It´s my birthday...

...and I cry if I want to.


Men det gör jag inte. Mår helt okej faktiskt, är hemma hos morsan i Västervik. Snart ska jag hjälpa henne att lösa melodikrysset. Solen skiner och februarivädret är riktigt fint, det blir nog en långpromenad i Ostkustens pärla lite senare.


Mitt 35e levnadsår är till ända och jag är numera 36. När min morsa var lika gammal som jag är nu var hon gift, hade tre barn och hade jobbat inom samma yrke i 18 år. Det finns inte en likhet med min egen livssituation. Jag vet inte vad jag vill säga med det, egentligen är det ganska meningslöst att jämföra oss med våra föräldrar. De är uppväxta en helt annan tid, har levt helt andra liv.

Så istället surfar jag runt och kollar upp vad de fem musiker som jag på rak arm kan komma på har betytt mest för mig, gjorde när de var i min ålder.


När Bob Dylan  var 36 år hade han just avslutat Rolling Thunder revue, den turné som gav upphov till världens bästa liveskiva, och låg mitt uppe i en skilsmässa. Han genomgick en inre kris och några år senare blev han fanatiskt religiös, en så kallad Born again christian.


När Thåström var lika gammal levde han i en slags exil i Amsterdam och spelade industrisynt med bandet Peace, love and pitbulls. Skivorna sålde i extremt små upplagor och sveriges ende rockstjärna hade en taxerad inkomst på under femtio tusen om året.


Vid 36 års ålder deklarerade Sinead O'Connor att hon skulle dra sig tillbaka från sin karriär som musiker och istället plugga teologi. Hon var trött på rockbranschen och ville göra något helt annat.


Ulf Lundell släppte sin skilsmässoplatta Den vassa eggen när han var i samma ålder. Det var då han söp som värst och mindre än två år senare var han frälst och medlem i anonyma alkoholister.


Cornelis Vreeswijk hade ett det stökigt samma period i livet. Han höll sig borta från Sverige, bodde bland annat i Frankrike och Holland och turnérade i Danmark och Norge. Allt för att skaffa inkomster som den svenska kronofogden inte kunde komma åt, så att han överhuvudtaget kunde hålla sig flytande.


Det kanske ser ut som en tanke, men jag hade ingen aning om att det var så här. Jag forskade i ovanstående personers liv vid 36 års ålder av ren nyfikenhet, och för att få inspiration till en text om min födelsedag.

Mina regelbundna läsare har inte kunnat undgå att förstå att jag befinner mig i ens svacka just nu. (jag tar mig igenom det här så oroa er inte för mig.) Även om dagsformen är god är mitt humör fortfarande svajigt, och det är mycket tankar som snurrar i mitt huvud.
När jag kollar vad de artister som skrivit den musik som påverkat mig allra mest så står det ganska tydligt att det inte bara är jag som känner mig lite vilsen och grubblande på min 36e födelsedag. Det verkar som att de år som följer efter 35 i en människas liv är en förvirrad tid då man inte riktigt vet vad man ska göra, då man försöker hitta nya vägar.


Om inte annat måste det betyda att de närmaste åren kan bli ganska spännande .


Kommentarer
Postat av: wickan

grattis!

Postat av: Lilla Blå

Gratulerar.

Det blir bättre sen.

Jag lovar.

Inte alltid.

Men det jämnar liksom ut sig.

Kanterna blir inte lika vassa.

På nåt sätt...

Ja ja.

2009-02-28 @ 16:11:07
Postat av: Rasta Popolov

Jesus hjälper dig gärna upp ur din svacka.

Bli en av de 144000 utvalda.

2009-02-28 @ 18:21:57
Postat av: Arthur

GRATTIS!

2009-03-01 @ 12:24:19
Postat av: Din gamle klasskompis

Roligt att höra att du är på väg uppåt Olof! Ingenting skulle kunna glädja mig så mycket så här mycket på en söndagskväll!

Jag säger som den gamla grekiska filosofen (vars namn har jag glömt!): det handlar inte om hur man har det utan hur man tar det!

Jag vill ännu en gång gratulera din födelsedag och jag är stolt över att vara din gamle klasskompis!

/DPs. För övrigt tycker jag inte att du ska lyssna på inlägget av ” Rasta Popolov”! (möjligtvis något Jehovasvittne!:-)) Ds.

2009-03-01 @ 19:45:33
Postat av: Din gamle klasskompis

Roligt att höra att du är på väg uppåt Olof! Ingenting skulle kunna glädja mig så mycket så här mycket på en söndagskväll!

Jag säger som den gamla grekiska filosofen (vars namn har jag glömt!): det handlar inte om hur man har det utan hur man tar det!

Jag vill ännu en gång gratulera din födelsedag och jag är stolt över att vara din gamle klasskompis!

/DPs. För övrigt tycker jag inte att du ska lyssna på inlägget av ” Rasta Popolov”! (möjligtvis något Jehovasvittne!) Ds.

2009-03-01 @ 19:47:22
Postat av: tenderbeat

intressant att dina favoriter även är mina:) Samtliga mådde alltså rätt vilset då och flöt om kring utom Lundell som väl bodde i Orminge 1985? Men han flöt runt i spriten istället.

2009-03-03 @ 23:50:23
URL: http://www.myspace.com/tenderbeat

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback