Arbetarlitteratur och pubquiz

Jag har aldrig träffat bloggaren Lilla Blå. Den kontakt vi har haft är att vi läser varandras bloggar och jag har ingen aning om vad hon heter på riktigt. Men igår lade hon upp en recension av min bok Jag känner ändå ingen i Norrköping.

Tidigare är det bara mina kompisar som har läst min novellsamling, så för mig var det mycket intressant att läsa vad en människa jag inte känner tyckte om min bok.

Ni kan läsa recensionen här. Och det tycker jag ni ska göra, för den var mycket välskriven och genomtänkt precis som det mesta på den bloggen. Jag hoppas att få fler läsare som är lika engagerade som Lilla Blå.


Lilla Blå kallar boken "En mollställd skildring av samhällets underdogs", och skriver bland annat så här:


"Det var länge sedan jag läste en social arbetarklasskildring av det här slaget men det finns flera ställen i boken som berör mig starkt(...) Det är starka och sotsvarta berättelser som efterlämnar en tyngd hos mig som jag får lite svårt att skaka av mig. "


Appropå arbetarklassskildringar fick jag veta häromdagen att Åsa Linderborg kommer till biblioteket nästa vecka, för att prata om sin bok Mig äger ingen.

Åsa Linderborg är kanske min absoluta favoritskribent och jag läser alltid hennes artiklar på aftonbladets kultursidor. Hennes debutroman är ett mycket gripande porträtt av Åsas pappa som var härdarmästare och alkoholist.
Mig äger ingen är nog den bästa svenska boken jag läst på flera år, och därför kommer jag givetvis att vara på plats torsdagen den 5e mars klockan 18.00 då Åsa Linderborg gästar Linköpings stadsbibliotek.


Ikväll är det dags för quiz på stampuben igen. Jag hoppas att det går bättre än förra gången. Då var vi totalt chanslösa och gick helt lottlösa på de tre första grenarna. Den enda trösten var att vi istället dominerade helt på den sista grenen. Vi vann med 19 rätta svar, och det laget som tog andraplatsen hade bara 14 poäng.

Men att bara komma i prispengarna en enda gång är långt ifrån tillräckligt bra. Så ikväll måste vi skärpa oss och prestera så bra som jag vet att vi kan göra.


Kommentarer
Postat av: thomas

Hej, skulle vara kul att ta en match i popquiz:) Tipsar om min bok på Vulkan som heter "Fred" och släpptes igår. Mycket av öl, kvinnor, jobb, Thåström, och annat som tillhör en stockholmares vardag. Hittas på Romaner eller sök på thomas lilja. Ha det bra. Eboken är billigast! //Thomas


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback