutet av SvD:s artikel ser jag att Tom Waits sagt till en intervjuare "Att leva är att vara på semester från döden".

Tom menar antagligen något djupt om livets förgänglighet, men jag funderar på den meningen från en annan vinkel. Jag tänker att semestern kan vara ganska tråkig när vädret är dåligt och plånboken ekar tom.


"I need kicks", sjöng Lou Reed – en annan av mina gamla hjältar. Och det är vad jag behöver. En kick av något slag. Jag skulle behöva resa till ett land jag aldrig varit i, testa en drog jag aldrig prövat, träffa en ny tjej som gör mig så jävla förälskad att jag inte vet vad jag heter. Det kanske är för höga krav på livet men jag skulle vilja se en riktigt bra konsert, gå på en svinrolig kaosartad fest eller åtminstone kunna köpa en skiva jag är sugen på .

Men förutsättningarna för att jag skulle göra något sånt idag är nästan ovanligt usla. Månaden heter december, det är måndag, vädret är grått och trist och jag har dåligt med stålar.


Kommentarer
Postat av: Malin

Olof om du inte redan vet så kan du ladda ner låtar från http://www.dirpy.com/ helt lagligt.

2009-12-07 @ 17:44:30
Postat av: denhemlige

Håll dig borta från Änglatrumpet.

2009-12-10 @ 19:07:07
Postat av: Gert-Inge

Tjena

Efter ett par rackabajsare fäller jag några tårar till den här låten.So long

Postat av: Angelica

Ja det är ju inget roligt väder vi har direkt.... :/

2009-12-13 @ 21:58:44
URL: http://tjockkatt.webblogg.se/
Postat av: Gammal Hårdrockare.

Malin:Hejsan! Kan man verkligen ladda ned och bränna ut på vanlig CD på Dirpy?Olof:"Leva är att vara på semester från döden." Fan vad bra! Varför kom inte jag på det där?

Hur går det med skrivandet förresten? Tycker att du har segat ihop lite, eller skriver du på något större kanske?

2009-12-14 @ 15:55:52
URL: http://gammalhardrockare.blogspot.com/
Postat av: Malin

till den gamla hårdrockaren:man kan ladda ner & lägga i en mapp och sen är det ju bara att bränna ner på skiva, det tar lite tid att ladda ner men annars ok.

2009-12-20 @ 17:16:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback