Doing time...

I måndags var det quiz på puben, i tisdags och onsdags var jag hos Den Hemlige Brodern och såg på TV, i torsdagskväll spelade jag biljard med Gorben och igår blev det bira framför På Spåret tillsammans med Pete och Den Hemlige. Jag försöker fylla dagarna och tomheten med något. Har svårt att vara ensam.

Mina polare säger, och jag vet att de har rätt, att det kommer att kännas fördjävligt ett bra tag men att det blir bättre med tiden. Så det är vad jag gör nu. Nöter tid. Gör tid.

Försöker äta ordentligt, få frisk luft, gå ut och promenera, träffa folk, jobba och göra normala saker. Skingra tankarna. Jag gör vad jag kan för att må så bra som möjligt och få dagarna att gå, siktar framåt till den dag då allt inte längre känns så grått.


Göra tid. Do time är på engelska slang för att sitta inne. Och det är ungefär så det är, bara det att mitt straff inte är tidsbestämt. Det är en vecka sedan jag passerade den magiska gränsen seven hours and fifteen days. Men tre veckor är ingenting, har knappt hunnit vänja mig vid miljön och mitt nygamla liv.

Även på kåken garvar man ibland. Man kan dra en biljard eller spela kort, be with the boys. Men när natten kommer är man ensam i sin cell. Inlåst med sina egna tankar som enda sällskap.

Om jag sköter mig bra kanske det blir permissioner i framtiden, och en dag kanske jag blir åtminstone villkorligt frigiven.

Fram till dess biter jag ihop och tar en dag i taget. Det blir några folköl ibland men jag vågar inte dricka mig berusad. På den här anstalten bestraffas nämligen fylleri stenhårt. En rejäl baksmälla skulle kännas som tortyr just nu.


Jag kommer igen, kära läsare. Jag har ingen aning om hur jag kommer att må imorgon, men idag känns det faktiskt lite bättre än igår och mycket bättre än förra veckan. Jag lovar att det här inte ska bli en depressiv, navelskådande blogg av en kille som tycker synd om sig själv. Snart kommer ni att få läsa humoristiska och mer utåtriktade texter igen.


Ni måste bara ge mig lite tid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback