Ser ljus på årets mörkaste dag

Jag har namnsdag idag. Vet inte om min morsa drev med mig när hon döpte mig till Tomas i andranamn. Det känns lite som ett hån att jag, som hatar vintern så mycket, har namnsdag på årets mörkaste dag.

Men att det är Tomasdagen idag innebär också att det vänder. Från och med nu kan det bara bli ljusare. Och jag är faktiskt på ganska bra humör idag.

Jag vaknade nämligen av att de ringde från Corren och frågade om jag kunde hoppa in och jobba ikväll. Givetvis tackade jag ja, så jag börjar klockan tre och jobbar fram till midnatt. Eventuellt kunde det bli jobb imorgon också.

 

När jag slutade med praktiken för snart en månad sen kändes det tomt, och jag var ganska pessimistisk. Min handledare sa nämligen att Corren redan hade flera redigerare som de kunde använda vid inhopp. Det fanns visserligen en viss möjlighet att jag behövdes, men han kunde absolut inte lova något. Så jag räknade med att jag fick se den där praktiken som en merit och att jag förmodligen inte skulle få något mer jobb på Corren.

Men i torsdags ringde de till min stora förvåning och frågade om jag kunde hoppa in. Vilket jag blev väldigt glad över. Jag lyckades nämligen få jobba just den dag som Corren bjöd sina anställda på julbord. Så det var en trevlig arbetsdag.

Idag knegar jag som sagt igen. Jag har även snackat med chefen på Extra Östergötland och anmält mig som inhoppare där också. Jag räknar inte med att få jobba i närheten av heltid, men vi får hoppas att de två tidningarna i Linköping åtminstone ger mig lite strödagar i framtiden. Det skulle vara skönt av flera anledningar, framförallt för att jag kan förbättra min ekonomi. En annan bra sak är att jag ökar mina chanser att kunna få ett sommarvikariat på någon tidning om jag kan visa att jag jobbat lite under vintern och våren.

 

I lördags lade jag ut min bok Jag känner ingen i Norrköping som julklapp till er som följer bloggen. (Ni hittar den här.) Jag hoppas att många orkar läsa hela boken och att ni gillar den.

Jag ser fram emot att få veta vad ni tyckte när ni läst klart. Plita gärna ner lite tankar och funderingar om boken i allmänhet. Berätta gärna vad ni tyckte om huvudpersonerna och sakerna de gör i boken. Är de sympatiska eller inte? Förstår ni deras handlingar, eller tycker ni de beter sig som idioter?

Ni behöver inte skriva långa recensioner (fast det får ni givetvis göra om ni orkar), men låt mig åtminstone få veta något om er läsupplevelse.


Kommentarer
Postat av: Angelica

Sv; Tack så mycket. :)

Postat av: Anonym

Nu har jag läst den första novellen, som inte var bra. Seg och ingen egentlig handling, det kändes mest som ordbajseri...ska nu läsa de övriga och se om det blir bättre.

2009-12-22 @ 09:48:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback